Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. lion15

lion15 Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Posledna menstr.imav na 14avg.Pravev 3 testa,i na site se pokaza vtora mnogu bleda crta.Denes bev na ginekolog,i doktorkata mi veli vo matkata nemas nisto,nisto ne se gleda,utre i vo poned.proveri hcg preku krv, ama stom imas bolki vo stomakot ako postoi bremenost najverojatno se raboti za vonmatericna :( I sega sedam doma i se nerviram,uste samo toa mi falese.Imal nekoj slicno iskustvo?

2. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Лале само опусти се и не мери температури, не пази мн на симптоми и ке видис како брзо ке ти летне времето додека дознаес! и не прави тест без да поминат две недели, ке дојдат насите две цртки, трпение спасение!ја оној месец на ден по незнам колку пати мерев температура и секогас ми бесе 37.1, бев убедена дека сум, но кога виидов не сум мн се разочарав, затоа овој пат само чекам и нисто од симптомите не ме засега! мада од вчера ме сече стомаков, ме боцкасе несто денес прво од напред на лева страна на стомак, па сега на грбот, ми се јавуваат болки и ги снемува брзо, градиве тески но не и големи многу,па малку се замислувам да не има несто?! но бев мн нервозна и под стрес така да не очекувам многу да има несто овој пат! па ке видиме:) поздрав :*

На lale24 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Лион како и да е немој да се нервирас, со тоа му настетувас на ембрионот ако си бремена!Не си ни прва ни последна со таков случај, има лек за се, докторите си ја знаат работата, а твое е да се опустис и да бидес смирена! како е Господ-никој не е! ти посакувам се најубаво, па писи кога ке дознаес за сто станува збор! со тебе сме :inlove: :inlove: :inlove:

4. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    ajde Lori... so tebe sme, belki ke se izraduvas, i jas imam nekoi tapi bolki vo stomahot, ama se plasam da ne e od zeludnikot,imam uste 10 dena do dobivanje...ke vidime

5. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    И јас направив 3 теста, од кои 2 беа негативни, а 3-тиот имаше многу бледа црта и кога отидов на преглед со ехо, докторот ми рече дека нема ништо, најверојатно ќе добијам следната недела, за секој случај направив и хцг и тоа покажа минимална покаченост, недоволно за потврдување на бременост.
    После една недела,а вкупно месец ипол од последната менструација, кога ме видоа повторно на ехо се појави бебето и беше веќе 5 недела.
    Испадна дека е зачнато малку подоцна од теоретското пресметување на недели според последната менструација, затоа не можело да се види претходно.

6. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Мицика 80 колку ти беше покачено хцг? Мене вчера ми беше 2.5 а треба утре да добијам. И мене докторот пред неколку дена ми рече оди дома чекај да добиеш.

7. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Е не до толку, ниско.Или не знам да не случајно клиникиве имаат различни единици и проценти за мерење. Мене ми доцнеше 2 недели, ехото немаше ништо а хцг ми покажа 120, и докторот рече дека во бременост се дуплираат на секои 24 часа и во случај да сум бремена до тогаш требало да бидат преку 1000. Па после една недела испадна дека навистина сум бремена, а хцг ми беше покачено на 390.

8. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Аааа тебе ти доцнелопа си направила хцг. Јас 2 дена пред да добијам направив зошто не можев да чекам уште 1-2 недли. Јас дури утре треба да НЕ добијам :)). Мислиш дека ми е мало хцг според тебе.
    Фалаа за одговорите.

9. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Е да, јас не очекував дека сум бремена и тек после 2 недели отидов да проверам. Домашните тестови ми беа негативни и после 6 и после 9 ден доцнење на менструација. Тек 13 ден кога не добив и направив 3 тест, тој покажа бледа црта и јас решив да отидам на лекар да проверам и пак немаше ништо на Ехо.
    Веројатно бидејќи не ми се веруваше дека сум трудна, не се ни разочарав, ама затоа кога ми потврдија после 3 недели, се изненадив на големо :o Мислев дека ќе треба да проверам хормони и да добијам терапија за принуден циклус, а тоа испадна бебе се крчкало во стомак :D

10. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    Ништо душо и овој месец ми дојде ;( а немав никакви можни симптоми-никакви, само ко ми дојде ме пресеце во стомакот и тоа беше се, ајде со нови сили за нареден,-кај тебе како е ситуација :*

11. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Nemoj da mi se razocaruvas mila znam deka e tesko veruvaj mnogu te svakam i mene mie isto sekoj mesed...ne si pravi loso na dusickata na sekoe bebe mu treba zdrava majka ;) ke bide i kaj nas i nie ke si gi vid7me crtkite.
    Kaj mene neznam simptomi nemam nikakvi a obicno nedela dena pred da mi dojde imamstrasni pms.imam a0ste malku do 25 pa ke vidime ;( ;( ;(
    Samo hrabro milicka ke bide i kaj nas.....tebguskam i baknuvam..... :*

S izvinuvam mnogu za latinicata od mob pisuvam...

12. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Панделка не очајувај, ке се израдувас и ти еден ден, видис многу девојки на форумов чекале, чекале и дочекале, Господ секому дарува радост така да сите ке се израдуваме, само некои порано некои покасно! Биди храбра и со нови сили наредниов пат! Мисли на двете цртки и бори се за нив, тагата остави ја на страна а позитивноста нека те води напред, и тебе и сите кои чекаме :* ;) :inlove:

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Лори, како е кај тебе, има позитивни вести?

14. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ке знам во вторник, симптоми некои посебни немам а и не ни пазам дали имам, засто овојпат ресив да не се замарам, само двапати измерив температ пред неколку дена и бесе 36.6 и 36.8,и некако градиве ми се тески и големи цела недела за разлика од др пат по два три дена! како ке казе Господ мил така нека биде, ја отрнав веке на чеканје:)) ке биде кај сите, само треба трпение! :inlove:

15. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Ајде Лори стискам палци.... :inlove: :inlove: :*

16. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Lori јас и ти пак на ист датум чекаме да не добиеме :D

17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    :) blagodaram na podrskava, pa ke vidime za nekoj den sto ke bide :inlove:

18. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    Ви благодарам девојки за подршката што ми ја давате, знам дека ќе биде-МОРА ДА БИДЕ како кај мене така и кај сите што сакаат да станат мајки...ајде нареден месец....и ајде израдувајте не sabatini , Lori-30 и HeidiDiWalt .... поздрав4иња и бакнежи4ки :*

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

јас си ја испунив задацата и ве израдував сега оставам ред на другите сто побрзо да се израдуваат ;) ;)

инаку и на мене ми бесе датум за добиванје на 25ти вторник па вцера на тестот показа бременост.....ве поздравувам и стискам палци а среката ви ја пустам :* :*

На volsebna, pandelka, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    37
    Zdravo , moze li nekoj da mi kaze dali bolkite vo desnata strana an grbot moze da se smetaat za simptom,taka iam slusnato ,ovaa vecer me razbudija ovie bolki i sea pak pocnaa

[mod-kirilica:2oswz1z3][/mod-kirilica:2oswz1z3]