Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Имаше обилно крварење или слабо...??Навистина е малку збунувачки штом ти траело тоа само 2 дена,мене ми изгледа дека сте успеале во обидот за бебче...може да се каже дека и ние пробуваме од август ама нема ништо...се надевам ке биде еден ден...Уживај и почекај уште малку ако мислиш да правиш тест,барем уште 1 недела... ;)

На kic му/ѝ се допаѓа ова.
  2. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    MENE MI KASNESE 7 DENA( NEVOOBICAENO ZA MENE ) I MI TRAESE SAMO 1 DEN CRVENO ROZEVA BOJA (NEVOOBICENO ) VTORIOT MALKU A PRED DA DOBIJAM (?) DVA DENA PO NEKOLKU KAPKI KAFEAVO . NE ZNAM STO DA TI KAZAM :?:
    LALE STO MISLIS TI ZA MOJATA SITUACIJA ?

3. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    LALE STO MISLIS TI ZA MOJATA SITUACIJA?

4. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    А веке немаш?И мене ми беше скоро 2 дена кафеаво па дури вчера ми дојде онака здраво :D Да се надоврзам само...мене ми каснеше 6 дена

5. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
  6. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Направи си тест,па ке си ги отстраниш сомнежите...колку денови има поминато од ризичниот однос?Ако има 15 слободно можеш да си направиш тест... :)

7. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    A NE NI SAKAM DA MI DOJDE U BLISKA IDNINA

На lale24 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    O
    о да ја добив( наводно ) на 3 окт н а 5 веке немав нисто сега ке видиме дали ке има овулација ( дај бозе не ) ама денедс осекам болка во јајниците

9. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ке направиш тест и чиста работа...во меѓувреме занимавај се со нешто да ти помине побрзо времето...не му ја мисли толку на сите тие симптоми и сл...уживај ;)

На valjaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    фала
    ова психата е страсна работа

11. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    мислам не се надевам дека има несто за цастење сега ама дај бозе да има за цастење у најблиска иднина и тоа сто поскоро

12. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    еве вака за valjaa i kic и јас пред да останам бремена имав само два дена тоа беше во јуни на 22 ми дојде а ми заврши на 24 и имав само кафеав исцедок па останав бремена сега незнам кога се случила овулацијата ке дознам според бебето :lol: но ми беше муабетот не брзајте вие продолжете си истото да го правите како и досега и чекате кога ке ви закасни наредниот месец јас така направив кога јули ми каснеше си направив тест а веке и бев бремена а сакав да отидам на контрола да проверам дали е се во ред онака информативно но отидов за потврда на бременост среќата била на моја страна ;) ви ја посакувам и вас истата среќа :*

На valjaaaaa, lale24, kic и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kic

kic Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    srcinja fala za sovetitie i jas vi poskuvam sreka na site i ajde konecno da si se izraduvame ... za tie so sakame bebcinja

14. joana1

joana1 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Dali prvite simtomite se javaat prvata nedela ili otkako ke pominat 2 nedeli ?

15. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    зависи кај секој индивидуално, јас кога останав трудна не почувствував никаков симптом само што ми каснeше :!:

16. syleman

syleman Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    0
    Сега ке ви објаснам што е мојата цел. Значи јас и маж ми сакаме бебе веке одамна, а еве никако да имаме, па јас си викам имам некој проблем. Си закажав термин за на гинеколог, докторкава ме прегледа и вика се си е нормално, немаш никакви проблеми, а маж ми разбира француски, роден е во франција и него му вика жена ти има јајце клетки, нејзините јајници се во ред. Е сега тоа што значи не ми е јасно, или пак се спремам за бременост не знам. После кога ги однесов резултатите кај мојава докторка и ги погледна вика се е одлично, се сум си на ред, немам никакви прблеми за бременост. Значи јас имав термин 7:09:2012, а послем терминот имав менструација 28 или29:09:2012, но имав само 3 дена, а пред да добиев имав големи болки. Но за време на менструацијата имавме односи, дали можело да ми прекине од што имавме односи или нешто друго. А еве има 2 дена, имав голема температура, може и до 39, имам главоболки, стомакот ме боли многу, устата само ми се суши, ме боли грбот. Во понеделник има 15 дена од менструацијата, ќе си правам тест. Сега мислам ме разбрвте другарки мои пишете ми нешто, сама сум и очајна, ве сакам позз.

17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Zosto imas ovolku greski pri pisuvanje? za bikvi kirilica-ok, ama mnogu nepovrzano, kako da koristis translation!!!
    a za tvojata dilema, pocekaj go terminot za dobivanje, a ako ne ti dojde utredenta napravi si test i ne se zamaraj so simptomi, ja licno se uveriv deka siptomite mnogu lazat!!! a i ne pravat uste ponapnati, zanemari gi i najdi si nacin kako da ti pomine brzo vremeto , i jas sum vo stranstvo i te rzabiram vo vrska so jazikot!Trpenie-spasenie ;)

[mod-kirilica:t3od83gi][/mod-kirilica:t3od83gi]

18. syleman

syleman Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    0
    се заборавив дефинитивно на кирилца едвај писувам се научив тука у фрција се на латиница и незнам сто казам веке но се ресив си купив тест утре сабајлево ке си правам па ке писам сто има фала лори а кај си ти у срансво во која дрзава

19. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    јас направив тест поисе срека следниот пат бас стета

20. syleman

syleman Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    0
    здр на сите сакам да прасам наприв тест денес но некако цуден првата линија бесе розева повеке и о розева као виолетова но по неколку минути фторта едвај ја видовме знаци бесе малку многу малку розева и едај видлива сто немозе ни да се глеа ај праев 2 тест исто многу малку видлива е сеја сто мислите суб бремена или не сто мислите за фтората црта зосто јас порцитав и макар да малку вазно да има 2 лини знаци е позтив писете позз