Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Не сум бремена, ама знам дека грчевите во долниот дел на стомакот се симптом на бременост. Имам читано дека се многу слични како оние што се јавуваат во периодот пред добивање на менструација.

Држам среќа :hai:

2. vig3

vig3 Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Anouk .. фала на одговорот .. се надевам дека е знак за бременост. Еве и денес од сабајле нисто .. ако и утре нема ништо, веќе ќе биде време да си направам тест.
    Поздрав

На Anouk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Vig, дај Бозе да се израдувас:) а останатите Слими, Лале, Сулејман, Ики и кои усте, сто направивте? резултат? ајде писувајте... :inlove: :* :inlove: :* :inlove:

4. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Лори што ќе праваиш овој месец, ќе пиеш некоја терапија? Ајде следниот месец сигурно ќе се израдуваме.

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ке одам утре да видам за инвитро, па ке видам сто ке ми казат! и јас се надевам дека ке се израдуваме наскоро, поздрав

6. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Здраво на сите!!
    Ве читам веке некое време и конечно се решив да пишам и јас.
    Значи ми дојде на 11.10.2012 на четвртиот ден од циклусот имавме односи со дечкото и тој сврши во мене..еве веќе 12 дена осеќам болка во долниот дел на стомахот и во половината а од пред некој ден имав и зголемен исцедок со розева боја( траеше само еден ден и прекина) дали е мозно да сум останала бремена..незнам дали да земам тест пошто мислам дека уште е рано поминати се само 2 недели од односот..инаку менстуацијата ми е редовна..
    помагајте plss

7. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    А колку време се обидувате за бебе? Освен Кломифен имаш пиено нешто друго? Имаш правено инсеминации? Те прашувам бидејќи овој месец ќе правам инсеминација и ако не биде успешна ќе се распрашам и јас за ин витро

8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ики јас немам пиено нисто, засто ги направив сите испитувања и со мене копмлетно се е во ред, но резултатите на маз ми не се во ред, и правевме три инсем и сите без успех, така да сега ќе се обидеме со инв, и на тебе би ти препорачала ако си ресена за инсем направи само еднас, и во случај да не успее оди на инв, да не губис време! извини ако звучи безнадезно, но на еден сајт прочитав дека инсем. теско успеваат, скоро сите имаа написано дека кај ниедна не успеало,затоа и сега ке пробаме др опција! а за кломифенот ти препорачувам да не земас нисто на своја рака, докторите не се за џабе доктори, тие сепак знаат подобро од нас! Ти посакувам успех, и да се надеваме на најдоброто :*

9. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Лори ке видиме што ќе биде некаде околу 11-12 ноември здравје боже...тогаш треба да добијам..али не се замарам многу за симптоми и за се др...оставам на времето да покаже...ти посакувам успешни резултати од инвитро,крајно време е да се израдуваш...истото им го посакувам на сите оние што се во исчекување... ;) :*

10. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Лале значи деновиве работис на случај:) ако само опусти се и се ке си дојде на свое место, ти благодарам на убавото посакување :*

11. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    37
    Здраво , минатиот месец имав на 26-ти,сеа требасе на 22 да ми дојде,но сеусте немам нисто ,на 19 имав мало крварење и толку,тест немам правено и ке чекам уште утре ако не ми доде ке правам

12. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    лори бас мислев дека ке се израдувас овој месец . но не се разоцарувај. јас треба да добијам на 31 и ке добијам засто имам болки во стомакот како и секој месев пред да добијам . веке не мозам да се оптеретувам со дати и симптоми засто кај секој е разлицно . САМО ПОЗИТИВНА МИСЛА И САМО ПОЗИТИВНО

13. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Девојче, па ти мозеби си бремена:)) се надевам го посакувас тоа, хехее, ајде утре прави тест ако си секако дека ке ти показе стом ти касни три дена и цекаме резултат:)
    а за останатите, ке биде бе дечки, мозеби малку ке почекаме ама ке биде, Господ е милостив ке даде на секоја од нас бебе:) :inlove:

На lale24 и Ordinary им се допаѓа ова.
  14. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    37
    После колку дена тестот покажува резултати? Ако направам утре ке испадне нешто?
    Ти благодарам на поддршката и ти посакувам и тебе се најдобро ,поздравце

15. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Има шанси Еленче :!: Тоа со розевиот исцедок, обично знае да биде симптом на бременост -имплантациско крварење. Се јавува најчесто пред очекуваната менструација и трае многу кратко и послабо. Ова се случува кога ембрионот се прицврстува за зидот на матката, ако дојде до пукање на некој крвен сад.

Болката во долниот дел на стомакот и половината исто така е симптом на бременост. Болката во стомакот е слична на онаа болка пред добивање на менструација. А болките во половината и грбот се јавуваат во почетокот на бременоста.

На Elenche87 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. taznicka23

taznicka23 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Здраво, јас сум нова на форумов вечерва ме оставо без спиење бидејќи сакав што повеќе да прочитам. Еве и јас со мојот сопруг се обидуваме да имаме детенце но тој работи надвор од Македонија и немаме редовен сексуален однос па решивме три месеци да бидеме заедно ме зема сонего првиот месец ништо еве овој месец сум во исчекување сама ги сметав плодните денови и мислам дека ги погодивме треба да ми дојде дури на 9ти Ноември а дотогаш незнам како ке издржам, немам ама баш никакви симптоми имам само благи болки во долниот дел на стомакот но имам читано дека и кога жената е во оваулација ги имаа тие болки. Еве веќе една година сме во брак..... Најискрено посакувам на сите да почувствуваме нов живот во нас :*

17. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Тажничка добредојде, ти посакувам во најбрзо време да се пофалиш со две цртички :inlove:

Ќе издржиш еве го каде е 9-ти, а за други симптоми освен болки во долниот дел од стомакот е сеуште рано.

Мисли си позитивно и очекуваме добри вести :hai:

18. Cece25

Cece25 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    45
    На 22 минатиот месец со мажот ми имавме незаштитен однос, после 3 дена ми дојде менструацијата. Откако ми заврши бев на гинеколог и ми најдоа цисти, што до сега сум ги немала, а и менструацијата секогаш ми е редовна. Но еве сега ми касни 4 дена и се прашувам дали е од цистите или пак сум останата.
    Може ли да се остани бремена 3 дена пред менструација. Знам дека си замислувам дека сум останата, но сепак нешто ме копка. Утре планирам да си земам тест, но сепак вие што мислите дали сум можеби останата, веќе се преоптоварив со ова прашање.

19. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Кај мене 3 дена пред да ми дојде имаме пробано и 4 дена и 5 па ништо од тоа,сега зависи кога ти се плодни денови ако не се лажам за плодни денови се сметаат 14-16 ден од првиот ден на циклусот...сепак за да си ги отстраниш копнежите земи си 1 тестче...ти посакувам 2 цртки ;)

Може да се каже да хаха...ке видиме каков ке биде резултатот :*

20. Cece25

Cece25 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    45
    Мене плодни денови ми се 12-14 ден од првиот ден на циклусот, но сепак се мислам можно ли е да сум останала, дај боже, ме стра да не се разочарам утре кога ќе го направам тестот, но сепак ти благодарам на подршката. :)