Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. 30121990

30121990 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    kazete mi sto da pravam....????mi docni veke nekolku dena...me boli stomakot a imav zastiten odnos...

2. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Pandelak toa bese samo 3 dena nekako poretka bese i nekako ko so mn mn potemna boja od voobi4no

3. Inola

Inola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    207
    Cindarella, има голема веројатност да сибремена според симптомите што ги кажа. Купи си тест или оди на лекар...Јас првиоте два месеци не можев да се освестам од спиење, а за градите, да не ти кажувам, не можев прслук да ставам од што ме болеа.

4. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Inola pa eve jas celo vreme bez gradnik si setam:D a so spienjeto toa e epten mn sinoka si legnav u 22 i 30 a stanav u 12 sabajle da re4e nekoj izmorena sum kopam oram ali nisto od toa cel den sedam i nisto ne pravam a se 4ustvuvam epten utepano ko bez energija...a vaginalniot iscedok mi e mn retok skoro bezbojna te4nost koga ima belo e na nekolku dena naj4esto pred da dobijam mi e obilen a sega voopsto go nema

5. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    85.404
    cindarella kupi si sekako test za bremenost za sigurno da znaes oti prvite 3 meseci treba posebno da vnimavas i kazini sto napravi srekno .pozdrav

6. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    fala srcki na pomosta i odgovoritee
    so sigurnost ke doznaete sto se slu4ilooo

7. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Синдарелa дај доста со симптомиве ти кажаа дека е можно да си бремена, неколку дена го пишуваш истото наместо да купиш тест за бременост, ако толку сакаш да си не знам како издржуваш да не дознаеш. Оди и одма купи тест, и пиши што си направила. Поздрав

8. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Pa sakam mn da znam ali nema pominato 7 dena od koga sum imala odnosi i moram d apo4ekam da ne dade pogresen rezultat taka da za 3 dena max ke odam ke kupam i ke vidam i ke vi kazam
    izvinete ako sum dosadna meguta ova e forum i tuka sekoj si kazuva svoj problem i go resavame zaedni4ki od razli4ni iskustva si pomagame megu sebe ....a inaku sto i da se slu4i ke doznaetee :*

9. Maja92

Maja92 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Bi sakala da mi odgovorite sto pobrzo bidejki cela sum vo panika... Posleden pat dobiv na 1-vi Juli t.e poslednive meseci postojano dobivav na 1-vi. Megutoa ovoj mesec ne dobiv seushte a osekam naduenost vo stomakot. :?: Neznam sto da pravam i ve molam za sovet! Pozdrav

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.459
    Допаѓања:
    5.427
    ако сметаш дека си бремена, тестче или гинеколог. ти си знаеш најдобро види пресметај се што се си правела месецов, патувања, возбуди нервози. или почекај уште некој ден и еден тест па провери. не е тоа дека ете ти касни и оп детенце. без паника само повеќе придонесуваш да ти касни.

11. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Jas denes bev na ginikolog ..ispadna deka ne sum bremena tuku deka imam cisti4ki :( ;(

12. emiljota

emiljota Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Cindarella ne se razocaruvaj ne e kraj na svet. Potpolno te razbiram posto i mene mi se slucuva istoto, n toa ne e samo na ans tuku na mnogu parovi taka da s vreme i so Gospod napred se ke se sredi i ke bide dobro,a i ti + si uste mlada i imas vreme. Bidejki redvno gi citav tvoite pisuvanja, bi te prasala sto ti rekoa za simptomite za koi sto pisuvase, kako posledica na sto ti bile i zosto si gi imala?....Jas edna nedela sekoe utro stanuvav so gadenje, posle hrana mi se l;osese, so zgolemena temperatura kako i zgolemen vaginalen iscedk i vo taa nedela povrativ sam edno utro, no posle edna nedela simptomite celosno mi isceznaa taka da ja zagubiv i onaa malku nadez deka mozi sum bremena.Taka da so Boga napred seuste se nadevam na toa deka edenden ke dbijam pozitiven odgvor.Golem pozdrav i ne gubi nadez se vo sve vreme :*

13. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Pa mi rekoa ko demek tie cisti4ki sto sum gi imala davaat isti simtomi ko bremenost.bidejki ja naednas mi dojde me fatija bolki..samite tie predizvikuvale povrakanje i losenje ti gi poremetuvale hormonite,mene vaka koga me gledaa na eho prvo mi kazaa deka e vonmatri4no pa mi zemaa krv na krv ispadna negativno demek deka ne sum bremena posle mi ispadna pozitivno ama ne sum bremena dva pati gresni rezultati i na kraj mi zemaa ko bris i na levata strana veke se pokazaa deka gi ima ne se razo4aruvam toa e ke bide koga ke saka ovoj odozgora toa e

14. emiljota

emiljota Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    A s menzisot kako si? Ti docmese ili?

15. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Pa nemav dobieno skoro 2 meseca,posle ko da dobiv ali traese samo 3 dena i mn malku bese i mn cudna boja imasee i ednas ili dva pati do sega posle odnos sum imala prokrvareno i toa bilo rezultat na cisti4ki :(

16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    85.404
    ne beri gajle samo opustise i koga najmalku ocekuvas ke ostanes bremena a kolku vreme se obiduvate da ostanis

17. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    3 meseci skoro

18. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    А да пробаш и на друг гинеколог. Како може толку различни резултати. И мене на гинеколог, резулттите ми беа ок сите штиклирани, според споредбата за тоа колку треба да се хормоните се беше точно во границите, а таа ми вика отстапување на хормони...
    викаш прво вонматерично, па на крв негативно, па после ти испаднало позитивно...нема логика..јас ти советувам и кај друг гинеколог, многу случаеви има каде што грешеле. Извини пто ке кажам вака ама на вујна ми и рекле дека плодот е без глава...фала му на бога што не сакала да абортира па сега имам преубав братучед...

19. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    deka majka mi raboti na ginikologija site mozni doktori so bea na smena me pregledaa zna4i varira samata cista toa go pravela i sega utre ke mi kazat so da pijam da se izle4i toa posto boli tapi bolki imam slabo krvarenje skoro i4 i nezz veke kaj da odam od 20 doktori so se vika nemoze da e greska nezz so da pravam bidejki podolgo vreme ne sum bila na ginikolog i taa odaman bila mi e strav da ne sum zaka4ila seriozna bolest neplodnost ke vidime sto ponataka

20. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    :( :( :( оф леле...ајде не мисли толку лошо па и ти....немој тоа да си го правиш на себе....опушти се....нема ништо лошо да се случи. Само опуштено пак ке кажам и се ке биде ок.