Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. PowerShot

PowerShot Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Јас се доближувам до датумот кога треба да ми дојде менструација, 
    па и некако се олабавив благодарејќи на вас, не сум многу напната..:* Ќе чекам ако ми задоцни да купам тест...
    Кај мене некои од симптомите сеуште ги има...
    Вртогалвиците не ме напуштаат, вчера на пример беше страшно ! 
    од 24часа, јас спиев 18часа !! сака да ве прашам дали имате некои болки 
    во долниот дел од стомакот, на јајниците и слично..и во долниот дел од грбот 

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^јас сеуште сум го немала тоа искуство, но од сите досегашни другарки/роднини....кои поминале нис тоа велеле: ги имав истите болки во стомакот,јаниците,цел долен дел како да добивам.

3. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Здраво ајде и јас да си ја кажам маката.
    Последна менструација (почеток) имав на 11 Август. Бидејки најчесто ми доаѓа на 28/29 ден, сметам дека овулација имав на 24, 25 и 26 Август (а и по болката во јајниците - знаев дека овулирам). Со мажот ми решивме, за прв пат, да пробаме (да направиме бебе) на 25/26 Август. На 28 уште еден обид. Но на 28 и 29 (денес), на само 3 дена од однос (и овулација) јас имав темно-кафен исцедок. Колку што се информирав, имплантација може да се случи најрано за 6 дена од овулација (односно од 6-12 дена), а инплатационо крварење може да се случи дури 2-3 дена по инплантацијата. Денес мерев и температура (пошто цел ден ми горат очиве) и излезе 37,4. Исто и ми се лоши по малку. Прилично сум сигурна дека е многу рано за инплантација, според тоа и многу рано за било кој од овие симптоми да е предизвикан од бременост. Искрено јас мислам дека сум болна, а не бремена. А страв ми е да не сум болна (а да не знам) а сепак да останам бремена и да имам компликации. :worried:
    Планот беше прво да одам на гинеколог по наредната менструација, да направам основни испитувања, па потоа да се обидеме за бебе - но ете сакавме малку и спонтани да бидеме (бидејќи сепак имавме разговарано на тема: проширување семејство) да не биде се така добро испланирано (заради избегнување стрес- што не успеа, бидејќи неколку дена сум под стрес, едвај чекам да дојде време за тест- да знам на што сум).
    Молам некој поискусен да даде свое мислење.

4. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Сноу абе ти печена си за мама да бидеш, така мене ми се чини :lol:

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  5. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Лори немај гајле, штом ти касни и имаш температура, имаш големи шанси да си бремена. Не секогаш на 14 ден покажува точен резултат. И мене на 14 ден не ми покажа, дури на 20-ти мислам. Ти не добивај и чекај две цртички. Сигурно си бремена.

6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Mislam deka ne sum :( mi se izduva popladnevo stomakov i koga se izbrisav ednas imav bledo kafeavo ko vodicka, i mislam deka ke mi dojde samo probiva, toa bese okolu 16h i do sega eve 00h nema nisto! neznam dali implantacija bi mozelo da bide taka kasno, 14ti den!? se mi e cudno, mn se razocarav, i vise niti meram temperatura, niti ke brojam denovi, niti ke pazam na simptomi, se mi e preku glava, samo pusti nadevanja i iscekuvanja i na kraj samo solzi i razocaruvanja! izvinete site sto sum vakva, ama mnogu mi e tesko! i pukam vo sebe!!!! Fala vi na seta poddrska i ke vi pisam koga ke imam rezultat! posakuvam da sum edinstvena ovoj mesec vakvana sajtov, site da si vidite dve crtki i da se raduvate,a ne ko mene :(

7. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Ама Лори и јас кафеавко имав дента кога требаше да добијам а не на денот на имплантацијата. Само колку да ме испрља и толку. После некој ден тестот беше позитивен. Не губи надеж, а и ништо да не бидне, здравје, прв обид ви е, ќе имате уште многу шанси. Немој да се разочаруваш, знам колку е тешко, поминував 2 ипол години низ истото, секој месец плачење и депресија, па еве сега се каам што не си живеев релаксирано и весело, најпосле све си дојде на место. Послушај ми го советот, расположи се, не е крај на светот, имате уште мноооооооогу време за бебенце. Ќе биде, само прво душата да си ја смириш, да не си ги пореметуваш хормоните со овие стресови. Поздрав и пиши ни каква е состојбата....јас стално уклучувам да видам дали нешто си пишала, и ти држам среќичка...

8. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Ќе направам тест утре и ке ви писам и ти лори не се нервирај зс мислам ке се израдуваш набрзо ке ти се наполни срцето,мила,еве и јас усте не правам тест зосто ми е страв од резултатот што ке го видам а усте немам добиено,поздрав

9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.113
    Допаѓања:
    124.369
    Утринава уште рано рано,во 5часот по тест.Негативен,така и мислев.Ми касни само еден ден,и цел ден имам некој розевкаст исцедок ама доста блед.Така мислам дека ќе ми закасни,ама ќе ми дојде кога и да е :worried:
    Градите ми се подуени,стомакот веќе цела недела ме боли,и мокрам многу.Нешто друго посебно нема,освен што 2-3 дена ми се гадеше ама навечер.
    Така да мислам дека пак ќе биде-повеќе среќа идниот пат :(

10. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ja uste ne dobiv, ova e cudo, a Eki i ilence isti slucaevi sme site samo da cekame, eve silk me tesi so nejziniot slucaj, pa seuste nekako mi se vraka nadezta:) FALA silk sto ne odrzuvas vo nadez:)) :hai: pisete koga ke ima nesto novo, tuka sme za da se drzime zaedno :hai:

11. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    koj den ti e od odnosot? mene vcera 14ti i dva testa negativni, a mi se losi i ne dobivam, i toa samo na momenti mi se losi, ne non stop, taka mozebi i ti, strpi se, mozebi ke ni izleze na arno ;)

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.113
    Допаѓања:
    124.369
    ^ Исто, 15ти ден .
    Го правев Sure Check,демек најточен,чекав некои 7 минути. Мислам дека ќе ми дојде,ептен ме болат градите и стомакот.Досега ретко ми се случило да ми задоцни,ептен ми е точна тетката,па затоа си давам малку надеж,ама тестот ептен ме разочара,може не требаше ни да го правам :worried:
    Немам гадење и повраќање,освен мокрењето како што спомнав,значи веќе 2 недели,интензивно.
    Трчам на 5 мин во веце зошто мислам дека ми дошло ,и с е нервирам зошто тест негативен а ми касни(добро де ,само еден ден) :devil:

13. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Abe mozebi i nema da ti dojde, vidis na silk 20den i pokazalo poz test, ali do negde mislam deka posle ovie letni odmori i promeni na klima site sme poremeteni so doadjanje na ciklus!!! a da, razocaruvanjeto posle negat test e golemo, ja vcera se isplakav ubavo, zatoa najdobro e da ne pravime dodeka ubavo ne ni zadocni :rock: , cekaj mila , sto drugo da ti kazam, pa valjda ke bide eden den, ti posakuvam da se izraduvas ovie denovi :inlove:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    колку да ви се придрузам во маката... и јас сум една од тие што сака да види 2 цртки, ама сеуште ги нема... а сум 30 год :( до душа се уште не сум видела ни 1 црта, затоа што не сум направила тест :) ми доага точно на 28 ден, некогаш на 27, пред некој месец ми каснеше 2 дена и таман решив да купам тест добив... овој месец добив на 8, очекувам да добијам наредната недела околу 5ти...незнам како некои забременуваат од 1ва, па и кога несакаат, ама тоа е, ке си чекаме... ... ... и ке се надеваме дека ке ни се насмевне среќата

15. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ti posakuvam da ne ti dojde :* i jas sum 30god, no nisto nemozeme...bidi pozitivna

16. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    И јас се пријавувам во разочараните... :( Добив денес :swear:

едит: после пет месеци обиди, почнав да се фрустрирам дека нешто со мене не е океј.
    кај мм не се сомневам бидејќи пред мене имал еден абортус :) (не тој туку бившата негова девојка де..) и тоа била несакана бременост...значи кај него ќе да е се океј... :^) веќе мислам дека ќе паднам во депресија...

17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
  18. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Ајде само позитивноооо, мораме!!!!! кога што е пишано тогаш ќе биде...Следен месец , од се срце ти посакувам две цртки- можеби тогаш ќе видам и кај мене :lol: после една година обиди...Ајде ти ја пуштам најголемата среќа на светот тебе и на сите што сакаат да им пораснат стомачињата, и не по едно- по две три да дава наеднаш да не знаеме каде тераме после :rofl: :*
    прегратки и бакнежички :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    zal mi e Lori...ti posakuvam mnoooogu sreka za sledniot pat....inaku mene denes mi e 16 den od odnosot a treba da dobijam nekade okolu 3-4 ili den dva porano...gradite ne me bolat a stomakot me boli kako za dobivanje i go cuvstvuvam malku poduen i jajnicite me bolat....izgleda ke mi dojde....Pozdravce ;) ;)

20. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Balgodaram na site za utehive, znam deka ne e kraj na svetot, ke dojdat i nasite dve crtki! a tebe lale ti posakuvam sreka, isto i na pandelka,eli25, volsebna, ilence i na site da bideme naskoro gordi trudnici :$ pozdrav

На lale24 му/ѝ се допаѓа ова.