Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. razocaranaODse

razocaranaODse Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    10
    Девојќи и јас сеуште немам добиено ,во исчекување сум...направиви тест излезе негативен :( а усште ми доцни...дали болките во долниот дел во стомахот,кочењето на десната нога и ,блаѓи болки во градите можат да бидат почетните симтоми?Се надевам дека тестот е лажно негативен :lol: и дека наредниот ќе е позититвен :lol: :rofl: ...ви пуштам среќичка на сите што очекуваат да не добијат...поззз :*

2. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    здраво, ми дојде пред точно 11 дена а денес прокрварев, му се случило на некој ова до сега?

3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Слими, незнам дали си видела, но на форумов има тема забременување со покачен пролактин, ако сакас мозес да видис таму сто има коментирано мозеби ке дојдес до некое сознание:)поздрав

4. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Многу ти благодарам лори,

Проверив, и таму прочитав секој со поинакво искуство зависи од организмот.Јас сега треба да ги средам овие хормони и да ми дојде менструацијата па после Господ здравје ќе размислим за други работи.

Поздрав ;)

5. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    А ја знаеш ли причината за покачениот пролактин? Да не пиеш некои антидепресиви или слично?
    Јас додека пиев Асентра неможев да зачнам, ми го качуваа пролактинот и како контрацепција ми делуваа.
    Дури неколку месеци од кога ги оставив ми се подстабилизираа хормоните...

6. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Не не пијам антидепрсиви само кога неможам да заспијам од несоница пијам диазепам 2 мг и во август пиев еглонил за желудникот ме болеше ми ги даде докторот.Гинекологот ми рече дека од тој еглонил вака се покачил пролактинот.ама веќе 3 месеци не сум пиел такво апче.

Поздрав ;)

7. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Периодов бев настината и примав антибиотици, не многу јаки и сега ми доцни веќе една недела. Дали е можно овие две работи да се поврзани една со друга? Ве молам за одговор. Благодарност однапред Поздрав

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.569
    Допаѓања:
    201.775
    Па Еглонилот не се препорачува да го пијат девојки и жени, евентуално по едно апче максимум, токму од таа причина - го покачува пролактинот и се појавува исцедок од градите. Најверојатно од него ти е, зависи колку време си го пиела.

9. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Го имама пиено 6 недели.После од август не го пијам веќе.Изгледа од тоа имам нередовна менструација.Сега гинекологот ми даде да се напијам оргаметрил таблети за регулација на цуклусот да ми се среди да ми дојде два месеци немам циклус.

Поздрав

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.569
    Допаѓања:
    201.775
    Од Еглонилот ти е, дефинитивно. И јас сум пиела кога бев во средно, ама не повеќе од едно-две апчиња на годишно ниво (имам често проблеми со желудник).
    Ќе се среди, без гајле, па и ти наскоро ќе ни се пофалиш тука со две цртички на тестот ;)

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450

Многу ти благодарам.

Се надевам дека и тоа чудо ќе се случи и кај мене зашто веќе 15 месеци чекам на тоа.

Поздрав

12. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Извините девојки можеби овде не е место да прашам, но дали некоја знае дали има одредени денови за испитување на хормонот пролактин или може да се направи анализа кога било? Ќе ве замолам да ми каже некоја со вакво искуство?

Многу ви благодарам,

13. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Слими , јас мислам дека има одреден ден кога се испитува само пролактинот, но не знам точно кога е! најубаво да си прасас лекар! :inlove:
    Прасај ја Ilence, она имасе покачен пролактин и знае повеке околу тоа!

14. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Хахаха,сите чекаме...јас чекам 11 да видам дали ке дојде или ке ми се лути некои 9 месеци :D Инаку симптоми...малку ме болат градите и стомакот од време на време по малку...сепак остануваме да чекаме..поздрав! :*

15. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    тука некаде сум и јас....минатиот месец имав менструација ама само 2 дена, сега сум 10 дена пред наредната менструација а верувајте ги имам сите симптоми на бременост, гадење, зачестено мокрење, вртоглавица, болки во долниот дел на стомакот, меѓутоа направив тест и беше негативен за жал.. :( си велам може наредниот за некој ден ќе биде позитивен хеехехех....

16. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Да, направи си тест откако ке ти закасни,сигурно ке излезе позитивен ако си бремена,а вака изгледа е сеуште рано затоа не ти покажал,ајде сигурно ке видиш 2 цртички ;) :inlove:

На mwamwa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Стварно и јас денес се изглупирав и го направив тестот а на него пишува 5 дена од зачнувањето и ми излезе негативен,ама и незнам дали поминаа пет,фактички треба да поминат 8 дена ,од односот а поминаа само 5 мозеби избрзав...хехеххехех

18. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Хахаха,сигурно,почекај си сепак да ти закасни,така е најдобро,трпение само треба,ти држам среќа за 2 цртки :)

19. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    хехехе, најубаво да почекаме ама нестрпливоста си го прае своето, а на мојот тест пишуваше 1 ден по закаснување а јас го направив 10 дена пред да добијам пошто си велам ако веќе сум треба 1 месец да бидам па ќе покаже позитивно ама ништо.....ќе си почекам малку... :D

20. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    добро утро девојки на сите! сакам да ве прашам нешто дали има некој информација дали може од долго примање на Кеторпофен или Кетонал да влијае на плодноста и како може да влијае.
    Јас конкретно имам многи јаки менструални болки, и веќе долго време пијам Кетопрофен, некои можеби 7 години, а сега пробуваме со мм некои 6 месеци, ама :(
    позз до сите кои чекаме 2 цртки :lol: :inlove: