Јас се доближувам до датумот кога треба да ми дојде менструација, па и некако се олабавив благодарејќи на вас, не сум многу напната.. Ќе чекам ако ми задоцни да купам тест... Кај мене некои од симптомите сеуште ги има... Вртогалвиците не ме напуштаат, вчера на пример беше страшно ! од 24часа, јас спиев 18часа !! сака да ве прашам дали имате некои болки во долниот дел од стомакот, на јајниците и слично..и во долниот дел од грбот
^јас сеуште сум го немала тоа искуство, но од сите досегашни другарки/роднини....кои поминале нис тоа велеле: ги имав истите болки во стомакот,јаниците,цел долен дел како да добивам.
Здраво ајде и јас да си ја кажам маката. Последна менструација (почеток) имав на 11 Август. Бидејки најчесто ми доаѓа на 28/29 ден, сметам дека овулација имав на 24, 25 и 26 Август (а и по болката во јајниците - знаев дека овулирам). Со мажот ми решивме, за прв пат, да пробаме (да направиме бебе) на 25/26 Август. На 28 уште еден обид. Но на 28 и 29 (денес), на само 3 дена од однос (и овулација) јас имав темно-кафен исцедок. Колку што се информирав, имплантација може да се случи најрано за 6 дена од овулација (односно од 6-12 дена), а инплатационо крварење може да се случи дури 2-3 дена по инплантацијата. Денес мерев и температура (пошто цел ден ми горат очиве) и излезе 37,4. Исто и ми се лоши по малку. Прилично сум сигурна дека е многу рано за инплантација, според тоа и многу рано за било кој од овие симптоми да е предизвикан од бременост. Искрено јас мислам дека сум болна, а не бремена. А страв ми е да не сум болна (а да не знам) а сепак да останам бремена и да имам компликации. Спојлер Планот беше прво да одам на гинеколог по наредната менструација, да направам основни испитувања, па потоа да се обидеме за бебе - но ете сакавме малку и спонтани да бидеме (бидејќи сепак имавме разговарано на тема: проширување семејство) да не биде се така добро испланирано (заради избегнување стрес- што не успеа, бидејќи неколку дена сум под стрес, едвај чекам да дојде време за тест- да знам на што сум). Молам некој поискусен да даде свое мислење.
Лори немај гајле, штом ти касни и имаш температура, имаш големи шанси да си бремена. Не секогаш на 14 ден покажува точен резултат. И мене на 14 ден не ми покажа, дури на 20-ти мислам. Ти не добивај и чекај две цртички. Сигурно си бремена.
Mislam deka ne sum mi se izduva popladnevo stomakov i koga se izbrisav ednas imav bledo kafeavo ko vodicka, i mislam deka ke mi dojde samo probiva, toa bese okolu 16h i do sega eve 00h nema nisto! neznam dali implantacija bi mozelo da bide taka kasno, 14ti den!? se mi e cudno, mn se razocarav, i vise niti meram temperatura, niti ke brojam denovi, niti ke pazam na simptomi, se mi e preku glava, samo pusti nadevanja i iscekuvanja i na kraj samo solzi i razocaruvanja! izvinete site sto sum vakva, ama mnogu mi e tesko! i pukam vo sebe!!!! Fala vi na seta poddrska i ke vi pisam koga ke imam rezultat! posakuvam da sum edinstvena ovoj mesec vakvana sajtov, site da si vidite dve crtki i da se raduvate,a ne ko mene
Ама Лори и јас кафеавко имав дента кога требаше да добијам а не на денот на имплантацијата. Само колку да ме испрља и толку. После некој ден тестот беше позитивен. Не губи надеж, а и ништо да не бидне, здравје, прв обид ви е, ќе имате уште многу шанси. Немој да се разочаруваш, знам колку е тешко, поминував 2 ипол години низ истото, секој месец плачење и депресија, па еве сега се каам што не си живеев релаксирано и весело, најпосле све си дојде на место. Послушај ми го советот, расположи се, не е крај на светот, имате уште мноооооооогу време за бебенце. Ќе биде, само прво душата да си ја смириш, да не си ги пореметуваш хормоните со овие стресови. Поздрав и пиши ни каква е состојбата....јас стално уклучувам да видам дали нешто си пишала, и ти држам среќичка...
