нема врска тоа што си настината, само немој да пиеш антибиотици, само чајчиња (по можност овошни), лековите му сметаат на плодот, некои дури трајно го оштетуваат.
NE NEZEMAM ANTIBIOTICI NI PARACETAMOL OD STRAV UTRE TREBA DA PROVERAM KRV I MOKRACA PA KE KAZAM I PREKU KRV DA PROVERAT MOZE POSIGORNI REZULTATI KE IMAM . NEKAKO SEGA SUM POD STRES NEZNAM NISTO OKOLU BREMENOST .
па нека ти проверат преку крв, а ако ти касне повеќе од 7 денови, може да одиш на гинеколог и да те виде со вагинално ехо, може ке види нешто убаво и мало. Не губи надеж што и да се случи, чист пример сме ти ние овде на форумов, ако читаш се што сме пишувале ке дознаеш дека повеќето од нас сме имале и лажни тревоги, долго сме чекале бременост, сме плачеле, сме се мачеле со психата кога ни доцнело, или кога ке ни дојде а не треба да дојде, така да опушти се што е твое ке си дојде, само да мислиме на најдоброто, и да бидеме оптимисти. Среќно
VE CITAM PODOLGO VREME POSEBNO OVAA TEMA PA MI KASNI 3 DENA AMA DEKA PIJAM I DABROSTON APCINJA GINEKOLOGOT MI GI DADE ZATOA SUM ZBUNETA AMA TESTOVITE ME ZBUNIA USTE POVEKE
сепак посети лекар уште утре, и дознај си сигурно што се случува. Ама штом се појавила втората линија, јас мислам дека знам што ти се случува оти тестовите можат да бидат лажно негативни, ама не и лажно позитивни.
фали ти сто ме имас цитно немој да мислис дека и на мене мие се едно да се замарам со тестови но мој прблем е многу коплицирно знаци јас сум от македонија и сум во брак веке 3год а мм е от фрција и сеа зивем у фрција но прмлемот е сто ја немам нисто тука прво јас сум на црно на на 5или10мин сун надвор и одма внатре занци немосам да се срдам со дукументи и се додека не си прам тоцен тест да ми показе си две лини јасни ја немозам да постем гинеколк или да дадам крв а кога веке ке бидам сигурна дека веке сум бремена тогас ке ми немозат нисто знаци тогас ке си имам прво на гинеколк да двизам состо е така зконт на една бремена зена несме никој нисто да стеди или др се ме разбра а ја не дека сум не одговрна или несто дека сум мало девојце не такава ми е ситуцијта немој да мислис дека ми е се едно се цустувам дека сим на затвор ама си го сакам мм о одам то крај и си имам син е не како сто вие мислте не е само да се зборува пр си цитала несто на форум на некоја зена оо ова па како мала или глупава не се разбира или гр секој си има своја мака а маката те тера на се да мислис и дури као ено дете да понасес а тука сме на форѕм да се казуваме да си дадеме надес харброс и др а не да писувме дека сме не одговри дека сме имале по глупости или несто занци секоја зена тука си има надес ај ке писам мој пр па мозе некој да ми казе позитвно разбрај дека сите знам како сто но и секој си има своја мака и не дека ти се налутив или дека ме наврди не ни не мисам на тоа но прет да псиес несто прасј како сто зазто
Јас малце офф топик ќе бидам (ова за феминките кои ме читаат) ама ти СУЛЕМАН велиш од македонија си, а зошто пишуваш така избркано македонски, некако не ми е јасно и кога те читам додека те сфатам што сакаш да кажеш ќе се стемни Македонка си по потекло?
