Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. taznicka23

taznicka23 Активен член

dali tvrdata stolica oznacuva nesto?

2. lale24

lale24 Истакнат член

Колку што сум информирана читајки мислам дека тврда столица може да се јави во бременоста али се зависи од организмот,на некои може да не се јави и во текот на цела бременост

3. eva11

eva11 Популарен член

тврда столица може во бременост али во подоцна бременост во рана бременост не спаѓа во симтомите

4. Cece25

Cece25 Истакнат член

Вчера бев на гинеколог, ама не кај матичниот него на приватно и по тоа што ми го кажа сега целосно сум збунета. Ми рече дека сум немала цисти, ама немало ниту бременост. И сега не ми е јасно зошто ми касни,
    ова првпат ми се дешава, од кога ми е дојдена менструацијата па се до сега ми нема ниту еднаш закаснато
    цело време ми е редовна, дури и ми подранува. А гинекологот како што гледаше на ехото ми вели дека нема да ми дојде уште 10-15 дена. Му се има ли на некој ова случено незнам што да правам ништо не ми е јасно. А и зошто тестот ми покажа бледа линија, сега дури навистина се разочарав.

5. Mayyya

Mayyya Популарен член

Цеце, јас да сум на твое место би направила тест преку крв и така ќе бидеш сигурна.
    Не знам како тој доктор ништо не ти објаснил, дефинитивно ти треба и друго мислење да расчистиш што е работата.
    Јас колку што знам, а можеби и грешам, во овој стадиум не може убаво да се види плодот на ехо. :^)
    Во секој случај, најдобро ти е да направиш прво тест.
    И не очајувај, се во свое време.

6. Cece25

Cece25 Истакнат член

И јас така планирам, здравје во понеделник ќе одам на направам тест преку крв и се надевам дека овој пат ќе биде се во ред.

7. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Јас мислам дека немозе да ти касни без причина! ако немас циста тогас сто друго мозе да биде освен да си бремена! а и да си под стрес и да ти е несто пореметено тоа ке биде неколку дена , но не како сто ти рекол 10-15! мозеби е рано и не се гледа плодот, но добар план си имас, оди во понеделник провери си преку крв, ти стискам палци :inlove:

8. iki26

iki26 Популарен член

Цеце направи денес тест? Ајде издржи до понедалник и право во лабаратотија.

9. Cece25

Cece25 Истакнат член

Не, не направив. Ќе чекам до понеделник да испитам преку крв, мислам дека така ми е најсигурно. :)

10. ManeKoce

ManeKoce Активен член

Ајде Cece со среќа ;)

А дали некој знае постои ли некој начин за порано откриванје на бременост, мислам пошто сите тестови покажуваат на пример најрано две недели по зачнувањето.

11. lale24

lale24 Истакнат член

Исто и јас мислам дека тоа ти е најубаво,тест преку крв...а сигурно не се гледа ако е ептен рана бременост...ти посакувам среќа да биде позитивен ;) :inlove:

12. bebaa

bebaa Популарен член

Цеце да ти кажљм на една девојка и имаат речено на доктор дека плодот не се гледа и дека најверојатно е вонматерична па ја пратија да се чисти ама таа секако побара и друго мислење и ја видоа со вагинално ехо и плодот се виде мала точкичка но сепак се виде :).Така да немој да се нервираш ако тестот е позитивен бремена си и почекај дури се види.А исто такаи на сестрами не и се гледаше во матката но и го видоа во каналот и докторката и рече најверојатно забремениласозадоцнета овулација па почекаа недела дена да се вгнезди и после и се виде во матката и еве има сега бебенце

13. iki26

iki26 Популарен член

Цеце и ова да ти го кажам иако може го имаш прочитано тука некаде на постовите. Јас пред 1 недела направив тест и ми излезе 2 линија ама побледа. После 2 дена направив уште еден и тој позитивен но исто 2 линија побледа. Направив пак после 2 дена негативен ми беше. Не ми се веруваше паутредента направив друг и тој негативен. Направив преку крв и ми излезе дека сум имала хемискабременост. Но никогаш ништо не се знае.

14. 1985god

1985god Активен член

Здраво на сите, сакам да прашама дали некој од вас пиел антидепресивни лекови како што е Елицеа во текот на бременоста и дали е дозволено?

15. syleman

syleman Активен член

ики сто знацо тоа хемиска бременост.

незнам тоцно дали знаци но сум имала процитано дека да и дека тоа е едно от сиптомте на бременост.

е незнам сто да мислам прет неколку дена имав голми болки како за добивајне и от еднас ки снема се си бев на ред ај по неколку дена пак е денеска се ми прцинува дека ке добијам а сеја прет да лезам бев на wc и кога прметив една тоцка као несто темно кафеаво во улоскава ама мала тоцко сто ли е тоа а имам прецуство као да добијам а на сите кој им казувам са тетот сум си прела дека ми излезе бледа линија сете ми велат бремена си а сеа сто ли е со мене.

16. lale24

lale24 Истакнат член

Ики каква е таа хемиска бременост...? :?:

17. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

ако имаш болки како за добивање , нормално е , и јас имав такви болки , но за крварењето подобро јави се на гинекологот да кажеш па може ке ти даде нешто во врска со ова :)

18. syleman

syleman Активен член

промлемот е то јас незнам дали сум тоцно бремена и не крварам само забелезив дека имам некоја мала кафаејава тоцка во улоскова а нормало треба да добивам ови денови а јас прет 2 недела така си праев дури 3 теста и ми бела со фтора едвај видлива црта сто бесе кајтебе сеа си бремена ли

19. lale24

lale24 Истакнат член

Сулејман ако не ти дојде до датата,мислам и 1 ден да ти закасни прави си уште еден тест,ако си бремена сигурно ке имаш 2 јасни црти

20. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

малце е касно сега да мислиш, си требала малку порано тоа да го напраиш :!:
    трудна си, нека ви е со среќа :)