Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    802
    јас ја осеќав некаде на средина на месец кога ќе ме заболеше на два три дена кај десниот јајник знаев дека е тоа :D

2. ligla

ligla Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    mene me maci toa da ne e nesto drugo :) odnos od damna imav dobivav dva patii pa ne e mozno da su bremena neli?

3. Cece25

Cece25 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    45
    Не се секирај не си бремена, а тие болки може да се појават и ако си преладена, а оволуцијата е најчесто после една недела од кога ќе ти заврши менструацијата.

4. ligla

ligla Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Sto znam nekako mira nemam :) a i kaj da e na 28 treba da dobijam pa moze do toa e ama nekako stomavot poduen si go osekam ne znam na sto da mislam a ne veruvam deka posle dva meseci dobivav pa sega da sum bremena .....

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Сигурно не си бремена, а овулацијата се карактеризира со надуван стомак и зголемена зелба за секс! мозеби бас сега ти е овулација и затоа ти е подуен стомакот, вазно не си бремена!

6. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    И јас сум заедно со вас :* :clap: чекам резултат во сабота, и се трудам да не мислам и да не се замарам ама некако тоа посил но е од мене. еве на работа само гледам нешто да работам за да не мислам :?: :) И јас исто како тебе имам уплав од правење на тестови, поради таа една цртка и решив дека веќе нема да правам се додека не ми задоцни а се НАДЕВАМ дека ќе ми задоцни и ми останува само да чекам |-) И јас сакам да го запознаам чувството на доцнење па И ЈАС СУМ СО ТЕБЕ :* И СЕ НАЈУБАВО НА СИТЕ :* :)

7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Белцвет, добредојде на форумов, и се надевам дека ке се израдуваме сите месецов :inlove:

8. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Јас денес 11 ден после овулација направив тест и негативен ми излезе :((((( Треба во Недела да добијам ама не можев да издржам да чекам и направив, што да правам посилно е од мене :((. Знам малку е рано и се изнанервирав и бев се шишав и фарбав на фризер. Ајде девојки чекам убави вести од вас другите деновиве

9. Puflice

Puflice Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    120
    Дали после две до три недели од утврдување на бременоста(зачнувањето),може да се констатира дали зачетокот напредува како што треба,или е потребно повеќе време или испитувања за да се дознае тоа?

10. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Mislam deka okolu 6-7 nedela se pravi prviot skrining i togas ako ima nekoi deformacii na plodot ce se vidi. Mislam deka e taka iako seuste ne sum bila bremena.

На Puflice му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    абе ики засто си правела тест? и сега ако си бремена се нервирас и со тоа лосо правис на ембрионот! чекаме сите,и и ти со нас! :!:

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Зависи кога ја утврдиле бременоста. На почеток во 6-7 недела се утврдува само дали има срцева акција и првиот прав преглед каде што се гледа напредокот дали е на прав пат е 11 до 13 недела за првиот скрининг.
    Претходно не може ништо посебно да се види со редовен преглед.

На Puflice му/ѝ се допаѓа ова.
  13. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Бев во голема неизвесност :( и ме копкаше цело време. Ајде ако не јас вие МОРА 100% да кажете дека сте виделе 2 цртки. Ви ја пуштам цела среќа верувајте едвај чекам да се пофалите :clap:

14. Puflice

Puflice Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    120
    Отидов на гинеколог и тој ми утврди дека сум бремена втора недела,и ми рече да отидам пак за една недела на преглед и на ехо ми утврди дека зачетокот не се развива како што треба и ми даде совет да го абортирам,ама по се изгледа ќе го решам лекарот а не бебето. :^) Во забуна сум дали воопшто е можно да се знае тоа во третата недела од бременоста.

15. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    2-3 недела скоро и нема што да се види. Мојата бременост ја потврдија тек во 5 недела, бидејќи во 4 тата недела немаше ништо што може да се види.
    Јас мислам дека во 4-5 недела треба да одиш на друг гинеколог и да видиш поубаво, бидејки не знам кој е тој гинеколог што утврдува бременост во 2-ра недела, кога теоретски во 2 недела сеуште трае процесот на оплодување и воопшто не постои плод!??
    http://tvoebebe.com/BREMENOST/sedmicibrem.php
    Еве и линк каде што можеш да видиш теоретски како одат неделите, кој е тој доктор што може да препознае лоша бременост уште во 2-3 недела и да даде предлог абортус?? :o

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  16. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Пуфлице,

Многу рано никако не може да се утврди бременост толку рано.

Поз

17. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Вака сега, втора недела од бременоста се рачуна неделата кога си забременила, значи ако си две недели бречена ти си во 4та недела од бременост (докторски). Во тој период честопати бебето не се ни гледа (зависно од употребената опрема) па ќе те викнат околу 7ма недела за да утврдат срцева реакција (седма недела ти е всушност 5та недела од зачнувањето). Затоа твојава ситуација е многу чудна :^)

18. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    И јас исто така треба денеска да добијам многу сум нервозна незнам дали од ПМС, или не можам да дочекам да ми касни.И си ветив сама себеси дека нема да направам никаков тест додека не ми касни веќе една недела.Зашто секогаш повеќе се разочарав кога правев тестови за џабе, иако имам нередовен циклус поради полицистичните јајници.

Поз ;)

19. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ја не очекувам многу засто ме болат градите исто како и секогас пред да добијам, и нисто од симптоми!

20. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Лори,

Надежта последна умира... ;)

Се додека не сме добиле менструација има надеж за нас.

На valjaaaaa и Lori-30 им се допаѓа ова.