Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Ама не се паничи одма.. знаеш и самата дека тие симптоми не значат дека ќе добиеш. Има толку многу девојки што тие симптоми ги наведуваат и како симптоми за бременост и кажуваат дека им се јавиле баш во периодот кога требале да добијат.. Не се оптеретувај pleeease!!

2. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Може, но помали се шансите. Најголеми шанси има после 13 ден од менстрацијата!!!
    Но сепак секое тело е различно, па немора да значи. Можно е да забремениш![/quцул те господ оленце да забременам :)

3. PowerShot

PowerShot Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Женски...Кај мене изгледа има нешто..Менструација уште не сум добила..Вечерва ќе купам тест, ми доцни точно една недела, па утре сабајле ќе го направам....Ќе ви пишам што сум направила!!

На TaraM му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    power shot со срекичка,ке чекаме да не израдуваш наскоро!!!!
    кај мене се потврди бременоста и на крв,чул ве Господ за убавите зборови кои ми ги пишавте предходно,ви посакувам на сите да си си ги видите што побргу двете црти,и да не има во што поголем број во блиска иднина... :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :hug: :hug: :hug:

ако може некоја трудница да ми каже кој ден од циклусот се гледа ембрионот на ехо,мене ми кажаа за во понеделник ама неккао мислам дека ке е рано бидејки денес ми е 40ден од почетокот на последниот циклус..?

На PowerShot и malamaca им се допаѓа ова.
  5. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    :) :) :) so sreka anailisav srekni trudnicki denovii

6. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    ic DA NE DOBIES 9 meseci :D

7. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Сеуште не сум добила, 33 ден од менструација. но повеќе нема да се оптеретувам.Што сака нека биде. Утре сум на свадба и ќе се опуштам максимално. Цел ден сум ангажирана на свадбата и нема да имам време да помислам на тоа.
    Знам дека и вас ве замарам со глупостиве ама морам на некого да се исповедам.
    ПОздрав

На cherry-pie му/ѝ се допаѓа ова.
  8. malamaca

malamaca Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0

со срекаааааааа.......баш ми е мило за тебе се израдував кога прочитав узивај мила во бременостааа

9. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Jas koga otidov na pregled mi bese 41 den od pocetok na menst.i na obicno eho ne se gledase nisto.Me gledase so vaginalno potoa mi pokaza edna tockicka epten sitna.Rece deka ovulacijata mi kasnela i kasno doslo do oploduvanje zatoa ne se gledalo na obicnoto eho.

10. TaraM

TaraM Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Cestitki do novite trudnici,imajte lesna i ubava bremenost :)

На PowerShot му/ѝ се допаѓа ова.
  11. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Cestitki :clap: :clap: do site novi trudnici. Ajde neka se mnozat sto poveke. :rofl: :rofl:

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Гледам дека имаме нови трудници па нека се множат само и секако лесна бременост им посакувам, а на оние кои чекаат да останат бремени што поскоро овде да не израдуваат, а пред себе да се исполнат себеси и да си ја исполната животната желба. :inlove:

13. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    Го имам истиот проблем.имам нередовна менструација.. и сеуште чекам за две цртички,,,се надевам за скоро ке биди..зашто навистина почна да ми станва многу тешко :( ..ахх две години чекам и се надевам..зошто мора да биди оваа толку тешкооо ...но ајде да не бидам мнг песимист :) се што е наше ќе си дојде :) ...само отпуштено..поздравче и се најубаво!!!!

14. GabyP

GabyP Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ve molam pomos :/

Zdravo imam problem .. so decko mi imav nezastiten sex na 14 avgust, a ciklost trebase da mi dojde na 1 deneska sme 9 ... voobicaeno mene sekogas mi docni ... ne custvuvam nikakvi simptomi za bremenost no sepak se plasam da ne sum bremena ... ve molam kazete mi :/

15. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    napravi si utre test , ako si togas sigurno ke ti pokaze, zasto idena od odnos se dovolni da ti pokaze, a kaj tebe veke se pominati 14 plus 9...ajde neka ti bide kako sakas :)

16. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Хеј девојќи мене нешто многу чудно ми се случува... Од кога добив, ми траеше 3-4 дена и потоа симптомите ми продолжија |( Никогаш после м. не сум имала толку зголемен исцедок, обично тие денови ми се `суви`...Стомакот ме боли како за добивање секој ден, ми се повраќа и гади од мириси, многу спијам...Алкохол неможам да помирисам а и цигарите почнаа да ми пречат... Еве веќе 10ти ден ми е од циклус а се чувствувам како секој миг да ќе добијам, со мноогу јаки болки во стомак и едниот јајник.. |(
    Можно ли е да сум зачнала а сепак да сум добила?

17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    А колку ти трае обично? И дали интензитетот на крварење беше намален, имаше ли промени во бојата?
    Според симптомиве можно е да има нешто, зошто не си направиш тест? Барем да знаеш на што си.

Инаку мене ми касни. |(
    А незнам дали имам причина за нервози затоа што месецов немав баш некои ризични односи. Се со кондом, еднаш незаштитено само. А да... еднаш ни пукна кондомот, немаше свршено ама беше втор пат вечерта. 12ти ден од циклус. :tmi:
    Незнам што да мислам. Денес почнаа да ме болат градите, и стомакот од време на време. Се надевам дека ќе добијам во најскоро време, за да не се шекнам!
    Што мислите вие, има шанси за нешто непосакувано? :@

18. ilmiko-24

ilmiko-24 Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    еве на мене ми е денеска 5 ден од менструациата дали мозе да ми казете на кој ден мозе да останам бремена позз до сите...

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    имаш калкулатор на почетната страна на фемина.тој многу подобро ќе ти покаже според одредени податоци што ќе ти ги побара.

п.с. имај на ум дека тоа не е 100% точно,секој организам си е приказна за себе, најдобро би било кога би водела цел процес на следење на овулација кај гинеколог.Па тој да ти каже кога се твои плодни денови.

20. ilmiko-24

ilmiko-24 Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    а дека потоцно да го најдам тај калкулатор фала однапред.....позз