евојки, Само што се вратив од гинеколог и пресреќна сум!!!! Ја слушнав најубавата вест! Бремена сум, 4 недели.Многу е рано да се види убаво плодот. Д-рката ми даде да пијам Тифол и морам некои анализи на крвта да направам. Пресреќна сум, им посакувам на сите кои сакаат да забременат , што побрзо да успеат во тоа.
Честитки и од мене до новите мамички...ви посакувам секој миг да ви биде исполнет со радост...поздрав на сите
реков јас дека бременоста доаѓа во серии на фемина форумов, доволно е една бремена и ете 5 или 6 во месецот хаххах, честитки на сите. Се надевам серијава ќе потрае...
daj boze ke zemam nedelava pa ke pisam...ajde kako trgnalo mesecov neka bide dobar i za mene i taka seu rodena ovoj mesec
Здраво на сите Јас сум нова на форумов и најпрво да кажам дека многу сум среќна што има ваков форум каде што искуствата се делат и со другите луѓе Сега да преминам на моето прашање значи имам нонстоп бело перење бев на гинеколог ми рече дека е предизвикано од некоја инфекција ми зедоа брис и сега чекам резултати исто така ми рече и дека имам полицистични јајници го прашав дали е нешто опасно и да земам некој лек меѓутоа ми рече дека нема потреба.Е сега прашањето ми е следново со маж ми се обидуваме еве 3 месеци за бебушко но без успех :/ дали има некаква врска тоа со јајниците и ве молам кажете ми некоја која имала слично искуство чекам на ваш одговор. Поздрав
Најубаво е да си провериш кога имаш овулација, дека кај полоцистични јајници ако не грешам не е скрос редовен циклусот, па за да не луташ направи си испитувања. А дека се останува бремена со полицистични јајници нормално дека да, колку што паметам по примерот на мајка од другарка ми. Напреви си ги сите потребни брисеви и испитувања дека се е во ре, па утврдете кога ти е овулацијата. Ајде нека е со убаво и наскоро да се придружиш во темата за труднички муабети. Само полека, опуштено и без многу живцирања се ќе си дојде на место.
Mariatim, две години не можев да останам бремена, но пред два дена земав тест и излезе позитивен. Собери храброст, оди купи тест и чекаме да ни кажеш што си направила ) Држам среќичка )
Многу ти благодарам на одговорот сега ми е полесно а што се однесува до испитувањата еве чекам резултати од брисот треба негде за недела да стигнат па ке известам што сум направила
Јееееее!!!! Честитки најголеми на цееел свет!!! Знаев, знаев, знаев, нели ти реков дека септември ќе донесе убави вести на форумов Ти посакувам лесна бременост!
zdravo devojki jas sum nova na forumot,sakam da prasam za mislenje mi docni veke okolu 18 dena napraviv dva testa pokazaa pozitivni moze li da bidam 100 % sigurna deka sum bremena? fala odnapred
хех јас мислам дека не 100 % туку повеке од 100 % си бремена ако ти е посакувана бременост со лесно да си ја износиш, одма да си закажиш на лекар да ти потврди
fala ti ljubicicaa da sekako posakuvana e bremenosta,zakazav za vo ponedelnik na lekar pa otcekuvam potvrduvanje