.Мислам дека по 6/7 дена од односот може да се утврди само со проверка на крв, а со тест дури после 12/14 дена, односно да поцекас да ти закасне ден два инаку ќе даде неточни резултати..
falaa na odgovorite a vaka spored vasa procenka i spored simnotmite so gi pisav prethodno ima sansi??
..Со Господ напред да си, направи си тест или провериси крв,најсигурно...и јас еве два месеци се надевам ама ништо, незнам дали е нормално кај сите така или кај мене е нешто,дали нервозата,кревање тешки работи влијаат, а и циклусот ми е чудан, покасно ми е, мн ми е обилен ,без симптоми ми иде... , за никаде.....Ти држам среќа п.с.. немој да мислиш на тоа ( знам дека е тешко ), првиот месец можев да се заколнам дека сум, мислев на симптомите, стомакот ми беше ко почуден, градите, нагони, пушти ја психата на др место...земи си тест или право на гинеколог
Pandelka mozi da ni kazis koi simptomi si gi imala i koi ti ukazuvale na toa deka si bremena?(ako ne e tajna sekako .Bidejki i jas imam simptmi no nekako eve mi se gubat i ne znam sto da mislam, a ti velis deka tie simptomi ti bile samo lazna trevoga...pozz
mislam na toa dali ti se ima pojavuvana utrinska macnina koja te ima terano da povrakas, povisena temperatura, bolka v stomakot kako i tezina vo stmakot i tn.
A i plus 4esto spijam na stomak sega koga ke legnam na stomak nekako ko da pritiskam nesto vnatre i ne mozam nikako da lezam na stomak
..Па осеќав дека стомакот ми се зацврснува во најдолниот дел, како да ми с еоформува, нагони на повраќање но не утрински, хронично ненаспана , умореност, глад, и јас како да имав нешто во стомакот..такви симптоми...ама се е до психата кога сакаш нешто премногу се губиш, а тоа се надевам дека ќе го пустам мозоков на пасење и ќе се опуштам...и + ми закасна за некој ден што никогаш не ми се случило а еве и овој месец ми е поинаква некако ко кафеава и пообилна и 5 ден ми е и сеуште имам што не ми се случило исто...се надевам помогнав Со среќа..
Здраво девојки.Овде сте кажале милон симптоми ама јас сепак ќе ве прашам за мислење.Пред 3 недели имав секс со заштита ама за време на предиграта дечко ми влзе неколку пати во мене без кондом.Сега требаше да добијам на 2ри,обично добивам на 28 или 30 дена,но сега уште немам добиено,имам симптоми нормални од време на време ме заболуват јајниците и градите ме болат но како вообичаено пред да добијам.ПМС обично ми се јавува пред 3-4 дена и сега беше така.Но еве сега станав и вчера буквално ме убиваа градите,а денес ме болат ама ептен малце не се ни забележува.Пошто плодни денови определувам според грлото на матката,проверив и матката ми е високо(едвај да ја допрам)и е мека како пред менструација,но ментруацијата никако да дојде.Планирам да купам тест утре,ама сепак сакам да слушнам мислења.Поздрав
Фала на одговорот,ама мене ме буни што ми доцни,еве веќе е 31 ден тоа никогаш ми се нема случено,а и другото што престана така оддеднаш болката во градите ајде да се надеваме дека до утре ќе добијам,ако не право во аптека
Pa veke 2 3 meseca konstantno obiduvanje i nisto seuste ..Vi kazav minatiot mesec ko da dobiv ali nekako bese 4udno mi traese 3 dena bese mn mn pomalko i bese potemno osekam kako da mi se povraka megutoa ne sum povratila niednas mi se spie mn,,me boli nenormalno mn polovinata,,gradite da ne zboram cel mesec mi se podueni i so bolki a koga na primer ke legnam na stomka ko nesto da ti pritiskam me boli i na stomak ne mozam da spijam,,,a v4era ko da imav zar vo stomakot ko nesto da mi gorese mi se zategase ali brzo zaspav..belo pranje nemam mn kako i segoas normalnoo...... kazete mi vase mislenje vo vrska so ova
А да одиш на гинеколог за секој случај да провериш, зашто јас првите 3 месеци имав кафеаво и мислев дека не ми е ништо,а уствари бев бремена.
..Дали кога имаше кафеаво ти траеше повеќе дена или малку , зашто кај мене два дена некаде ми течеше крв а после кафеаво дури 4 дена , значи с ена се скоро 6 дена имав..нека ти текне плссс
Ама што се мачите вака, одете на гинеколог, побрзо и сигурно ќе ви каже дали сте бремени. Вака само да нагаѓате не бива. Постои можност да сте бремени, и пак да крварите, дали два дена, дали пет, тоа е индивидуално, секоја девојка/жена е различна. Ама од срце се надевам дека ви се остварила желбата