Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    тестот најверојатно е позитивен и ти си бремена али за неколку дена направи си усте еден тест ке ја видиш втората црта појасно црвена а во мегувреме закажи си кај гинеколог честито и со лесно

2. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    цестито нека ти е и имај лесна бременост

3. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ајде ке биде наредниот пат не очајувај,ти посакувам срека ;) :)

4. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Здраво девојки ми треба ваш одговор- Дали ендометриумот 2 недели после овулација треба да биде здебелен или тенок? Дали здебелен ендометриум значи како предзнак на бременост или не? Јас треба да добијам за неколку дена и преска кога бев на ехо ендометриумот ми беше скоро 10мм.

5. syleman

syleman Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    0
    фала ви на сите ви поскувам сто по скоро да си ги видите и вие 2 цртки сеја по една недела ке си прам усте еден тест зосто не сум усте сигурна па ке писам сто ке биде ве сакам

6. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Ендометриумот се задебелува секој месец пред овулација, во случај ако дојде до оплодување на јајце клетката, да може оплодената јајце клетка да се вгнезде таму. Ако не дојде до оплодување, тогаш ендометриумот опаѓа и тоа е менструацијата. Најверојатно ако си бремена, ќе се покаже на ехо, ама мислам дека е многу рано. Најдобро испитај си ха-це-ге. А кога имаше незаштитен однос? Бидејки овој хормон ха-це-ге на крајот од втората недела од оплодувањето, веќе го има во висока концентрација во крвта и урината.

7. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Колку што знам мислам дека и таа по малку видлива црта штом излезе најчесто значи бременост,направи си уште еден тест за секој случај,ти посакувам срека ;)

8. JanaMece

JanaMece Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    14
    Не се 2 години Али така е зборот една год и 2-3 месеци пробваме. И да имам направено испитувања и јас и мажот ми и се е во ред. Искрено пазев мн на плодни денови и само тогаш имавме односи. Јас не живеам во мк и малце е тешко зошто немам никој свој тука освен сопругот :) здравје Боже негубам надеж ќе биде еден ден :) како што кажа сињорита ломбарди почнаа да се раѓаат бебиња на форумов па ни требаат нови трудници :) позд до сите бацки

9. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    и јас пазев на плодни денови и бев опседната со тоа откако се решивме за бебе.првиот месец откако почнавме добив и се разочарав...мм стално ми викаче не се опседнувај со тие плодни денови и стварно испадна по негово.наредниот месец у неплодни денови јас останав бремена.некогаш и они се во право :lol: среќно на сите :* :angel:

На JanaMece му/ѝ се допаѓа ова.
  10. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Незаштитен однос имавме од 5 до 8 Окт. Јас ја осеќам овулацијата и ми беше на 7 Окт. Незнам дали да правам тест да не е рано. 10 дена се поминати. Инаку не сакам преку крв бидејќи имам 3 пати до сега имам правено и се негативно па делува депресивно тоа на мене. Само на ехо што бев и ми рече дека дека ти е скоро 10мм и гледа многу над 5-6 фоликули т.е жолти тела. Не објаснува многу доктр. и не можев убаво да ја распрашам.
    Што мислиш ти идругите што имаат искуство со ова?
    ФАЛАА

11. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Ики јас немам искуство, туку еве сега почнав да учам за ова и отприлика знам како се одвиваат работите. Жолтото тело лачи хормони кои се неопходни за за одржување на бременоста, а доколку не дојде до оплодување тоа пропаѓа. Јас би ти препорачала да почекаш до датумот кога треба да ти дојде, ако не ти дојде, оди пак на ехо или сепак провери си преку урина.
    Некои други симптоми имаш?

12. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Јана, некогас и преголема зелба за дете мозе да биде пречка! така ми велесе гинекологот мој, затоа потруди се да се опустите и да не броите мн денови или да внимавас на симптомите дали ги ила или не, и избегавај теска работа, ке дојде бебето не се секирај, стом е се во ред, ке дојде васата радост, мозеби веке е и на пат:) и јас не сум во мкд и потполно те рабирам колку е теско кога немозес да прасас се сто те интересира! :inlove:

Ики, и јас чекам резултат во понеделник, затоа еве заедно сме, и не се замарај многу усте сега дали си или не си, тоа се го отезнува доагањето на бебето, опусти се, кај и да е неколку дена брзо ке поминат, не прави тестови, туку чекај да ти задоцни, јас имам упла од парвење тестови, засто секогас е една цртка, затоа сега не ни помислувам на тест! мада немам ама бас нисто од симптоми, али отрната сум на разочарувања! сакам да го запознаам чувството на доцнење, и ке чекам:à ајде и ти со мене и не мисли на тоа сто ке биде! се најубаво :inlove:

13. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Лори-30 баш ќе ми биде мило ако заедно видиме 2 цртки. И јас немам ниту еден симптом освен поголеми пецкања во јајниците и тоа уште пред 2-3 дена. Ако издржам нема да направам тест а ако не деновиве ќе ме копка да направам :) Чаосс

14. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450

Здраво девојки,

И јас исто така чекам утре во 18 да добијам, се надевам дека нема ;)
    Инаку гинекологот ми рече ако не бидна овој месец од идниот месец ќе почнам со терапија за стимулација на овулација, зашто имам полицистични јајници.Да се надеваме дека ќе се израдувам после 15 месеци исчекувања и јас како и сите други како мене што чекат.

Поздрав :)

15. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463

Замислите сите 3 во исто време да видиме 2 цртички :) Нема да добиеш таков предосечај имам :clap: Имаш некои симптоми досега?

16. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Немам нешто посебно само повеќе јадам ама обично секогаш пред да добијам имам повеќе апетит.Тоа е само, ама повќе не се замарам со симптоми верувај ми ниту со плодни денови не вреди тоа, само не губам надеж.Се надевам дека ќе биде исто и кај тебе.

17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    слими и јас чекам колку и ти некаде толку време, ке се израдуваме еден ден, а во симптоми не верувам, засто досега имав симптоми минативе месеци и бев убедена дека сум, а не бев и тоа е само разочарување! и на ики и препорачувам да не мисли на симптоми и да не прави тест додека не закасни! Писете кога ке имате одговор, би сакала сите три да бидеме дел од ноовиот бран на трудници месецов:)

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ligla

ligla Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Zdravo sakam da prasam dali pri ovulacija se oseka nesto vo stomahot ??? nekoi bolki takvo nesto ?? ve molam za odgovor

19. Cece25

Cece25 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    45
    Некои жени ја осеќаат оволуцијата некои не, кај секој е различно. Еве јас кога имам оволуција осеќам болка на едниот јајник. :)

20. ligla

ligla Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Znaci vaka ne brojam nikako denovi i ovie raboti ama poslednive nekolku meseci bev vo zabuna deka moze sum zabremenila ama ete redovno dobivam .... pa nedela denovi pred da dobijam istoto i kaj mene osekam nekoja bolka isto taka na leviot jajnik... pa uste ne sum sigurna dali bremena ili pred menstrualni bolki i se zbunuvam uste poveke .... dnos imav vo avgust a ovie dva meseci rdovno dobivav mozna e bremenost ili ne??? test napraviv dve nedeli posle odnosot i negativen bese?