Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.655

не , не сум сега бремена сега имам ќерка од 1,5 година , јас кога правев тест ( а мене ми каснеше околу 40 дена :!: ) цртите ми излегоа многу јасни дебели црвени :) но ипак нема врска дали се дебели , бледи , штом ја има втората црта бремена си , нема друго :) беше ли на гинеколог да потврдиш бременост?

2. syleman

syleman Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    0
    ох дај бозе да сум трудна ја тоа и ко цекам :)

не не сум била во гинеколк а да ве парсам несто знаци имам сине веке 2годисен и си пордив царски кога се пордив послем неколку месци несто во стомакот ми мрда нестоај си викам не нисто но сто синот веке ми наполни 13сектври 2год на мене дон денес ми мрда несто на стомакот бев на гинеколт се сум на ред сто мислите вие има ли некој такво слуцај

3. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
    И повторно и повторно и повторно ништооооооо ;( ;( ;(

4. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    сулејман те читам некое време и цело време си имав замисла дека си некое девојче од 15-17 години ме мрзесе дати видам на профил но сега те читам, дека имаш син 2 години значи си жена со помината една бременост и еден пораѓај и се прашувам како може да бидиш толку неодговорна ?????
    како можеш по 3 позитивни теста да незнаеш дали си бремена
    (и се чудам не одиш преку крв да провериш него губиш време направените тестови ги носиш во аптека и чекаш аптекарката да ти каже дали си бремена па таа е аптекарка не е гинеколог)
    па толку ли си неинформирана дека и преку крв најсигурно ке знаеш не за друго него да знаеш дека си бремена па да одиш на гинеког преглед витамини и ред други работи можеби ке мислиш дека се контрам и те навредувам но ке ти кажам дека не ми е намерата тоа него намерата ми е да си дознаеш дали си бремена и да си фатиш патот на гинеколог пошто болките како за добивање во комбинација со исцедок со крв ти се добар разлог за спонтан
    затоа совет од мене дај биди одговорна направи еден тест преку крв и оди на гинеколог да те прегледа
    според мене и моето искуство ти си бремена само оди разреши ја дилемата и задржи си ја бременоста

На valjaaaaa, lale24, Lori-30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.655

Не си била на гинеколог??А што чекаш жити се?
    Па незнаеш ли дека по позитивен тест треба да видиш што се случува има ли срцева реакција , па си била веке бремена и знаеш дека истото те чека. А сега и со крварењето уште истиот ден требало да одиш :!:

6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Биди силна и не очајувај! сите на форумов сме со таков проблем, така да не си единствена сто теско мозе да се израдува на две цртки, но ке биде, само треба даа чекаме! трпение-спесение! Со нова надез и повеке срека следниов пат! :*

На Arianna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. taznicka23

taznicka23 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    leleee samo citam na forumov i gledam kolku razocaruvanje ima :( ... nemozam da go docekam 09.11 za da vidam dali ke se izraduvam ili ke se razocaram

8. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    37
    Здраво !
    Еве ме мене пак ,сеуште немам направедно тест, а ми доцни 6 дена веќе, не знам дали на тестот би се покажало несто ,да не е уште рано,немам менструација,ама градите ме болат како за иденје,малце крв имаше но редовна менструација не ,дали да правам тест и после колку дена доцнење покажува тчни резултати?

9. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    802
    И еден ден да ти касни ќе има точни резултати :)

10. razocaranaODse

razocaranaODse Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    10
    Толку голема неодговорност незнам :tmi: на мене само што ми каснеше неолку дена направив тест излезе позитивен, отидов на гинеколг и добро е што сум отишла ,бидејќи плодод беше вонматерично ;( . Значи и јас како другите би те советувала да отидеш што е можно побрзно на гинеколог,ако си бремена да се потврди бременоста, и да видат дали е се во ред. бидејќи имаш болќи, а и крварене...

11. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Тазничкач ако сакас сансите за беб да ти бидат поголеми тогас не се замарај многу со ова, туку биди опустена и ке си дојде, ти стискам палци,и ти посакувам срека :inlove:

12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    точен резултаттестот покажува после14 дена од односот ако не знаеш кога би бил денот со ризичен однос 6 дена каснење е добар повод за да си земеш еден тест со срека

13. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    37
    ти благодарам Ева за информацијата , јас имам причина и тоа добвра за тест , но одложувам, не е ид неодговорност ,прблемот е што сум од мало место, да купис тест утре сите ке те зборат има санси за тоа да те дознаат сите ,сите ме познаваат и ми е страв, а јас не сум уште официјално со дечко ми ,но бременоста е планирана и планираме да се официјализира врската затоа и сакакме бебче, но секако дека ке има муабети околу тоа, затоа ќе почекам и ке одам на гинеколог,тестот е порачан од др град

14. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Девојче штом ти и дечко ти веќе сте решиле да имате бебе значи имате сериозна врска не се замарај многу за рекла казала,секаде е исто,земи си тестче направи си го и израдувајте се...ти посакувам среќа и 2 цртки ;) :*

15. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    не се замарај со рекла кажала тоа е малограѓанска работа и македонски менталитет тогаш пусти го мозокот на пасење и почекај да ти го донесат тестот а откако ке се увериш дека си бремена па извести не и нас тука инаку најверојатно си и бремена

16. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Ова во пракса не е точно, бидејќи мене после 6 тиот ден и после 9 тиот ден ми даде негативни резултати, а јас бев веќе бремена. Тек 12 ден отако не добив, направив 3 тест и тој беше позитивен.
    А што се однесува до девојче321,некако е нелогично да пробуваш да правиш бебче, за да ја официјализирате врската а во меѓувреме да се криете со дечкото и да се срамите да купите тест, некако не одат тие две работи заедно :^) .На крајот на краиштата запалете кола и одете до првото наредно населено место и купете од таму 2/3 теста за наредни неколку дена, бидејќи не мора да значи дека првиот ќе биде точен.
    Како и да е со среќа :)

17. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    37
    не се криеме мразвце, да се осигураме сите ке дознаат ние едвај чекаме, само муабетот ми беше во мало место и нисто да нема од мравка слон се прави, да има нес нека зборат ама прво да се осигураме ,едвај чекаме ние

18. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    ZDRAVO DEVOJKI PRVO IZVINETE ZA LATINICATA VAKA IMAM EDNO PRASHAJNE PA AKO SAKATE DA MI ODGOVORITE VCERA NAPRAVIV TEST I MI IZLEZE KONTROLNATA CRTA NORMALNO BORDO A DRUGATA BLEDO CRVENA NO NE ODMA TUKU POSLE EDNO 10 MIN. SABAJLETO PAK NAPRAVIV TEST ISTOTO NO SEGA USTE PO BLEDA VTORATA CRTA SKORO I NESE GLEDA . PA SEGA NEZNAM SHTO DA SI MISLAM BREMENA SUM ILI . FALA VI ODNAPRED

19. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    јас мислам дека си бремена. И мене вторта црта ми беше бледа, едвај се гледаше, ама сега после 7 месеци да знаеш како ми се гледа стомакот :D
    ако е посакувано, со среќа

20. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    UFFF SENJORITA CUL TE GOSPOD DA BIDAM BREMENA NO DA TE PRASAM DALI IMA VRSKA TOA STO SUM NASTINATA PRVA BREMENOST KE MI BIDE TAKA DA NEMAM POJMA OD NISTO