Aj nekoj neka mi kaze ve molam..........mi kasnese 2 dena i mi dojde.....imav najnormalno...ama mi zavrsi 1 den porano( namesto 7 dena da mi trae mi traese 6 dena) a posledniot den skoro ic ne krvavrev.... a se nesto mi grci vo stomakot...de me boli...a ne mi se gadi.. ni polovina me boli ni nisto....a treba da odam na 3 meseci vo avstrija i se ne sum raat da ne ima nesto......... Ve molam kazete mi.....do vtornik sum tuka
Ако си добила не значи дека не си бремена. Постои можност да бидеш бремена и да имаш менструација, со помалку крварење отколку обично. А симптоми не мора да имаш никакви, кај сите жени е различно. Само не кажа ништо, дали партнерот свршил во тебе за време на плодни денови или не. А ако имаш нередовен циклус, тоа може да влијае на тоа кои ти се плодни денови. За да бидеш сигурна, земи си тест од аптека Sure Check, сигурен е 100% барем ќе ти каже на што да се надеваш.
Annath pa i jas mislam isto zosto navistnia dobiv 3 dena porano neka 4udno se 4ustvuvam seuste poduenoo gradite me bolat polovinata da ne zboram a dobienoto mi e nekako kafeavo i nekako mn malku prethodno mi se nema vaka slu4eno pa si vikam neka zavrsii da napravam test posto dolkolku imam moze nema da pokaze to4en test...A inaku imame redoven odnos i celo vreme toj svrsuvase vo mene taka da ne e mozno da ne sum bremena
Ah se nadevam ama cekam da mi zavrsi da en pokaze slu4ajno neto4noo ne sum mn zapoznaena okolu toa ali site simtomi osven dobenoto gi imam
Pa nema svrseno vo mene....... a inaku imam redovna menstraucija... si imav normalno krvarenje i bolki vo gradite i jajnici me bolea kako i sekogas samo sto mi traese eden den pomalku...... mi dojde nekade po polnok i mi zavrsi 6 dena od togas.........a nemam nisto neobicno kaj mene zaprimeteno.......samo sto mi e misla ete...deka mi traese pomalku eden den.........
па 6 дена малку ли е да трае,а ти се мислиш за еден ден пократко??некој ќе сфти два дена ти траело.не ти е ништо
Истите симптоми и за бременост, и за добивање менструација. И ајде сега како да не паничиш Сакам да прашам кога се осеќаат симптомите, деновите кога треба да ти дојде, или одма после зачнувањето?
не не е чудно а зошто би било ??? може да ти треа и 3, 4 , 5 , 6 и 7 дена хм не гледам тука проблем бар јас така да уживај
девојки дали е некаков знак ова : имавме односи,не направивме беља,туку откако сврши надвор од мене по кратко време продолживме пак со односи затоа што бевме навистина загреани....мислам дека после првиот пат на него сеуште имаше остатоци од секретот,а мислам дека имаше и тогаш кога почнавме втор пат.дали има шанси,со оглед на тоа дека ова е од пред една недела,а вчера имав кафеава крв на гаќите,ама само вчера
Дечко ти требело после првиот пат одма да се измоча, па после да продолжите. Не сакам да те плашам, али сепак да си земаш утре еден тест за бременост не ќе да е лошо. Барем ќе знаеш на што си, вака само мислиш и ништо, одговор немаш.
Zdravo na site! Samo sto se zacleniv i mnogu mi se dopaga ovaa strana zatoa sto moze da se najde resenie za sekoj problem. Milo mi se sto postojat lugje sto se trudat da uteshat i da mu pomognat na nekoj sto e vo nevolja. Jas imam eden problem. Sekoj mesec dobivam na 26, 27 den od menstrualniot ciklus, no ovoj mesec mi kasni, beke e 29 den. Nikogas do sega ne mi kasnelo, ova prvpat mi se slucuva. Cetiri dena po red custvuvam kako da ke dobijam ama nisto. celo vreme odam do WC da proveram ama nisto. Mnogu se plasam da ne sum bremena. Inace so decko mi imame odnosi ama sekogas koristime kondom. Nekogas se slucuva ako se nemame videno podolgo da imame po dva pati vo ist den i od toa mi e premnogu strav. On mi vika deka nema sto da se sekiram zosto gi proveruva kondomite posle toa, ama mene mn mi e star do sega se nema sluceno da mi kasni. Dali moze nekoj da mi pomogne? Ve zamoluvam!
Ако не се скинал кондомот, нема зошто да се грижиш. Има многу причини поради кои може да ти касни, ама и два дена не се нешто многу.
Strav mi e samo zatoa sto nikogas do sega ne mi docnelo sekogas sum dobivala tocno na vreme, a me buni i toa sto custvuvam veke cetiri dena kako da ke dobijam, a nikako da dobijam, custvuvam lazni simptomi.
Мислам дека во никој случај не си бремена. Еве велиш дека имаш ПМС, кај и да е ќе ти дојде. Нема потреба од паника, бидејќи со напнатоста само може да ти се одложи менстурацијата. Па и 2 дена не се многу, на луѓето им касни по недела дена па не се бремени. Штом паметно си се чувате со дечко ви, шансите се мали. Поздрав
jas koga bev bremena a neznaev deka sum mi dojde 2 dena porano i imav kafeav iscedok i po nekoj den pak malku mi dojde ama prestana naednas so znaci najsigurno vi e eden trk do apteka i eden test da si napravite da ne cekate ic
^^ Срцка, знам зборуваш од искуство, ама мислам нема потреба да ги плашиме девојчињава. Имала со кондом секогаш, и доцни само 2 дена... Ејјј мене и по недела дена ми доцнело ( BTW секогаш ми била редовна ) па не сум била бремена. Човечкото тело е такво, секогаш скршнува од своите правила... Нема потреба од паника ( конкретно за уснички зборувам )