Ќе направам тест утре и ке ви писам и ти лори не се нервирај зс мислам ке се израдуваш набрзо ке ти се наполни срцето,мила,еве и јас усте не правам тест зосто ми е страв од резултатот што ке го видам а усте немам добиено,поздрав
Утринава уште рано рано,во 5часот по тест.Негативен,така и мислев.Ми касни само еден ден,и цел ден имам некој розевкаст исцедок ама доста блед.Така мислам дека ќе ми закасни,ама ќе ми дојде кога и да е Градите ми се подуени,стомакот веќе цела недела ме боли,и мокрам многу.Нешто друго посебно нема,освен што 2-3 дена ми се гадеше ама навечер. Така да мислам дека пак ќе биде-повеќе среќа идниот пат
Ja uste ne dobiv, ova e cudo, a Eki i ilence isti slucaevi sme site samo da cekame, eve silk me tesi so nejziniot slucaj, pa seuste nekako mi se vraka nadezta FALA silk sto ne odrzuvas vo nadez) pisete koga ke ima nesto novo, tuka sme za da se drzime zaedno
koj den ti e od odnosot? mene vcera 14ti i dva testa negativni, a mi se losi i ne dobivam, i toa samo na momenti mi se losi, ne non stop, taka mozebi i ti, strpi se, mozebi ke ni izleze na arno
^ Исто, 15ти ден . Го правев Sure Check,демек најточен,чекав некои 7 минути. Мислам дека ќе ми дојде,ептен ме болат градите и стомакот.Досега ретко ми се случило да ми задоцни,ептен ми е точна тетката,па затоа си давам малку надеж,ама тестот ептен ме разочара,може не требаше ни да го правам Немам гадење и повраќање,освен мокрењето како што спомнав,значи веќе 2 недели,интензивно. Трчам на 5 мин во веце зошто мислам дека ми дошло ,и с е нервирам зошто тест негативен а ми касни(добро де ,само еден ден)
Abe mozebi i nema da ti dojde, vidis na silk 20den i pokazalo poz test, ali do negde mislam deka posle ovie letni odmori i promeni na klima site sme poremeteni so doadjanje na ciklus!!! a da, razocaruvanjeto posle negat test e golemo, ja vcera se isplakav ubavo, zatoa najdobro e da ne pravime dodeka ubavo ne ni zadocni , cekaj mila , sto drugo da ti kazam, pa valjda ke bide eden den, ti posakuvam da se izraduvas ovie denovi
колку да ви се придрузам во маката... и јас сум една од тие што сака да види 2 цртки, ама сеуште ги нема... а сум 30 год до душа се уште не сум видела ни 1 црта, затоа што не сум направила тест ми доага точно на 28 ден, некогаш на 27, пред некој месец ми каснеше 2 дена и таман решив да купам тест добив... овој месец добив на 8, очекувам да добијам наредната недела околу 5ти...незнам како некои забременуваат од 1ва, па и кога несакаат, ама тоа е, ке си чекаме... ... ... и ке се надеваме дека ке ни се насмевне среќата
И јас се пријавувам во разочараните... Добив денес едит: после пет месеци обиди, почнав да се фрустрирам дека нешто со мене не е океј. кај мм не се сомневам бидејќи пред мене имал еден абортус (не тој туку бившата негова девојка де..) и тоа била несакана бременост...значи кај него ќе да е се океј... веќе мислам дека ќе паднам во депресија...
Ајде само позитивноооо, мораме!!!!! кога што е пишано тогаш ќе биде...Следен месец , од се срце ти посакувам две цртки- можеби тогаш ќе видам и кај мене после една година обиди...Ајде ти ја пуштам најголемата среќа на светот тебе и на сите што сакаат да им пораснат стомачињата, и не по едно- по две три да дава наеднаш да не знаеме каде тераме после прегратки и бакнежички
zal mi e Lori...ti posakuvam mnoooogu sreka za sledniot pat....inaku mene denes mi e 16 den od odnosot a treba da dobijam nekade okolu 3-4 ili den dva porano...gradite ne me bolat a stomakot me boli kako za dobivanje i go cuvstvuvam malku poduen i jajnicite me bolat....izgleda ke mi dojde....Pozdravce
Balgodaram na site za utehive, znam deka ne e kraj na svetot, ke dojdat i nasite dve crtki! a tebe lale ti posakuvam sreka, isto i na pandelka,eli25, volsebna, ilence i na site da bideme naskoro gordi trudnici pozdrav