Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    ok, blagodaram, mi ja zgolemivte nadezta, mozebi sepak ke vidam pozitiven test:) ke vi pisam vo sreda:)a do togas ke se odmaram od femina ;) :* :* :*

2. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    те чекаме да ни пишиш а дотогаш уживај си :*

3. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778

Лори немој да мислиш дека одма треба сите симптоми да ти се појават. Какви вени на гради...па мене дури во 4 месец ми се појавија вени. Дента кога правев тест ни гради ме болеа ни ништо. А стомакот ме болеше мислев секој момент ќе добијам,исто и половината. А исцедок имаат околу 20% од жените.А оние 80% кај се...? Имаш и супер температура 37,5. Машала. И не си досадна,немој ни да помислуваш такви работи...
    Поздрав и обавезно да пишеш како си,и дали има нешто ново, бидејќи те мислам
    Поздрав и со среќа

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Dobro sum, posmirena, blagodaram silk, mnogu me ohrabri, navistina nekogas ovie soveti znaat da bidat tolku stimuliracki...blagodaram na site:) vcera navecer nesto mi se slucuvase u stomak, cinev sekoj mig ke dobijam, no uste nisto, ke cekam:)i ke vi pisam :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. feminnna192

feminnna192 Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    bremenost

zdravo
    bi sakala da prasam posle kolku vreme mozes da gi pocuvstvuvas simptomite na bremenost? dali e nekolku dena posle odnosot ili posle naredniot ciklus? blagodaram ;)

6. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Лори, ти се верува ли дека јас цело време така се осеќав,абе мислев дека нешто надоле ми се спушта до бешика, нешто како топка и све си викав ,,ааа готово ми проби, сега добив,,. Идам во веце,ништо нема...
    И ден денес има денови кога јас се осеќам како пред добивање. Еве денеска ми е таков ден.
    Ајде,ајде јас сум сигурна дека има некоја точка таму во мешето кај тебе
    Те чекам, пишувај секогаш кога можеш :* :* :*

7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    leleeeee ako ti se veruva isto mi bese vcera , kako nesto da mise spusta nadole i non stop idam u wc da proveram,i se kako nesto da mi se duva u stomak i pak splasnuva, cudo!! a denes ne me boli stomak ama zatoa pak gradite mi se teski i mn pogolemi! ali sepak se trudam da ne si fantaziram premnogu, neka bide kako treba da bide:))uste dva tri dena ke znam! a ti Silk koj mesec si? neka ti e so lesno:) prvo li e? pozdrav :*

8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Src kaj sekoja e razlicno, neznam dali posakuvas bremenost ili ne, i kolku dena ti pominale od odnosot, no najubvavo da pocekas da vidis dali ke dobies, ako ne togas napravi si test, ja cekam rezultat i eve 12den nemam nikakov simptom osven temperatura 37,1,mislte znaat da ubivaat, i da go izmacuvaat coveka, zatoa bidi smirena i pocekaj, ke dobies rezultat za brzo vreme! ;)

На feminnna192 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Fossil

Fossil Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Zdravo feminki,

Itno mi treba nekoj so iskustvo da me sovetuva dali imal vakva slicna sostojba kako mojata.Jas Dve meseci piev apcinja eglonyl za zeludnikot, i na 4 juli mi bese poslednata menstruacija.Vekje pomina mesec dana i seuste ne sum dobil.Inaku sakam da imam dete so mm se trudime vekje nekoe vreme.Napraviv test pred edna nedela izleze negativen.Dali mozebi od apcinjata ne mozam da dobijam ili da ne e tocen seuste testot?Inaku imav i imam belo sekrecija na gradite doktorot mi rece od apcinjata vekje edna nedela prestanav da gi pijam.Ocekuvam odgovor od nekoja od vas.
    Pozdrav I hvala mnogu, ;)

10. freebutterfly

freebutterfly Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво...Сакав да ве прашам само што мислите, дали е можно да сум бремена...Треба да ми дојде на 28 овој месец, имам редовна менструација кога на 28 дена, кога на 29 дена....Меѓутоа, еве Веќе 2 недели одам во WC на секои два саати, стомакот го осеќам како подујан, 1 недела градите ме болат неможам да легнам на нив никако, а не ми се нешто посебно потечени...Не брадавиците, туку градите од страните....На први овој месец ми дојде, меѓутоа бев на одмор и се капев со менструација, носејќи тампон...можеби има некаква врска ...Незнам...Ме фаќа некоја паника, никогаш вака не сум се чувствувала, мерев и базална температура последниве 5 дена цело време ми е 36,6 , а дење ми се качува и до 36,9...меѓутоа како што знам веродостојна е базалната (јас ја мерам во 6 ипол наутро) Малку предвреме почнав да паничам, ама ме интересира ваше мислење...Инаку односи имам редовни, без заштита, меѓутоа без ејакулација (свршување ) во мене, значи со прекинат однос....Благодарам ...Поздрав

11. Lizbet

Lizbet Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите, би сакала да ве прашам за положбата на матката. Мене ми е свртена малку накај грбот и сега читам на форумов и сакав баш да прашам каква врка има тоа со зачнувањето? Докторот не ми спомна ништо а и не сум пробала да забременам. Поздрав

12. feminnna192

feminnna192 Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Fala ti ke pocekam uste nekoj den posto treba da dobijam pa ke vidime... ;)

13. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Јас ти викам дека ти си печена за бебе...ај за некој ден има журка да направиме овде на форумов.
    Инаку јас од вчера во 5-ти месец влегов, едвај останав бремена после 2,5 години мачење, ама еве се исплатеше. Имав многу компликации од почеток на бременоста, ама се надевам дека е тоа позади мене. До сега бев на боледување,а од септември ме вратија пак на работа, па ќе видам како таму ќе издржувам, некако си се навикнав со лежење по дома . Прво дете ми е, и девојче е. Ептен сме среќни со маж ми, и ти посакувам и ти за некој ден да ја осетиш таа среќа, ќе видиш како животот ќе ти се смени... Посебно кога е подолго чекано бебето, после уште поголема е радоста. Поздравче :*

14. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Pocekaj da ti dojde terminot koga treba da dobies i uste dva tri dena posle toa, i togas napravi test, sigurno ke dobies tocen rezultat! a simptomi vidis kaj site se razlicni, a i nekoja ima, nekoja nema, se e individualno!!! :)

15. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Silk,Bas mi e drago sto ste uspeale posle tolku cekanje, i kaj nas ako se fati ke bide posle 2ipol godini brak:) samo nie godina ipol se pazevme i edna god probuvame, no doznavme za problemot duri pred tri meseci!!! cuvaj se i lesna bremenost do kraj, raboti pomalku a poveke misli na toa vo tebe:)ima da uzivate so maz ti i vasata kerkicka :inlove: inaku mene me boli stomak, i cinam vo sekoj mig ke dobijam, no ke vidime dali ke dobijam dve crtki ili nesto drugo :lol: pozdrav i milo ke mi bide da si delime soveti za nasite bebinja tuka, ne samo jas i ti, tuku i site sto posakuvaat:))

16. PowerShot

PowerShot Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Женски имам еден проблем... ми дојде на 5ти август, ми траеше 5дена. 
    На 17ми август имав незаштитен однос и дечко ми сврши во мене. 
    (aтогаш ми се плодни денови според пресметката) 
    На 18ти или 19ти веднаш имав некој кафеав исцедок, кој траеше само 2,3дена... 
    Градите ми се надуени, тешки и испакнати. 
    Имам мачнини, од пред некоја ден и вртоглавици, и се чуствувам омалаксано. 
    Но сметам дека и да сум зачнала нешто дека е рано за овие симптоми.
    Сега имам и некои мали болки во долниот дел од стомакот, и во половината, 
    нешто слично на тие симптоми кога ми доаѓа менструација, но не е исто.
    Дали е можно да сум бремена ?На 20ти направив тест кој ми покажа дека е негативен, па се ослободив малку,
     се додека не прочитав на форумов дека тестот може да го покаже вистинскиот резултат 
    ако е направен ден после вообичаениот датум за менструација најрано, доколку ти касни се разбира.
    Се надева дека некој од вас ќе ми каже свое мислење или свое искуство. :*

17. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Па баш и не ти е рано за симптоми да ти кажам... Тебе сега отприлика ти е 23-24 ден од циклусот, а 10 ден од незаштитениот однос. Така да симптомите отприлика тие денови се појавуваат.
    Е сега не би сакала да те плашам (мислам доколку не посакуваш бременост), ама јас баш истите ги имав, кафеав исцедок ден-два, вртоглавици и омалаксаност ми беа први симптоми. Покасно пред да добијам почнаа да ме приболуваат градите, а стомакот и половината ме болеа баш како за добивање. Тест имав и јас негативен и тоа со еден или два дена каснење, а после неколку дена каснење испадна позитивен.
    Ти кога треба да добиеш? Почекај да ти закасни па прави тест.
    Поздрав,ти посакувам резултат каков што ти сакаш, и пиши што си направила. :*

18. PowerShot

PowerShot Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Ти благодарам многу на одговорот. :* Па на 1ви би требало да добијам доколку нема ништо.... Поздрав и за неколку дена ќе ви пишам каков резултат сум добила, да споделеме некое искуство заедно :)

19. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    И јас го имам истиот проблем-кога ми каснеше два дена направив тест испадна негативен,еве сега шест дена ми касни уште не сум добила,и ми се уврте во глава да не имам некој друг проблем,ме фаќа нервоза...не сум имала никаков исцедок,ме болеа стомакот и кичмата ама престанаа,а градите ме болат ептен по малце,ве молам за мислење,поздрав

20. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Мене циклусот ми почна на 2ри Август, ги фативме плодните денови и се по ред, значи од денес па до 29ти треба да (не))добијам. Немам симптоми за добивање сем што ужасно ме болат градите.. Почесто мокрам, малаксана сум, а пред 4 дена имав кафен исцедок кој личеше на имплатација и траеше 2 дена. Денес направив тест (од оние најевтините турски) и неможев да се стрпам за да го направам со прва утринска, излезе негативен. И сега пак сум во ќорсокак. Незнам што да мислам, од една страна може да е рано за да покаже ХЦГ, од друга пак може да не сум трудна иако немам абер за добивање... :^)

бтв. уште еден сумљив детаљ приметив, една недела пред да добијам мене лицето ми се праи партал, а денес еве треба да ми дојде, мене лицето ми е ок. И не ме боли ни стомакот како за добивање, доле кај јајниците...туку ме боли под папокот, и од напред и од назад заклулчно со грбот. :wasntme: