Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Тој сон јас секој месец го сонувам и потполно те разбирам.Ама кога ќе стане реалност тоа само Господ знае не се секирај, и немој другата инсиминација да ја направис во овој период.почекај смире се малку, во иднина ќе биде успешна верувај ми.Ако ен успее тоа има опција и ин витро.Надежта секога последна умира.И јас морам да ти признам многу ми е лошо во последно време и никако неможам да се помирим со судбината но тоа е ЖИВОТ, што можеме тука ние ништо само играчи сме.Ќе дојде и нашата среќа во иднина јас верувам во тоа ама никако не можам да ај дочекам веќе.

поз ;)

2. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    se razbirame potpolno, zasto imame ista maka ;) :inlove:

3. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Mила штом се појавила втората линија веројатно си бремена. Присети се само дали правилно си го направила тестот (бидејќи кај некои тестови секако се појавува втората линија после подолго стоење, и во тој случај не се валидни) :!: Знам со сигурност за BabyRapid тестовите, мене ќе ме прелажеше еден така :)
    Доколку си го направила правилно, побргу оди на лекар за да ја утврди причината за крварењето.

4. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Да ви се пожалам, и јас добив... ;( и тоа 2 дена порано, требаше во понеделник, на 28 ден, а синоќа пред да си легнам видов нешто како кафеаво... се зачудив дека не очекував толку рано, последен пат добив на 4 септември, и сега требаше на 1ви, малку се тешев дека денес нема да имам, ама ништо, добив до душа не е обилно како претходните пати, ама темноврвено е, значи да не се лажам сама себеси... се разочарав и ми се плаче, незнам како некои толку лесно забременуваат, а некои толку се мачат... ништо, ќе правиме повторно испитувања, ма да хормонските тестови ми беа во ред, сега ке испитам проводност на јајцеводите... мора да се превземе нешто, ама многу ми е тешко, имам стари родители, сакам да видат внуче, а и јас сум 30... Лори, знам како ти е тебе, најтешко е кога се надеваш, а не успеало,
    Тука сме да се тешиме
    ајде ако можете подарете звезда на следниот линк
    https://www.facebook.com/DormeoMk?sk=ap ... 1215038247
    барем со нешто да се занимавам, да не мислам на тоа...
    јас сонував како плачам, бидејќи добив, а дека имам бебе неможам ни на сон да замислам, ги гледам сите мои врснички, па и помали, како ги носат децата во градинка, кога тоа и ние ќе го правиме?

5. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    ехееее што се овие тажни муабети тука, дај ве молам не се разочарувајте така повеќе му штетите на вашиот организам, никако депресии.
    Јас и кажав на една феминка тука, пред околу една година и мене ми дијагностицираа полицистични јајници, хормонални нарушувања, и ред други глупости, ми пишаа хормонални терапии, но јас не ги земав оти работевме на случајот бебе. Е сега додека да се зафати почекав повеке од 6 месеци но ете бидна, значи полицистичните јајници нема да ви бидат пречка за забременување, туку да се опуштите и додека водите љубов да не мислите сега дали ке се фати или не туку уживајте и гледајте да доживеете оргазам, оти така уште полесно се забременува, влажноста на вагината од оргазмот полесно ги движи сперматозоидите кон матката.
    Сите ве чека по некое бебе, не бидете тажни.
    Совет од мене ви е секоја вечер да си пиете по една мала чашка бело вино, и една рака не печени бадеми, верувајте мене после 4, 5 месеци од тоа и ми успеа се фати бебушот.
    Ве поздравувам и силно ве гушкам :*

На zazarsko и lale24 им се допаѓа ова.
  6. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    одамна сакам да напишам нешто но некако немам храброст... имам син на 6 год но веке 5 години се обидуваме за второ и никако не успева да се фати, испитавме се освен кламидија која успешно се излекува не е пронајдена никаква пречка за забременуванје но и понатаму секој обид е неуспешен. сега веке поголем притисок ми создава и малиот, секој ден си иди со плаченје од надвор бидеќи другарите сите имале брат или сестричка а тој немал ништо...животот е суров ми рече една пријателка, секогаш се надеваме на најдоброто но не секогаш го добиваме тоа што го сакаме...

