Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    сега и официјално честитки!!! Среќна сум за тебе

На olence86 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    дај боже, ќе почекам до понеделник... само да не е пак некоја циста во прашање :devil:

3. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
    симптоми симптоми мнооооогу, едвај чекам тестот да го направам :lol: :inlove: :inlove: :inlove:

4. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    На сите бременки девојки им честитам, со лесно да си ја поминат цела бременост, бидејќи бременоста е еден од најубавите периоди во животот (претпоставувам дека е поубав моментот само кога ќе се роди бебчето, јас ќе го доживеам тоа за 4,5 месеци). И да се чуваат, посебно во првите три месеци. Сега пишете се во темата ,,Термини за породување,,
    На другите кои чекаат позитивен резултат им посакувам конечно да си ги видат двете цртички на тестот, и списокот на трудници да ни се зголемува секој ден.
    Реков јас дека септември е месец на трудниците... бидејќи е месец за заштита на детето и месец на сите првачиња и дечиња кои одат во школо, ајде да го направиме и месец на мајките...
    Со среќа на сите,и пишувајте ни ги убавите резултати.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Silk имасе ли ти некои знаци на бременост пред да го направиш тестот? јас немам никакви само многу ми се јаде по 3-4 пати на ден јадам :lol: . Денес ми е 11 ден уште ништо не чувствувам. Треба околу 22 да добијам. Ајде малце Help. :P

6. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Ики немав ни јас никакви симптоми. Мене ни гради ме болеа, ни ништо. Само така малце бев поосетлива на мириси, ама и тоа го сфатив откако дознав. Додека да го направам тестот,немав ама баш никаков симптом дека сум трудна. Не ни сумњав дека може таква среќа да ме задеси. Само по каснењето почнав да се сомневам. Така да, немај гајле, симптоми не барај, јас сум жив пример дека и без симптоми се останува трудна :lol: . А ми се свиѓа тоа што ти се јаде ;) , и да ти се јаде така засилено уште едно 9 месеци.
    Ти држам среќа да си видиш позитивен резултат, секако и да не известиш, па да си разменуваме после труднички искуства :*

7. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    Мене ми е денес 25 ден од циклус, обично ми доаѓа на 24/25/26 ден...утрово мерев температура 36,8 ми беше, немам баш никаков симптом освен дека ми се пика секакво јадење во уста кое ќе ми дојде во очи, ама тоа ми е и кога треба да ми дојде и додека имам...се надевам на 2 цртки... :clap:
    Ви посакувам на сите што ги очекувате да ги добиете ..ги Читам Заљубена111( ма каква циста- гром не удита два пати во иста коприва или како и да беше :lol: :$) , Ариана и тебе исто и на сите останати кои ги очекуваат.. :* :lol:

8. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Pandelka i mene se mi se jade bukvalno gledam vo tanjirite i si vikam njam njam :rofl: Ne deka ne sum lakoma ama sega apetitop epten golem mi e. Jas treba okolu 22 da dobijam imam uste 1 nedela. Se nadevam se si gi vidime nasite II naskoro :clap: Silk fala na odgovorot, sega mi olesna malku. Kisceee

[mod-kirilica:qbegtti4][/mod-kirilica:qbegtti4]

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Мила,
    ти држам среќа да си ги видиш II што поскоро !!!!

10. Lepotice

Lepotice Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    30
    Баш ми е мило Оленце!!!!
    Со лесно да си ја износис бременоста.Тука сме да се подржуваме.Сега ќе се префрлиме на други теми од форумов.И сите што чекаат што поскоро да се израдуваат.Поздрав.

11. aleksandramiloseska

aleksandramiloseska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Ајде Дај Боже да биде како што сакаш :D

12. MaxyMax

MaxyMax Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    99
    Вака, имам уште неколку дена до добивање, арно ама веќе неколку дена јадам како луда се што ке ми падне в раце (кило маслинки за десерт!). Обично би помислила дека имам ПМС, арно ама сабајлево се разбудив со главоболка, мачнини, и при секој потежок мирис цревава ми се креваат до врат. Жити мене, ве молам некој да ми одговори дали постојат некои шанси да сум бремена??? Уште еднаш ќе нагласам, поминати се 10 дена од овулација и за недела дена треба да добијам (бременост е најмалку што ми треба сега и шизнувам од самата помисла на тоа)

13. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    Здраво девојки, ке ве молам за одговор во врска со темава, менструацијата секогаш ми е точна на 27, 28 дена, во Август пробавме со ММ да направиме бебе јас добив на 14сти Август а требаше на 19сти да добијам, првиот ден ми беше многу болно и обилно, втриот ден нормално а третиот и четвртиот само неколку капки што досега како прво не ми подранило толку можело да се деси или два дена понапред или поназад, и исто така ми траело 6 дена, стварно не ми јасно, дали е можно да сум трудна или е некоја настинка?? Не осекам никакви симптоми на бременост, на моменти знае да ме заболи глава и ми се јаде стрвно некое посебно јадење ама тоа е се. Што ми предлагате да направам?? Ви благодарам однапред на сите.

14. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

Според мене не би требало да си трудна затоа што јас тие симптоми ги имам гога сум во пмс не се секирај јас секој мсесец си мислам дека сум трудна зошто кога сум о пмс имам симптоми на бременост, и јас премногу јадам пред да ми дојди не е ништо страшно...за некој ден ке пишеш ми дојде :*

Менструалниот циклус не е секогаш ист, може да порани, да задоцни, да не трае исто денови...Не гледам тука симптоми на бременост можеби од промена на клима или од стресови или било шо да ти се променил месечниот циклус...Појди до аптека купи си тест за бренеост и најдобро ке знаеш на што си..Вака само ке си поставуваш прашања дали е тоа или не...Ајде сега во аптека и очекувам да ми кажеш што си направила.

15. MaxyMax

MaxyMax Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    99

Од твоја уста во Божји уши!!! Ајде ќе пишам што ќе биде. Ти благодарам :*

16. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    Нана19, фала ти на брзиот одговор, ке си купам подоцна едно тестче да видиме што ке покаже, thumbs up, па ке ти кажам. А знам дека и мајка ми со сестра ми кога била трудна исто имала мензис па за тоа си реков нешто ми е сумљиво. :*

17. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Немајте гајле/.... само уживајте и чекам одговори кога ке дознаете ... :* :* :*

На cherry-pie му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bibi.s

bibi.s Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    devojki jas samo sto se vrativ od doktor mi kazaa deka ima srcevo otcukuvanje ama mn e rano da se kaze nesto poveke, treba da odam posle tri nedeli povtorno. mn sum srekna vi posakuvam na site da si docekate vakva prekrasna vest! pozz

На ilence и cherry-pie им се допаѓа ова.
  19. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Честитки за тебе многу ми е мило ти посакувам да имаш лесна бременост :inlove:

На ilence и bibi.s им се допаѓа ова.
  20. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Најпрво да им ј цеститам бременоста на сите нови мамии со лесно да си ја износите.најубав период за една зена.
    Инаку и јас се приклуцувам овој месец во исцекуването па се надевам дека ке ме израдува господ и мене со две цртки.
    Покрај роденден и годиснина овој месец се надевам дека и по друго ке го паметам септември..... :)
    Ви посакувам срека на сите да си ги доцекаме цртките :* :* :*

На silk му/ѝ се допаѓа ова.