Колку што сум информирана читајки мислам дека тврда столица може да се јави во бременоста али се зависи од организмот,на некои може да не се јави и во текот на цела бременост
Вчера бев на гинеколог, ама не кај матичниот него на приватно и по тоа што ми го кажа сега целосно сум збунета. Ми рече дека сум немала цисти, ама немало ниту бременост. И сега не ми е јасно зошто ми касни, ова првпат ми се дешава, од кога ми е дојдена менструацијата па се до сега ми нема ниту еднаш закаснато цело време ми е редовна, дури и ми подранува. А гинекологот како што гледаше на ехото ми вели дека нема да ми дојде уште 10-15 дена. Му се има ли на некој ова случено незнам што да правам ништо не ми е јасно. А и зошто тестот ми покажа бледа линија, сега дури навистина се разочарав.
Цеце, јас да сум на твое место би направила тест преку крв и така ќе бидеш сигурна. Не знам како тој доктор ништо не ти објаснил, дефинитивно ти треба и друго мислење да расчистиш што е работата. Јас колку што знам, а можеби и грешам, во овој стадиум не може убаво да се види плодот на ехо. Во секој случај, најдобро ти е да направиш прво тест. И не очајувај, се во свое време.
И јас така планирам, здравје во понеделник ќе одам на направам тест преку крв и се надевам дека овој пат ќе биде се во ред.
Јас мислам дека немозе да ти касни без причина! ако немас циста тогас сто друго мозе да биде освен да си бремена! а и да си под стрес и да ти е несто пореметено тоа ке биде неколку дена , но не како сто ти рекол 10-15! мозеби е рано и не се гледа плодот, но добар план си имас, оди во понеделник провери си преку крв, ти стискам палци
Ајде Cece со среќа А дали некој знае постои ли некој начин за порано откриванје на бременост, мислам пошто сите тестови покажуваат на пример најрано две недели по зачнувањето.
Исто и јас мислам дека тоа ти е најубаво,тест преку крв...а сигурно не се гледа ако е ептен рана бременост...ти посакувам среќа да биде позитивен
Цеце да ти кажљм на една девојка и имаат речено на доктор дека плодот не се гледа и дека најверојатно е вонматерична па ја пратија да се чисти ама таа секако побара и друго мислење и ја видоа со вагинално ехо и плодот се виде мала точкичка но сепак се виде .Така да немој да се нервираш ако тестот е позитивен бремена си и почекај дури се види.А исто такаи на сестрами не и се гледаше во матката но и го видоа во каналот и докторката и рече најверојатно забремениласозадоцнета овулација па почекаа недела дена да се вгнезди и после и се виде во матката и еве има сега бебенце
Цеце и ова да ти го кажам иако може го имаш прочитано тука некаде на постовите. Јас пред 1 недела направив тест и ми излезе 2 линија ама побледа. После 2 дена направив уште еден и тој позитивен но исто 2 линија побледа. Направив пак после 2 дена негативен ми беше. Не ми се веруваше паутредента направив друг и тој негативен. Направив преку крв и ми излезе дека сум имала хемискабременост. Но никогаш ништо не се знае.
Здраво на сите, сакам да прашама дали некој од вас пиел антидепресивни лекови како што е Елицеа во текот на бременоста и дали е дозволено?
ики сто знацо тоа хемиска бременост. незнам тоцно дали знаци но сум имала процитано дека да и дека тоа е едно от сиптомте на бременост. е незнам сто да мислам прет неколку дена имав голми болки како за добивајне и от еднас ки снема се си бев на ред ај по неколку дена пак е денеска се ми прцинува дека ке добијам а сеја прет да лезам бев на wc и кога прметив една тоцка као несто темно кафеаво во улоскава ама мала тоцко сто ли е тоа а имам прецуство као да добијам а на сите кој им казувам са тетот сум си прела дека ми излезе бледа линија сете ми велат бремена си а сеа сто ли е со мене.
ако имаш болки како за добивање , нормално е , и јас имав такви болки , но за крварењето подобро јави се на гинекологот да кажеш па може ке ти даде нешто во врска со ова
промлемот е то јас незнам дали сум тоцно бремена и не крварам само забелезив дека имам некоја мала кафаејава тоцка во улоскова а нормало треба да добивам ови денови а јас прет 2 недела така си праев дури 3 теста и ми бела со фтора едвај видлива црта сто бесе кајтебе сеа си бремена ли
Сулејман ако не ти дојде до датата,мислам и 1 ден да ти закасни прави си уште еден тест,ако си бремена сигурно ке имаш 2 јасни црти
малце е касно сега да мислиш, си требала малку порано тоа да го напраиш трудна си, нека ви е со среќа