Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    ovoj mesec site razocarani...pf

2. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    За Лори-саглам доби или нешто кафеавко?

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.559
    Допаѓања:
    201.695
    Душички, не се разочарувајте. Ќе дојде и на вас редот. Хајди... понекогаш премалку време е пет месеци обидување... само ќе речам, психата на пасење и уживајте во водењето љубов ;)

На HeidiDiWalt и Lori-30 им се допаѓа ова.
  4. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Dobiv ilence, zaludno e da kopam nadez poveke zasega, no sledniot mesec poveke sreka! a ti? :*

5. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Лори баш ми е жал. Јас бев сигурна дека си бремена. Ама што е тоа е. Нема разочарување. Млади сте, и идете даље од септември. Па како што е месец на децава...има да ви се погоди. Нека помине :devil: и почнува нов месец,нова надеж. Ќе биде, само без стресови... :*

6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    fala ti silk sto bese celo ova vreme prisutna i sto me ohrabruvase, cuvaj se i pozdrav :inlove:

7. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    uf... :( жалам, а мислев дека ќе се израдуваш... ајде ќе биде сите велат да не мислиме на тоа, дека кога најмалку очекуваме ќе се фати, ама ајде де не мисли? Еве јас имам уште речиси недела до добивање а веќе ме фаќа страв дека ќе добијам, претходниве неколку месеци се разочарав па веќе не се ни надевам на друго, ви велам не касни ни 2 дена за да се посомневам и купам тест ;( а се нервирам, 30 ја преполовив, кога ќе имаме семејство, не се фаќа едно, а кога ќе има време за уште 1-2 ;(

8. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Епа еве да ви казам денес и јас добив :^)

9. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Не се замарајте многу со тоа добивање, една колешка ми рече дека она кога забременила добила уште еднаш или два пати, не ни знаела дека забременила. Ма да и јас се замарам у последно време, ама си чекам, кој сака и кој чека, ќе дочека. Не се преоптеретувајте со годините и со страв дека можеби нема време. Има време за се, чудни се нашите патишта и непредвидливи.

На doni-doni и Lori-30 им се допаѓа ова.
  10. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас никогаш на никој не му велам да не се замара , да не мисли на тоа, заради што и јас тоа го поминав истото, секој месец исчекување, нервози, зошто кај мене неке, а кај другите одма се фака...
    речиси една година се обидувавме и најпосле се фати, е сега јас мислам дека кога сака дедо боже тогаш ке биде, без разлика што ке правиме, кои пози,и слично. Јас само ви посакувам за брзо време да не израдувате со двете цртички :* :*

11. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    o be ilence i ti ni se pridruzi :( bas mi e zal, ovoj mesec kaj niedna ne fati, neznam uste koj ima da prijavi rezultat! ajde so novi sili i sleden mesec valjda ke se izraduvame, ke dade Gospod i kaj nas! :* :* :*
    [mod-kirilica:2towxjea][/mod-kirilica:2towxjea]

12. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Bas taka, nie mnogu se zamarame, mozebi i bas zatoa ne biva! treba da bideme opusteni! ajde da sokrieme site termometri, i da ne mislime, cekame i broime mnogu, ako ni zakasni, ke si dobieme sladok odgovor:) :inlove:
    [mod-kirilica:1x49c14n][/mod-kirilica:1x49c14n]

13. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Да и маж ми само вика по мене ,јас нон стоп читам несто во врска со бременоста,спонтан абортус и сл...и ми вика бе доста немозам да те гледам веке како се нервираш и премногу замараш за тоа,остави што е наше ке си дојде...

На Abeja и MacenceEna им се допаѓа ова.
  14. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    isto i maz mi, samo mi se smee koga ke me vidi so toplomer u usta:) :lol: ajde posle sledniot obid za bebe da ne snema site od forumov, se do prijavuvanje rezultati:))pozitivni se razbira:)) :inlove:

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    здраво Лори,

Ме немаше некое време еве мене сега пак тука сум.Бев малку одсутна.Не сакав да напишам ама нон стоп ве следам во форумот.И кај мене исто нема ништо променето.Чекам да добијам во 4 па ќе видиме.Јас веќе престанав да се замарам за то, зашто порано само со тоа се преукупирав, сега малку сум посмирена.Тоа е Божја воља, кога ќе биде тогаш.Инаку откако се вратив од одморот сум многу посмирена и не размислувам многу со тоа, ама желбата за дете секогаш останува и најважно од све надежта дека еден ден ќе биде.
    Немој да се разочараш случајно ако не бидна овој месец храбро за идниот.

Поз ;)

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Slimy, ubavo si napisala, dobro e sto se javi,ne smeeme da ocajuvame, vidis niedna od nas ne e edinstvena, mnogu ne ima so ist problem, super e sto si posmirena, taka i ostani i ne prati mnogu internet, mislam deka bas toa ne unistuva, ne pottiknuva poveke da mislime i so toa ne sme opusteni! ti posakuvam da se izraduvas :inlove: i ne pravi test pred vreme, cekaj dobro da ti zakasni pa togas! te mislam i cekam da pises:) :*
    [mod-kirilica:2pp0ooc4][/mod-kirilica:2pp0ooc4]

17. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Јас искрено веќе незнам каде да се обратам....Уште првиот месец кога одлучивме да правиме бебе бев на детален гинеколошки преглед, по што ми дијагностицира докторот

=лев овариум полицистичен, десен овариум полицистичен, ретроградно завртена матка=

Другото беше се ок, од хормонален статус, до ПАП тестови, и сите други претраги. Ми рече обидувајте се летово природно, па кога ќе забремениш дојди да ја пратиме бременоста... Ме убедуваше дека и покрај проблемот со јајниците и матката ќе останам трудна, без проблем...Еве летово заврши, бебе нема ;(
    Се мислам дали овој месец да почнам со КЛОМИФЕН и ако има некој такво искуство нека ми пише. Треба да го почнам од петти ден циклус (задутре), но незнам сепак хормонски апчиња се во прашање :?: Незнам дал да оставам и овој месец, па да заокружам на 6 месеци обидување и да почнам со терапија следниот циклус...

18. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Ја научив веќе лекцијата не правам тест пред време веќе.Порано имаше случај кога ми каснеше менструацијата една недела па ан крај пак се разочарав.Јас ја научив лекцијата најважно пред се ми е е лубовта на мм, и неговата подршка, а после ќе дојде све на свое време.Веќе не пратам ниту интернет ниту слушам совети од другите, чекам да ми се случи чудо како изненадување.Верувај ми не вреди да трошиш ни време ни нервите за тоа, зашто тое е единствена работа што не можеш да го направиш сам со раце, тоа е божја воља.И ти смири се малку и не мисли на тоа оди малку прошетај во викендот со маж ти сами и ќе ти помине.
    Поздрав за тебе и за сите идни мамички ;)

На eli25, olence86 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  19. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Jas se mislam za test...treba da dobijam okolu 3-4 pa neznam dali da cekam da mi kasni ili da pravam test utre... :?: :?: :?: :?:
    [mod-kirilica:3hez8b33][/mod-kirilica:3hez8b33]

20. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450

Немој да пиеш апчиња на своја рака, особено ако се хормонски.Немој после да имаш и хормонски нарушувања.подобро оди кај друг гинеколог направи други испитувања нека ти напише терапија и слушни друго мислење.И немој да се разочараш толку лесно , не се прави дете туку така само со едно лето.Еве јас една година се трудим и све ми е во ред ама не бидна сеуште.

поздрав ;)