Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. syleman

syleman Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    0
    мислис ли како се вика тестот или како сум ко праела ако мислис како се вика не знам зосто е на фрацуски а ја зивеам у фрција и не разбирам толку француски.

знаци не ми доцни туке кога имав месторција на 29/09 имав само 2или3дена а мене нормало мие 7дена но на време месторцијата имав и односи со мм и ја мислеб за тоа ми прекина оп по не колку дена от месторција ме боцка стомакот ме боли главата грбот поцна пецкајне на долниот дел посем 14 дена от месторцијата знаци на 15/10сум праела тест со прва мокрца прво една цртицка по 10или15усте една ама едај видлива е сеа ме разбра хаха позз и фала на сите

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.648

дада те разбрав, па втоа крварење што било 2-3 дена и било малку, тоа може да значи и вгнестување на плодот. А и боцкање на стомакот и главоболката може да се знаци дека си трудна. А кога си правела тест тогаш може било рано па сега ете се покажало втора одвај видлива црта. Да знаеш дека позитивно лажен тест не е можен така да според ова што го пиша јас мислам дека си трудна. Како и да е направи си тест преку крв па да си посигурна.И пиши што ке направиш :)

3. ligla

ligla Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Fala vi za odvoenoto vreme ...ne me fakja i mene vera deka posle dva pati doagjanje da sum bremena ama nekako mesto ne me fakja sega jadam mnogu ovi denovi a znam toa e pred da dobijam menzis pa i malku popravena sum i na sekade mi odi umot...inaku nemam nisto drugo od simptomive ... fala vi uste ednas

4. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Женски ви посакувам на сите што чекате овој месец 2 цртки да си ги видите...ајде веке доста беше разочарувања... ;)

Види вака...треба да добиеш на 29 да кажеме...имаш уште 10 дена до тогаш,ама мене ми изгледа дека нема да добиеш штом на сите 3 теста ти излегла бледа линија,значи дека си во рана бременост а и симптомите што ги кажуваш се убедливи дека би требало да има нешто...ајде со срека ;)

5. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    79
    So sreka bremena si :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :* so lesno i ubavo da e i mene isto mi se sluci 2 crta bez hormonot ne se pojavuvaza 2.3 dena ke bide pojaka mene kak vlakno mi bese na prozor gledav i taka slucajno primetiv :lol: :rofl: ic ne se gledase ja otkriv 5dena pred da mi zakasni sega si ja cekame princezata najmila pozdravce i imaj ubava bremenost :*

6. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    37
    12. Крварење слично на менструалното, но неколку дена порано и значително помалку. Ова се смета како симптом на бременост, баш тоа што ми се случи денес.Крварење кафеаво ,требасе да ми дојде накај 22-23 (последниот пат имав на 26ти ),а ми дојде денес одсабајле ,денес сме 19 ти.Да не е таа имппалнтациска крв , немам други симптоми, многу сакам да е тоа и да се израдувам и јас .Многу поздрав и поддршка на сите кои цекаат да НЕ им дојде ;)

7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Најдобро е да почекас , да видис дали нормално ќе ти иде утре или не, и ако е чудно значи има санси за бременост, вака само моземе да прогнозираме! инаку ова е за сите, порано често ми се сличувасе да добијам порано два три дена и кафеаво ко парчиња, и мојот гинеколог за тоа ми одговори дека, ако порано пукне тогас не е доволно созреана и затоа е таква менструацијата! незнам точно, не ми замерувајте ако гресам, само пренесувам одговор од лекар! Ти посакувам две цртки најбрзо, и јас треба да добијам во понеделник но немам бас ниеден симптом! поздрав :inlove:

8. JanaMece

JanaMece Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    14
    Ајдете срцки израдувајтене со 2 цртички сите кои чекате :)

9. syleman

syleman Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    0
    ох дај бозе да е така да и на мене 2те ми беја како валкна а 3от малку по дебела цтицка и сто викас и на тебе ти било едвај видлива црта а епа ја та си прам усте еден тест некдека на 25или26:10 мислис ке ми покасе по јака ох цао ве сакам

10. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Јас ветувам дека до Недела-Понеделник нема да правам друг тест :rofl: Што сака нека биде. Јас и така си се наоружав за следниот циклус. Ќе правам инсеминација се договорив и со докторот само чекам да ми дојде( а го молам Господ да не ми дојде, зошто ќе ја ишутирам како :ninja: ) Вчера си купив Evening Primrose oil-жолто ночниче и витамини и спремна сум за следниот циклус.

11. HelloKitty2

HelloKitty2 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Девојки дали е можно да сум бремена, пред една недела недела ипол имав однос со дечко ми незаштитен, не сврши во мене ама пред да влезе во мене влажен беше нешто како секрет незнам што беше, а сега овие два три дена приметив поспана сум во текот на денот, денеска ми беше лошо , не многу често ама повеке пати во денот идам во wc од вообичаено, ги прочитав симптомите но и порано сум имала лажни симптоми на бременост Фала

12. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Штом не свршил во тебе мислам дека не може да си бремена иако некои викаат дека можело да се забремени и од пресемената течност. И мислам дека рано е за симптоми сепак било пред скоро 10 дена. Сепак почекај уште некој ден и направи си тестче.

13. Zbuneta90

Zbuneta90 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Имавме односи на 29.09, а јас добив на 04.10 (имам скоро редовна менструација). Од вчера почна некако да ми се лоши, како цело време на повраќање ми иде. Или некој вирус ке ме фаќа или е нешто друго! :) Имавме односи пред 4-5 дена но јас мислам дека нема шанси од сега да има последици :) Што мислите, можно е да сме направиле нешто на 29/09...?? Следно треба да добијам на крај на месецов, изгледа ке морам да земам тест пошто ке се шизнам до тогаш. Позз

14. syleman

syleman Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    0
    како сте ми зенски јас сум супер денес отидов в аптека и само сто ми ги гледала тестовите вика а да позтивен тие тестот вика ако цртицката така не видлива ама стом се појавуват 2 и то пример по 5мин или 10 да позтивен а сто поинуват 1или2 дена не оцекувај нисто негатиф тие вик не мене послем 10 мин ми се показе ова не видлива црта вика да бремена си хехеви поскувам и на вас 2 цртицки цаоооооооооооо

15. ana005

ana005 Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    и мене ме мачи истото последниве неколку дена ми се гади и ме тера на повраќање....можно е да има некој вирус....али мене ми е страв сакам тест да направам...

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.648

честитки имај си убава и лесна бременост :)

17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    честитки сулејман, ти посакувам лесна бременост, ти се исполни сонот :inlove:

имам едно прасање за сите, сто мислите колкава мозе да биде успесноста од инвитрото?малку сум испласена, а ако добијам во понеделник тогас следниот чекор ми е инвитро, го знаете мојот случај, па ако некоја има мислење или знае повеќе околу ова нека писе, благодарам :inlove:

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.775
    ОПОМЕНА ОД МОДЕРАТОР:

Ве замолувам да ги прочитате правилата на форумот. Пишувајте на кирилица, не пишувајте две или повеќе мислења едно по друго (постои опција за редактирање на мислењето која е активна половина час откако сте го испратиле), и пишувајте прегледни и средени мислења.

Не би сакала мојов пост да биде игнориран, препорачливо е да ги почитувате правилата на форумот. Во спротивно, ќе морам да ја заклучувам темава за да може да биде средена.

Благодарам на вниманието!

19. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Честитки Сулејман,ти посакувам убава бременост ;)

20. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Сулејман :party: :party: ЧЕСТИТКИИИ :clap: :clap: баш ми е мило. Инаку сега купив уште еден тест и направив да видам што ќе испадне чисто од радозналост, и после 5 мин. ми се појави 2 ама мнооогу бледа линија :) Треба утре-задутре да добијам. Некако возбудена сум иако сеуште е рано. Немам ама воопшто никакви симптоми за ништо. Дали некоја од вас останала бремена, а да не чувствува никакви симптоми?
    Поздрав4ее! :* :*

На love23 и silk им се допаѓа ова.