Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Можно е да си бремена бидејќи си имала мала капка крв пред 4 дена а менструација немаш така да мислам дека се работи за бременост а кој датум требаше да добиеш а исто можеш да направиш еден тест и да се израдуваш

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.636

Препреубава вест , да си имаш најлесна и најубава бременост , те гушкам :hug: :)

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ManeKoce

ManeKoce Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Pa da mislam da napravam test, ama ne znam da ne e rano mnogu... A inaku dobivav na 40 dena, sto znaci trebase duri vo oktomvri da dobijam, ama ginekologot mi kaza dve nedeli po ovulacija, znaci ako sum imala ovulacija od 11 do 13ti tie denovi, treba da dobijam od 25ti do 27mi........ :worried:

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Хајди, секогаш се фаќа кога најмалку се надеваш... ајде со лесно да си ја износиш бременоста!

МанеКоце, почекај уште некој ден, ако не ти дојде, ќе направиш тест. Капката крв може да го означува имплантациското крварење, кога оплодената јајце клетка се вгнездува во матката, па не е исклучено да си бремена. Те очекуваме со позитивен тест тука ;)

5. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Честитки и од мене HeidiDiWalt, имај си лесна бременост :*

6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Ова верувај ист случај сум и јас. Потполно истите проблеми и ни најмалку не се надевав дека лесно ќе останам бремена. Но, се случи што би рекла од прва и непланирано, на шала. Но, кога има да биде ќе биде, сакала нова душа да дојде на свет :$
    Честитки за новите трудници !!!

7. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Честитки HeidiDiWalt, имај си прекрасна бременост и најлесен пороѓај!
    Уживај во периодот кој ти следи :*

8. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    MeU јас од сношти сум многу испаничена дури и не сум спиена цела ноќ... Некаде на некој сајт прочитав дека жените со полицистични јајници имаат поголеми шанси за спонтан во првото тромесечје :(
    И сета се возбудив... Ти пиеше ли некоја дополнителна терапија за јајниците во текот на првите 3 месеци???

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    Душоооооооооооооо, :rofl: :clap: , со лес да си ја износиш бременоста, ти посакувам најубав бебуш т.е бебуши :!: и најлесен пораѓај hugs & kisses

10. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Опаааааааа ЧЕСТИТКИИИИ, со лесно нека ти е, сега многу да се чуваш и да се радуваш во секој момент за среќичката која ти расне во мешето.
    А за полицистичните јајници што си читала, јас би ти рекла да не читаш сега свашта, коооооолку жени со такви јајници си родиле деца.... Ај денеска све се знае, а порано мислиш знаеле дали имаат цисти или не.
    Како и секоја бремена жена и ти ќе се чуваш максимално, ќе си пиеш витамини па и дополнителна хормонална терапија ако ти дадат.
    И ај одма не почнувај со секирации... ;) Бре што женишта ќе бевме, сите сме исти значи. Дознаваш дека си бремена, и одма ај на ,,недај боже,, мислиме.
    Опушти се и УЖИВАЈЈЈЈЈЈЈЈЈ. Сега веќе си мамичка, а тоа е најголем благослов за една жена, и дај боже сите да го осетат тоа чувство.
    Цмоок :*

11. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Јас сум со полицистични јајници, па не ми дадија некоа посебна терапија во првите 3 месеци,не се вознемирувај немаат врска полицистичните јајници со плодот уживај си во бременоста :*

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.636

Нема врска немој да имаш стресови , и јас имав полицистични јајници , па и од прва се фати а и потоа немав никакви проблеми со бременоста :) уживај си во најубавиот период :)

13. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Здраво!!!Од срце им честитам на новите мами,бидете весели и имајте го најубавиот период што следи исполнет со радост и среќа...Лори само не се разочарувај знај дека следниот месец чека и се надевам ке биде среќен за тебе(може и за мене) :))) За Сењорита Ломбарди...навистина ми е ептен мило за неа и за нејзиното бебенце :inlove: :inlove: Инаку кај мене нема никакви симптоми ни за добивање ни за бременост а треба да добијам за околу 5-6 дена.....Поздравче :*

14. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Се надевам Лале, дека и на мене, и на тебе, а и на сите сто посакуваме бебиња дека конечно сонот ќе ни се оствари! Ја колку сакам нека се тесам, ама веќе навистина немозам, крајно сум очајна и разочарана, и лудам во себе и незнам како да си помогнам себеси :(

15. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Лори никако не се предавај...не се разочарувај и не нервирај се знај дека стресот и нервозите се најголем непријател,за тоа ти кажувам од искуство...моите родители се починати и двајцата живеам со брат ми останав без работа,проблеми колку сакаш....мора да продолжиме понатаму и да стигнеме до нашите цели...само без нервози.... :inlove: :inlove:

16. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Zal mi e sto taka ti se slucilo.... :*

17. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Zdravo Devojki,

Lori mnogu mi e zal za tebe, nemoj da se razocaras kje bide drug pat.Aj nemoj da mislis samo na toa misli i na pozitivni raboti sto ti nudi zivotot, kje bide vo idnina.I jas taka se cuvstvuva pred nekoj den ama sega sum malku posmirena.I resena sum nema da primam hormonalna terapija za policisticni jajnici koga citam ovde vo forumot i so taa diagnoza moze da zabremenis.I ti kje bidne drug pat, samo gledaj napred.
    I cestitki do site idni mamicki, imajte lesna bremenost :)

Pozz ;)

На senjorita.lombardi и Lori-30 им се допаѓа ова.
  18. ManeKoce

ManeKoce Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Честитки до сите идни мамички, и да ни дава господ и на сите нас кои чекаме.. Инаку направив тест завчера и имаше и втора црта ама одвај видлива.. Се израдував, ама синока ми капна нешто како кафеаво со црвено и денес од време на време имам по малку кафеаво. Не знам дали сум добила или нешто друго е во прашање, не е обилно како нормална менструација...Му се има случено нешто слично на некој друг?

19. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Знам Слими , ке биде еден ден но кој да издрзи, едвај ги чекав инсеминациите и види сега веќе две неуспесни, ...боли...ноќеска сум сонувала како сум била бремена и сум родила девојче и колку било убаво чувството, но тоа е само сон...ако сака да се случи чудо, ќе се случи икај тебе без терапии, гледас некогас и терапии не помагаат, така да се е во бозји раце и кај тебе и кај мене и кај сите! мора да успееме... :* :* :*

20. ManeKoce

ManeKoce Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Не се разочарувајте ве молам, се ќе биде во ред.. Јас лани останав трудна и се беше во ред, ама во вториот месец го изгубив... Знам дека боли и желбата е голема, ама мора да бидеме силни и да веруваме дека ќе дојде и нашиот ред... Само позитивно!