Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

Ти стискаме палци среќно...Ајде поскоро да не израдуваш со убави вести :*

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  2. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво девојки,

Ќе ве замолам дали има некоја вакво искуство.Мене ми касни менструацијата бев на гинеколог и ми даде да пијам оргаметрил таблети зашто имам цисти и ми кажа дека после 3 дена откако ќе ги оставам ќе имам менструација.Јас веќе 5 дена немам менструација сеуште.Дали можам, да останам бремена додека ги пијам овие апчиња?Многу ми се повраќа овие денови и имам малку покачена температура?

поз ;)

3. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

Во случај да си била бремена докторот ке ти кажел мора да ти направи преглед да види дали си трудна за да ти препише апчиња така да не верувам јас дека си трудна. ке ти дојде може е од апчињата о докторите неможат секојгаш до дека да погодат

4. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Ne togas me pregleda na eho doktorot nemav bremenost , jas se somnevam ovie dve nedeli dodeka gi piev apcinjata da ne ostanev bremena?ne znam dali ima sansi, gi imam site simptomi mi se gadi kacena temperatura mnogu mi se spie, ne znam se somnevam

5. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Здраво :) сакам да ве прашам за ваше мислење дали е рано за тестот да покаже точен резултат на 29ти ден од циклусот?Порано миидеше после триесетитретиот но овие три месеци пиев циклопрогинова за да ми иде на 28дена и ми идеше дури и ден два порано а докторката ми рече дека овие апчиња не штитат од бременост такс пишува и на нив.Е сега од 25 ден па наваму веке четири дена имам кафено розов лит исцедок некогаш помалце скоро ич некогаш не повеке но потемен и повремени болки во стомакот.Што мислите вие да правам ли утре тест или е рано да почекам.Инаку градиве не ме болат мора ли да ме болат ако сум трудна?Леле ептен сум збунета незнам што да мислам а се трудам да не мислам на тоа.

6. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    девојки да прашам кога се појавуваат првите симптоми на бременост? јас би требало овие денови да имам овулација, добив на 4 ти септември, и вчера имавме односи со сопругот, денес уште од сабајле чувствувам мачнина, тегоби во стомахот, повраќав, ништо не ми се става во уста.. сега мерев имам и покачена телесна температура 38 ст, знам дека е мноогу рано да се знае нешто, рано е и за тест, но дали некој е имал вакво искуство? инаку се обидуваме година ипол безуспешно, а немам ниту повраќано повеќе од 3 години, ако досега сум јадела нешто расипано сум имала пролив, не повраќање, сега е обратно. И дали ако сум евентуално бремена смеам да пијам омапразол за желудник?

7. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    :D па не би требало усте одма другиот ден да имаш симптоми но можно е да си останала порано бремена па веке да ги чувствуваш симптомите оти немора секогаш на средина на циклус да ти се плодни денови некои остануваат одма после менструација.Освен ако не си следела овулација па знаеш кога ти се плодни точно.УФФ овие симптоми како што можеш да прочиташ погоре мое мислење и јас се чудам дали сум или не сум..... :?: Ајде двете месецов да се приклучиме во темата труднички нуабети :inlove:

8. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    јас се уште немам добиено, правев сега тест значи не со првата мокрача, ама излеле негативен. Навистина не знам што да мислам. Ќе одам поручек на гиниколог па ќе видиме што е.

9. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
    Од толку надевање, од толку чекање две цртички - повторно само една ;( ;( ;( ;( ;( со лес нека ви е на сите трудници, имајте убава бременост :l:

10. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Се надевам во нај скоро време и кај тебе :*

11. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    по сеизгледа сум имала стомачен вирус... денес ми е подобро, немам гадење, ни повраќање... ке чекам да видам дали ќе добијам ... се надевам дека нема :(

12. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    Мене сеуште не ми има дојдено, 27 ден ми е - ми касни 2 дена што ретко ми се случува-држете ми среќа :tmi:

13. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Ајде стискам палци да ти се посреки овој пат мила.... ;)

14. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
    да се надеваме :( ти благодарам :l:

15. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Da ve prasam, me boli stomak ispod papok dole i malku na stranite, ko napiren mi e, nemozam da stojam ispraveno, a treba da dobijam za edna nedela, isto gradite me bolat mnooogu,no nemam temperatura! obidot za zacnuvanje bese pred 8dena, no bidejki bev mnogu pod stresovi, ne ni ocekuvam da se izraduvam, no sepak mi e cudno so stomakov! sto mislite vie???

[mod-kirilica:2jk43417][/mod-kirilica:2jk43417]

16. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
    Можно е да ти се предменструални симптоми, ама ајде да даде Господ да не израдуваш и ти! За една недела ако ти доцни направи еден тест, и да се радуваме и за тебе! Ти стискам палци и ти посакувам многу среќа! :l:

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    И јас не очекував воопшто, па кога ми ја потврдија веста веќе бев 5 недела и после се чудев како јуначево во стомак успеало само да се избори за живот, бидејќи и јас нели мислев дека нема шанси тој месец. Ама ете имало :) Нашите очекувања не се секогаш точни на крај. Ако сте му го погодиле моментот пред 8 дена, ќе си го најде патот и без твоите очекувања ;)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Благодарам , ке видиме во вторник ке знам,тоцно 14дена по инсеминацијата, а тебе ти посакувам лесна бременост:) :*

19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Бременост и доење
    Не се препорачува употреба на омепразол во текот на бременост. Омепразол може да се употребува само во случаи кога потенцијалната корист за мајката го надминува потенцијалниот ризик за фетусот. Не се препорачува доење во текот на лекувањето со омепразол.

Омепразол се зема пред јадење.

20. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Лори ајде со среќа овој месец,од срце ти посакувам да си ги видиш двете цртки....инаку мене денес ми е 3 ден од ризичниот однос и јас не очекувам ништо оставам на времето,ке видиме за едно 2 недели што ќе биде...поздравче :inlove: ;)