не не сум македонка знаци сум ромка и сум заборвила многу на мк и мм повеке тука зборуват со мене на фрцуски јазик да науцам сто повеке и зборуваме на ромски а само со вас се писувам на мк а највеке ја корстам фрацуски и ромски мозе да казам иц не зборувам на мк
не никој не ми згресил него незам некоја ми писува и вели состо си не одговорна си мислев се девојце онезнам колку фод писува писува и ме вика не дека сакав да наврдам или несто сто знам јас она трба да ме прсува како сто нормал ај кази ми ти кога пи прела 3 теста и ти имале втора не вилива црта нема ли да си во возбуда да си или не си бремна а кази ке писи тука во форум како сто ке барас совет или мислијна ја исто така а ја занам дека преку крв нај добро ама немозам а она одма ми вика не инфмирна не одговорна незам сто па цекјате сена туке несме да си казме колку сме глуваи или несто туке сме секое мислејна да поделиме со надес па да по муабтеме а не::::::
јас кажав и претходно ако постои втора црта, па макар и да е многу бледа, да знаете дека се работи за бременост. таа црта се појавува само кога HCG хормонот е покачен а тој се покачува само во случај на бременост.
епа дај бозе сенјорита ја си мислам нај добро да цекам усте неколку недели и да си повтррам пак тест сакам две јасни видливи црти
Здраво на сите, еве ме и мене повторно, штотуку ми дојде после 5 дена каснење, а се надевав дека можеби навистина сум останала бремена. Се разочарав многу, толку многу надеж и верба имав овој месец, но ништо. Решив повеќе да не очекувам ништо, ако биде нешто нека биде изненадување. Веќе ми е мака да се расправам со тестовите, а и изгледа во аптеката биле во право, не сум бремена. Посакувам сите ние што чекаме наскоро јасно да ги видиме тие две цртки и да се израдуваме. Поздрав до сите.
Само така Цеце не му ја мисли многу,ке биде еден ден секако...и јас почнав да не се замарам веќе кога тогаш ке се случи здравје боже...поздрав
па сулејман , незнам дали ова се однесува на мене , како и да е јас ти дадов совет дека мора да се оди на гинеколог , па поготово што имаш и крварење можеби се работи за спонтан или вонматерична бременост , а ти си седиш дома и чекаш тестот да ти покаже јасни црти.Па ова не е играчка. Првиот пат кога си била трудна не беше на гинеколог онака си отиде во болница и го роди детето а? Јас со добри намери ти пишувам а сега ти како сакаш
очигледно јас сум и згрешила на сулејман зошто сакав да и ги отворам очите и пишав и пак ке пишам дека не ми е намерата да ја повредам него да и ги отворам очите дека додека она чека поизразени две црти крварењето може да и направи проблем и да има спонтан а тогаш за жал сулејман ке мораш да се пријавиш во болница за да те прегледаат а бидејки си на црно ке си имаш повеке проблеми па ти скоро 2-3недели ги имаш 3 теста со по 2 црти и имаш тука преку 40мислења баш на оваа тема точно дека сме сите тука за да побараме помош од другите ама што помош очекуваш од другите кога уназат читај 20 страници те советуваат дека со две линии има бременост значи бремена си и еве уште еден совет најдобронамерен да се распраша маж ти кај има некој гинеколог да му пикнете некое евро па онака на црно да те прегледа ??? не се лути значи сега ти ја знеме ситуацијата и ке гледаме да ти помогнеме со совети мислам а и да се лутиш фајде нема
сулеман не требало да им факаш кусур на користаки и ева девојките се во право, треба да одиш на лекар, здравјето и бременоста не се заебанција, е во право се дека си не одговорна ако тебе навистина те интересира што ти се случува и ова ти е посакувана бременост ке направиш се за да отидеш на преглед а не да се правдаш со тоа дека си на црно па не си можела. Девојкo снајди се па живеј, не може да очекуваме се да ни биде на тацна послужено. поздрав и не се расправај со другите, кога не ти се криви они
Девојки и јас сум со вас. И јас до пред некое време многу се замарав и се нервирав кога ќе ми дојдеше и стварно се чуствував лошо Ама ршив веќе да не се оптоварувам толку со тоа, и малку пооптимистички ќе гледам на работите Поздрав до сите што чекаме да видиме две цртки и да се израдуваме