Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. 30121990

30121990 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    kazete mi sto da pravam....????mi docni veke nekolku dena...me boli stomakot a imav zastiten odnos...

2. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Pandelak toa bese samo 3 dena nekako poretka bese i nekako ko so mn mn potemna boja od voobi4no

3. Inola

Inola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    205
    Cindarella, има голема веројатност да сибремена според симптомите што ги кажа. Купи си тест или оди на лекар...Јас првиоте два месеци не можев да се освестам од спиење, а за градите, да не ти кажувам, не можев прслук да ставам од што ме болеа.

4. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Inola pa eve jas celo vreme bez gradnik si setam:D a so spienjeto toa e epten mn sinoka si legnav u 22 i 30 a stanav u 12 sabajle da re4e nekoj izmorena sum kopam oram ali nisto od toa cel den sedam i nisto ne pravam a se 4ustvuvam epten utepano ko bez energija...a vaginalniot iscedok mi e mn retok skoro bezbojna te4nost koga ima belo e na nekolku dena naj4esto pred da dobijam mi e obilen a sega voopsto go nema

5. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.187
    Допаѓања:
    84.030
    cindarella kupi si sekako test za bremenost za sigurno da znaes oti prvite 3 meseci treba posebno da vnimavas i kazini sto napravi srekno .pozdrav

6. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    fala srcki na pomosta i odgovoritee
    so sigurnost ke doznaete sto se slu4ilooo

7. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Синдарелa дај доста со симптомиве ти кажаа дека е можно да си бремена, неколку дена го пишуваш истото наместо да купиш тест за бременост, ако толку сакаш да си не знам како издржуваш да не дознаеш. Оди и одма купи тест, и пиши што си направила. Поздрав

8. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Pa sakam mn da znam ali nema pominato 7 dena od koga sum imala odnosi i moram d apo4ekam da ne dade pogresen rezultat taka da za 3 dena max ke odam ke kupam i ke vidam i ke vi kazam
    izvinete ako sum dosadna meguta ova e forum i tuka sekoj si kazuva svoj problem i go resavame zaedni4ki od razli4ni iskustva si pomagame megu sebe ....a inaku sto i da se slu4i ke doznaetee :*

9. Maja92

Maja92 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Bi sakala da mi odgovorite sto pobrzo bidejki cela sum vo panika... Posleden pat dobiv na 1-vi Juli t.e poslednive meseci postojano dobivav na 1-vi. Megutoa ovoj mesec ne dobiv seushte a osekam naduenost vo stomakot. :?: Neznam sto da pravam i ve molam za sovet! Pozdrav

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    ако сметаш дека си бремена, тестче или гинеколог. ти си знаеш најдобро види пресметај се што се си правела месецов, патувања, возбуди нервози. или почекај уште некој ден и еден тест па провери. не е тоа дека ете ти касни и оп детенце. без паника само повеќе придонесуваш да ти касни.

11. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Jas denes bev na ginikolog ..ispadna deka ne sum bremena tuku deka imam cisti4ki :( ;(

12. emiljota

emiljota Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Cindarella ne se razocaruvaj ne e kraj na svet. Potpolno te razbiram posto i mene mi se slucuva istoto, n toa ne e samo na ans tuku na mnogu parovi taka da s vreme i so Gospod napred se ke se sredi i ke bide dobro,a i ti + si uste mlada i imas vreme. Bidejki redvno gi citav tvoite pisuvanja, bi te prasala sto ti rekoa za simptomite za koi sto pisuvase, kako posledica na sto ti bile i zosto si gi imala?....Jas edna nedela sekoe utro stanuvav so gadenje, posle hrana mi se l;osese, so zgolemena temperatura kako i zgolemen vaginalen iscedk i vo taa nedela povrativ sam edno utro, no posle edna nedela simptomite celosno mi isceznaa taka da ja zagubiv i onaa malku nadez deka mozi sum bremena.Taka da so Boga napred seuste se nadevam na toa deka edenden ke dbijam pozitiven odgvor.Golem pozdrav i ne gubi nadez se vo sve vreme :*

13. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Pa mi rekoa ko demek tie cisti4ki sto sum gi imala davaat isti simtomi ko bremenost.bidejki ja naednas mi dojde me fatija bolki..samite tie predizvikuvale povrakanje i losenje ti gi poremetuvale hormonite,mene vaka koga me gledaa na eho prvo mi kazaa deka e vonmatri4no pa mi zemaa krv na krv ispadna negativno demek deka ne sum bremena posle mi ispadna pozitivno ama ne sum bremena dva pati gresni rezultati i na kraj mi zemaa ko bris i na levata strana veke se pokazaa deka gi ima ne se razo4aruvam toa e ke bide koga ke saka ovoj odozgora toa e

14. emiljota

emiljota Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    A s menzisot kako si? Ti docmese ili?

15. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Pa nemav dobieno skoro 2 meseca,posle ko da dobiv ali traese samo 3 dena i mn malku bese i mn cudna boja imasee i ednas ili dva pati do sega posle odnos sum imala prokrvareno i toa bilo rezultat na cisti4ki :(

16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.187
    Допаѓања:
    84.030
    ne beri gajle samo opustise i koga najmalku ocekuvas ke ostanes bremena a kolku vreme se obiduvate da ostanis

17. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    3 meseci skoro

18. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    А да пробаш и на друг гинеколог. Како може толку различни резултати. И мене на гинеколог, резулттите ми беа ок сите штиклирани, според споредбата за тоа колку треба да се хормоните се беше точно во границите, а таа ми вика отстапување на хормони...
    викаш прво вонматерично, па на крв негативно, па после ти испаднало позитивно...нема логика..јас ти советувам и кај друг гинеколог, многу случаеви има каде што грешеле. Извини пто ке кажам вака ама на вујна ми и рекле дека плодот е без глава...фала му на бога што не сакала да абортира па сега имам преубав братучед...

19. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    deka majka mi raboti na ginikologija site mozni doktori so bea na smena me pregledaa zna4i varira samata cista toa go pravela i sega utre ke mi kazat so da pijam da se izle4i toa posto boli tapi bolki imam slabo krvarenje skoro i4 i nezz veke kaj da odam od 20 doktori so se vika nemoze da e greska nezz so da pravam bidejki podolgo vreme ne sum bila na ginikolog i taa odaman bila mi e strav da ne sum zaka4ila seriozna bolest neplodnost ke vidime sto ponataka

20. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    :( :( :( оф леле...ајде не мисли толку лошо па и ти....немој тоа да си го правиш на себе....опушти се....нема ништо лошо да се случи. Само опуштено пак ке кажам и се ке биде ок.