Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Слими ти посакувам од срце да не добиес овој пат, биди трпелива и почекај, ако има поминато две недели од односот би требало да показе, но ти почекај нека поминат бар 18дена еве, тогас немора да се измачувас да чекас туку направи си тест! ајде со тебе сме, сите сме заедно и да се радуваме :inlove:

2. Puflice

Puflice Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    120
    Женчиња и мамички,сегашни и идни и од мене ви посакувам се да биде најдобро,еве јас како останав бремена непланирано,опуштете се иако не е лесно,и ке се подредат работите.Поздраав!А ја отидов да мењам гинеколог.

3. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Дали има врска тоа што се фарбав денес во случај да сум бремена? Мислите дека може да има последици на плодот?

4. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    И јас се надевам сите кои очекуват да добијат да се случи чудо и за мене и за сите како јас да ги видиме двете црти.

И јас се фарбав пред две недели нема штета додека не си сигурна дека си бремена јас така мислам.

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.520
    ^ Јас некаде прочитав дека фарбањето немало врска со бременоста,не можело да му наштети на бебето.Колку е точно,незнам,ама можете да се консултирате со гинеколог.
    Инаку,ве читкам дека многу сте загрижени,нон стоп набројувате симптоми,и да ги немате ќе си помислите дека стварно ги имате.Поентата ми е ,кај секој се јавуваат различни симптоми,и да не се замарате до толку.Јас кога мислев на симптоми,не бев бремена-а имав,да речеме ми се вртеше,мокрев често,почнав повеќе да јадам :lol: Кога сум забременила,немав никаков симптом освен подуени гради.
    Јас би ви рекла,да се исклучите од Фемина и сите сајтови,уживајте си со саканиот и чекајте ги двете цртки,а и јас со вас :)
    Ве поздравувам сите :sun:

6. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    е ајде де... мора со нешто да се занимаваме, и да се тешиме додека останеме бремени :) јас сум една од тие што чекаат, треба да добијам во текот на следната недела, веќе стварно незнам што да мислам

7. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    не си бремена

не се разоцарувај само опусти се . тогас кога најмалку ке оцекувас ке се слуци . не се оптеретувај узивај ;)
    тоцно е дека колку повеке мислиме на нестото да се слуци тоа не биднува . јас со првата бременост кога се замарав и сметав денови плодни нисто . после неколку месеци дури не знаев кога треба да добијам ( иако имав редовна менс .) и приметив дека немав добиено бааги време направивме тест дома и оп поз. се јавив да заказам на преглед и ме прасаа кога имав последен пат ја отприлика им пресметав засто не знаев тоцно . и така бидејки тука ако немас никакви болки првиот прегед кога го направив на 10 недели бременост каде го слуснав цуканјето на срцето . муабетот ми бесе убаво е сто постои овој форум да си споделиме мисленје со некој сто не те знае но и да си узиваме идејки искуствата така показуваат

8. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Женски морам да ви пишам преска пред да го фрлам тестот го ѕирнав уште еднаш и некако ми се виде МНОГУ БЛЕДА 2 цртка. Застанав на прозор горе-доле го мрдав и ама едвај видов бледа линја. Не знам дали ми се чини стварно или од пуста желба за бебе се ми се присторува. Сопругот ја виде лентата и не ја забележа, отиде до прозор и едвај ја виде. Аууууу се опседнав со ова. Знам треба релакс да си бидеме ама после толку год чекање тешко ми оди. Дали на некоја од вас му се случило ова? Или тие што веќе чекаат бебенце да кажат.

9. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    бледа 2ра цртка значи дека си во рана бременост и затоа е бледа така да без сомневање и утре иди провери си на гинеколог СО СРЕЌА се надевам ќе си го добиеш долго очекуваното бебенце

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.645

Бледа 2-ра цртка е бременост , а по колку време(секунди,минути) ја виде цртата?

11. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    извести не веднас сто ке дознаес несто . ова е веке возбудувацки :) и легни си на раат и убави сониста

12. syleman

syleman Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    0
    ох веке неклоку дена се борам со овие тестови денеска пак праве тест и по 10или15 мин ми излезе пак она бледа црта едвај видлива незнам сто да мислам отдов во аптека и ми викат дека нес сум бремена сто знам викат сакала да оди цртава ама дека неси и останала таква а ја многу тестови сум прела секогас биле со една само ове 3 се исто со втора ама едвај видлива ај некој нека писе имала така тест со втрората едавај видлива и бил тестот позтивен или негтиф леле веке незнам сто да прам ве молам писте ми а се повеке и повеке имам цуство дека ке добијам ама рано ми е усте за добивајне позз цекам одговори

13. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    извини ама не свакам сто ти рекоа во аптека ?

а и кога треба да добиес ? нели тестот се прави 5 дена пред да добиес . не свакам :^)

14. syleman

syleman Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    0
    да ви казувам првло јас секој месец добивам но немам тоцна дата секогас ми се менува снаци последна месторција ја имав 29/09 е сеа мозе исто со вие ке ми казете за моиве 3теста која со фтора едвај видлива црата

15. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    јас би цекала до 25 и тогас би направила тест . ти како сакас

16. syleman

syleman Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    0
    ох и не разбарв тој цовекот ми веле не си бремена вика цртавва сакла да бите по розева ама дека не си бремена со останала така а ја не верувам кога не си бремена не мозе да има 2 нели кога неси ти испага нели послем отидовме во друга исто ми вели не не си бремена а ја сум гледала многу тестови во интрнет от моиве по не видливи дават резулатат за постивни ох не знам и незнам

17. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    трпение . знам како се цуствувас но не се оптеретувај . поцекај само усте една недела и ке дознаес . се надевам и ти позелувам да е стварно позитивен :)

18. syleman

syleman Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    0
    сакав да казам кога не си бремена ти испага1 цртицка мозе ли да бидат 2 а да биде негатиф бисто еве се со маз ми зборуваме утре одама преку крв да видам преку крв мора да пооказе и макарда си на поцеток нели крвта показува и во колку рана бременост да си а

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.645

па девојче ако има втора бледа црта тогаш си бремена , нема врска дали е светла или темна , важно е дека постои втора црта :) А колку време ти доцни?

20. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Јас мислам дека е бремена,бледата црта на тестот значи ниско хцг,честитки ке станеш мама....три теста е добар знак ,за џабе не се појавува втората црта,ке видиш кога за два дена би направила уште еден тест втората црта ке биде јако црвенапоздрав и да те прашам каков тест правеше од кој?а за крв прицекај