7. ManeKoce

ManeKoce Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Ништо, за џабе целата паника, вчера добив и тоа нормална менструација... :( Ај нареден пат може ќе биде :D

8. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    ке фати, како фатило за 1во, ке фати и за второ... јас и брат ми сме 10 години разлика, не се секирај, ако недајбоже не успеете барем имаш едно, и знаеш дека е твое... колку ги има остануваат на 1 дете бидејки немаат услови за 2ро

На zazarsko му/ѝ се допаѓа ова.
  9. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    пак јас... сакам нешто да прашам значи требаше да добијам денес, минатиот пат добив на 4 септември, и денес ми е 28 ден,но во петокот вечерта значи на 25 ден пред да си легнам сабележав ептен малку кафеаво, и во сабота и недела имав добиено, но не многу, нешто како густа темноцрвена крв,како кога завршува менструацијата, не беше обилно како претходните пати, и денес веќе немам ништо, ама баш ништо,значи овој месец ми траеше само 2 дена, незнам што да мислам, симптоми немам никакви, никакви болки... дали мислите дека е нормално да трае само 2 дена и да не е обилен циклусот? Обично ми трае 3-4 дена. Сум слушала дека при имплементација се добива нешто кафеаво, но дека е далеку од нормалната менструација, и дека трае само еден ден, кај мене траеше 2, и не беше баш далеку од нормалното, само погусто и помалку. Мислите дека има шанса за бременост?

10. plavusaa

plavusaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    3
    Мене ме интересира после колку време од бременоста почнува да се зголемува обемот на стомакот

11. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Zavisi od gradbata na teloto,tezinata itn. No najcesto nekade pri krajot na 3 mesec.Mene mi se poznavase od 2,bidejki od porano si imav mesence.

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.970
    Допаѓања:
    123.568
    Зависи кај кого како.Кај золва ми и приметив уште втори месецпошто ептен е слаба,па одеднаш мало меше апла се познава.
    Волшебна,а зошто не си направиш тест,па расчисти ги дилемите.

13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.657
    Допаѓања:
    106.725

зависи од конструкцијата на телото , ама ете кај мене беше од 5-ти месец :)

14. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Направи си тест утре и ке ја расчистис дилемата во себе, никој немозе да ти казе од памет вака!сто и да е не се нервирај, секој понекогас има невообич :inlove: аена менст...,поздрав

15. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    И ја знам дека е од петти месец, но зависи и од конструкција на телото....ма биди среќна сто ќе имас месе, не се замарај со ова :lol: :inlove:

16. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    незнаев каде да го напишам ова, па се решив тука
    малку е необично-ако партнерот мастурбира на грбот на партнерката, сепак таа можела да остане бремена-пред малку гинеколог ми го објаснуваше ова и во лице и се изнасмеав бидејки ми звучеше невозможно
    доволно бил еден сперматозоид да се одвои да дојде во контакт со јајце клетката и ете бебе-се уште не можам да поверувам дали женава сериозно мислеше или се шегуваше со мене :lol:

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    103.171
    Па добро бе до кога ќе ни го кршиш вака срцето, нормално е дека еден сперматозоид и една јајцеклетка се доволни, а како од грбот ќе стигне до матката....Хмммм :?: ....Ме стави во мислење искрено... И викаш само еден а, и тоа од грб а? Срцекршачке, срцево партали ми го праиш, ама битно секој ден те следам, ти како ме смееш никој друг не знае :hai:

18. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    :tmi: :rofl: де некако објаснете ми го погоре наведениот процесот

19. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.283
    Допаѓања:
    8.591
    Ако ова беше така, пола форум ќе шетавме со стомак до заби :wasntme:

20. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    :D мило ми е што те насмеав ама вистина гинеколог ми го објаснуваше ова- :!: професор во средно медицинско била :D