Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Jas vcera napraviv test posle 2 nedeli od ovulacija i mi izleze negativen :( Treba da dobija okolu 26-27 ce si napravam uste eden denovive za sekoj slucaj ama si go znam odgovorot od napred. :(( Ajde vi posakuvam na site II sto pobrzo.

2. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Чекај бе ики нека ти касни еден ден па пак ќе направиш.
    Некако рано ми се гледа.

3. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Од твоја уста во Божји уши! И јас треба да не-добијам на 30ти па се надевам овој месец ќе ме фати и мене мајата :D Конечно!

Инаку јас имам проблем со превртена матка и докторот ни сугерираше за правење дете `кучешка поза`... Ама се некако се трефнува да сме во `мисионерска` додека мм ејакулира :) Незнам дал постојат шанси и така да зачнам :wasntme:

4. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    malku e nejasna tvojava poraka, velis posle dve nedeli od ovulacija ti bilo vcera, toa se 14dena i plus treba da dobies eve i 26ti neka bide znaci uste 5dena vkupno 19dena,toa e mnogu, edinstveno ako ti doadja sekogas pokasno! ne gubi nadez, ke bide koga togas, mozebi testot necini,trpenie-spasenie :inlove:

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ako Gospod mil saka da ti dade, togas ne e bitna pozata, ke se fati sekako, bidi trpeliva , ke bides i ti mamicka, samo treba da cekame, ti posakuvam dve crtki :inlove:

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  6. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Posleden ciklus imav na 26 Juli. Bev stimulirana so klomifeni i na 5 Avgust primiv Pregnyl. Ovulacija najverojatno nastanala na 6 Avgust znaci 12 den posle ciklus. Mene ciklusot mi e na 30 dena. Zatoa vikam skoro 2 nedeli posle ovulacija. Vise pri kraj sum so zivcite nekolku godini se obiduvame i nisto :(. Zdravje ima gospod i nas da ne sraduva.

7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ne se nerviraj ke dojde i toj mig koga ke se izraduvas, vidis deka mnogu devojki imaat problemi, vo denesno vreme so zabremenuvanje! i sega cekas da vidis dali ke dobies ili? mozebi mozes da napravis test ako pominale dve nedeli od odnosot! inaku ja sekogas si mislev deka praviot moment mi e 12-13den, no ovoj pat doktor mi merese folikula i mi izleze 17ti den!!!!! pisi ni rezultat koga ke znaes, i ne ocajuvaj , ke si dojde bebeto :inlove:

8. olivia-popaj

olivia-popaj Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    prijatelki imam golem problem :( trebese da dobijam negde okolu 6ti ama jas namesto da dobijam mi se pojavi nekoj kafen iscedok kaj 11 negde i nisto eve do sega nisto. eden den traese kafeavoto. denes pravev test na pladne cekav 5 min izleze 1 crtka i go staviv vo fioka. sega zemam da go frlam go gledam pak 2 crtki. ama vtorava e nekako zoltenikava :( me zbuni a koga go gledav napladne 1 beshe samo . do sega ova nemise slucilo. bila edna crtka i ostanuvala taka dur go frlam. dali ima nekoj slicen vakov slucaj. utre pak ke proveram. ama sega dali e pozitiven ili ne neznam . jas uste nemam dobieno samo me boli malku desniot jajnik. ama posto mi e neredovno nekogas vikam moze imam cista stoznam :((((((( mn se sekiram a sakam bebe nemozam veke podolgo vreme :(((((((

9. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Zdravo na site!! Ovoj mesec mi dojde na 3 mi traese 5 dena,na 14 decko mi svrsi vo mene i izleguva 12 den od prviot den na ciklusot...Ako ima nekoj neka mi kaze kolkavi se sansite da sum ostanala bremena...pozzz ;)

10. freebutterfly

freebutterfly Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Лале , според медицина, нормален менстурален циклус трае 28 дена, а плодните денови се сметаат од 12 до 16...значи во тие денови треба да има овулација.....најверојатно 14от ден...Има шанси да останиш на тој ден бремена, меѓутоа секој организам е различен, можеби не ти се тебе тие денови плодни. Мој совет , ти е да си земеш еден тест за бременост...но прво да почекаш уште некој ден, затоа што сеуште е рано...барем 10-12 дена од односот...Понатаму, ти си одлучуваш....Поздрав

11. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    pa богами имаш големи шанси за бременост

На lale24 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Fala freebutterfly.... inaku ciklusot mi redoven na 28 dena retko se slucuva nekogas da mi kasni po 5-6 dena,znaci ima sansi da se fatilo nesto :lol: Inaku so decko mi sme veke 9 god. vo seriozna vrska taka da ova bi ni bilo dobredojdeno vo sekoj slucaj ;) ;) Sme probale na 10,11 den od ciklusot ali ne izleze nisto ova e prv pa na 12 den,za test ke pocekam uste 5-6 dena a do togas ke :@ :D :D Pozdravce

13. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    ja mislam deka treba i drugi denovi da probuvate a ne samo 10,11 ili12den!!! nie isto na pocetokot striktno imavme odnosi 12 i 13 den, no ovojpat lekarot mi rece 17den puka !!! ovulacijata ne e ista kaj site, a drugo taa moze da se pomestuva, zatoa opustete se i vodete ljubov i posle 12 den, sigurno ke go trefnete momentot:) srekno :inlove:

14. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Оливија ти немаш проблем, а посебно не голем ;) особено што сакаш бебе, зошто јас мислем дека ти си веќе бремена. Најпрво веќе доста ти касни, околу 2 недели па и повеќе, а второ тоа кафеавото ептен ти е добар знак. И јас наместо да добијам имав еден ден кафеав исцедок, па после некој ден негативен тест и после некој -позитивен. Обично тестовите треба да се читаат после 10 минути (мислам на некои така пишува), а ако овој може не бил толку ,,осетлив,, па покасно одреагирал. А плус и напладне ти е правен. Ај направи еден со прва мокрача. И болките во јајниците се нормална појава при бременост.
    И од кај ти текна циста...??? Не помислувај на такви работи.
    Јас 90% мислам дека си бремена. Повтори го тестот сабајле, и извести не. Со среќа

15. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    сигурно си бремена, направи уште еден тест и израдувај не нас, а и мажот ти :) со срека...

16. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    јас незнам што да кажам, тешко стојам со симптомите... немам ни при добивање никакви симптоми, саммо што кожата ми реагира и исфрлам по неколку брунки на грб или лице, и тоа е значи околу 26 ден ако приметам брунка знам дека за ден -два ке ми дојде... и секогаш ми доага од 27 до 29 ден, а не ме болат ниту јајници, ниту гради ни пред, ни во текот на циклусот кој ми трае 3-4 дена... незнам што да мислам, а се обидуваме, ама таа е до сега без успех ;( а се е добро, правив хормонски испитувања, ама едноставно не сака :@

17. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Ќе сака,ќе сака, не се секирај. И кај мене нејќеше 2,5 години па после бидна. А за брункиве, не се води по нив...еве јас сум бремена па секој ден по некое ново излегува, а кога останав бремена (пред да дознаам )се направив лом. И јас мислев дека ќе ми дојде ама ете... :)
    Со среќа

18. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Ajde se nadevam deka si bremena, plus mnogu ti kasni. A sto ne odis na exo da vidis pa da si ja resis dilemata?
    Ili utre sabajle napravi si uste eden test. A da ve prasam dali moze da si bremena a da nemas voopsto nikakvi simptomi? Denes mi e 28 den. ciklusot mi ide pokasno okolu 30-32 a jas nemam nikakvi simptomi ni za dobivanje ni za bremenost.
    Jas i onaka nemam za dobivanje simptomi. Napraviv test na 11 i na 16 den i dvata mi bea negativni :( Vi se slucilo li na nekoja da e bremena a voopsto da ne znae i da nema simptomi?

19. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Vo pravo si Lori...fala za mislenjeto...mnogu mi e ubavo koga si pomisluvam deka mozebi ima nesto haha...no eve toa nemora da znaci,mozebi ne sme go pogodile vistinskiot den.... pozdrav!! ;) :hai:

20. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Кога најмалце се надеваш тоа ќе биде...со Господ напред! :)