Jas vcera napraviv test posle 2 nedeli od ovulacija i mi izleze negativen Treba da dobija okolu 26-27 ce si napravam uste eden denovive za sekoj slucaj ama si go znam odgovorot od napred. ( Ajde vi posakuvam na site II sto pobrzo.
Од твоја уста во Божји уши! И јас треба да не-добијам на 30ти па се надевам овој месец ќе ме фати и мене мајата Конечно! Инаку јас имам проблем со превртена матка и докторот ни сугерираше за правење дете `кучешка поза`... Ама се некако се трефнува да сме во `мисионерска` додека мм ејакулира Незнам дал постојат шанси и така да зачнам
malku e nejasna tvojava poraka, velis posle dve nedeli od ovulacija ti bilo vcera, toa se 14dena i plus treba da dobies eve i 26ti neka bide znaci uste 5dena vkupno 19dena,toa e mnogu, edinstveno ako ti doadja sekogas pokasno! ne gubi nadez, ke bide koga togas, mozebi testot necini,trpenie-spasenie
Ako Gospod mil saka da ti dade, togas ne e bitna pozata, ke se fati sekako, bidi trpeliva , ke bides i ti mamicka, samo treba da cekame, ti posakuvam dve crtki
Posleden ciklus imav na 26 Juli. Bev stimulirana so klomifeni i na 5 Avgust primiv Pregnyl. Ovulacija najverojatno nastanala na 6 Avgust znaci 12 den posle ciklus. Mene ciklusot mi e na 30 dena. Zatoa vikam skoro 2 nedeli posle ovulacija. Vise pri kraj sum so zivcite nekolku godini se obiduvame i nisto . Zdravje ima gospod i nas da ne sraduva.
Ne se nerviraj ke dojde i toj mig koga ke se izraduvas, vidis deka mnogu devojki imaat problemi, vo denesno vreme so zabremenuvanje! i sega cekas da vidis dali ke dobies ili? mozebi mozes da napravis test ako pominale dve nedeli od odnosot! inaku ja sekogas si mislev deka praviot moment mi e 12-13den, no ovoj pat doktor mi merese folikula i mi izleze 17ti den!!!!! pisi ni rezultat koga ke znaes, i ne ocajuvaj , ke si dojde bebeto
prijatelki imam golem problem trebese da dobijam negde okolu 6ti ama jas namesto da dobijam mi se pojavi nekoj kafen iscedok kaj 11 negde i nisto eve do sega nisto. eden den traese kafeavoto. denes pravev test na pladne cekav 5 min izleze 1 crtka i go staviv vo fioka. sega zemam da go frlam go gledam pak 2 crtki. ama vtorava e nekako zoltenikava me zbuni a koga go gledav napladne 1 beshe samo . do sega ova nemise slucilo. bila edna crtka i ostanuvala taka dur go frlam. dali ima nekoj slicen vakov slucaj. utre pak ke proveram. ama sega dali e pozitiven ili ne neznam . jas uste nemam dobieno samo me boli malku desniot jajnik. ama posto mi e neredovno nekogas vikam moze imam cista stoznam (((((( mn se sekiram a sakam bebe nemozam veke podolgo vreme ((((((
Zdravo na site!! Ovoj mesec mi dojde na 3 mi traese 5 dena,na 14 decko mi svrsi vo mene i izleguva 12 den od prviot den na ciklusot...Ako ima nekoj neka mi kaze kolkavi se sansite da sum ostanala bremena...pozzz
Лале , според медицина, нормален менстурален циклус трае 28 дена, а плодните денови се сметаат од 12 до 16...значи во тие денови треба да има овулација.....најверојатно 14от ден...Има шанси да останиш на тој ден бремена, меѓутоа секој организам е различен, можеби не ти се тебе тие денови плодни. Мој совет , ти е да си земеш еден тест за бременост...но прво да почекаш уште некој ден, затоа што сеуште е рано...барем 10-12 дена од односот...Понатаму, ти си одлучуваш....Поздрав
Fala freebutterfly.... inaku ciklusot mi redoven na 28 dena retko se slucuva nekogas da mi kasni po 5-6 dena,znaci ima sansi da se fatilo nesto Inaku so decko mi sme veke 9 god. vo seriozna vrska taka da ova bi ni bilo dobredojdeno vo sekoj slucaj Sme probale na 10,11 den od ciklusot ali ne izleze nisto ova e prv pa na 12 den,za test ke pocekam uste 5-6 dena a do togas ke Pozdravce
ja mislam deka treba i drugi denovi da probuvate a ne samo 10,11 ili12den!!! nie isto na pocetokot striktno imavme odnosi 12 i 13 den, no ovojpat lekarot mi rece 17den puka !!! ovulacijata ne e ista kaj site, a drugo taa moze da se pomestuva, zatoa opustete se i vodete ljubov i posle 12 den, sigurno ke go trefnete momentot srekno
Оливија ти немаш проблем, а посебно не голем особено што сакаш бебе, зошто јас мислем дека ти си веќе бремена. Најпрво веќе доста ти касни, околу 2 недели па и повеќе, а второ тоа кафеавото ептен ти е добар знак. И јас наместо да добијам имав еден ден кафеав исцедок, па после некој ден негативен тест и после некој -позитивен. Обично тестовите треба да се читаат после 10 минути (мислам на некои така пишува), а ако овој може не бил толку ,,осетлив,, па покасно одреагирал. А плус и напладне ти е правен. Ај направи еден со прва мокрача. И болките во јајниците се нормална појава при бременост. И од кај ти текна циста...??? Не помислувај на такви работи. Јас 90% мислам дека си бремена. Повтори го тестот сабајле, и извести не. Со среќа
јас незнам што да кажам, тешко стојам со симптомите... немам ни при добивање никакви симптоми, саммо што кожата ми реагира и исфрлам по неколку брунки на грб или лице, и тоа е значи околу 26 ден ако приметам брунка знам дека за ден -два ке ми дојде... и секогаш ми доага од 27 до 29 ден, а не ме болат ниту јајници, ниту гради ни пред, ни во текот на циклусот кој ми трае 3-4 дена... незнам што да мислам, а се обидуваме, ама таа е до сега без успех а се е добро, правив хормонски испитувања, ама едноставно не сака
Ќе сака,ќе сака, не се секирај. И кај мене нејќеше 2,5 години па после бидна. А за брункиве, не се води по нив...еве јас сум бремена па секој ден по некое ново излегува, а кога останав бремена (пред да дознаам )се направив лом. И јас мислев дека ќе ми дојде ама ете... Со среќа
Ajde se nadevam deka si bremena, plus mnogu ti kasni. A sto ne odis na exo da vidis pa da si ja resis dilemata? Ili utre sabajle napravi si uste eden test. A da ve prasam dali moze da si bremena a da nemas voopsto nikakvi simptomi? Denes mi e 28 den. ciklusot mi ide pokasno okolu 30-32 a jas nemam nikakvi simptomi ni za dobivanje ni za bremenost. Jas i onaka nemam za dobivanje simptomi. Napraviv test na 11 i na 16 den i dvata mi bea negativni Vi se slucilo li na nekoja da e bremena a voopsto da ne znae i da nema simptomi?
Vo pravo si Lori...fala za mislenjeto...mnogu mi e ubavo koga si pomisluvam deka mozebi ima nesto haha...no eve toa nemora da znaci,mozebi ne sme go pogodile vistinskiot den.... pozdrav!!