Zdravo na site jas sum nova temava vi e najdobra .Nie so mazot mi probuvameza dete veke 5 godini i nisto. Imav klamedija dolgo vreme no veke 5meseci sum cista no nisto.Ovoj mesec zemav terapija so klomifen ,na 12tiot den od ciklusot bev na ginekolog i mi kaza deka ima jajce kletki sozreani za pukanje, mi kazaa vecerta da imam odnos so maz mi i sigurno ke fane .Pominaa 10 dena otkako imavme odnos sakam da ve prasam dali e rano za pravenje na test.Imam nekoi simptomi kako sto se mi tece belo pranje (vodicka no i gusta tecnost so delcinja) ve molam kazete mi mislenje sto da pravam......
e vaka...imav odnosi so mojot decko pred okolu mesec dena i prezervativot se skina, ne znaejki mojot decko svrsi vo mene no odma drugiot den se napiv antibejbi pilula, skoro nemase pominato ni 10 saati od odnosot, po edna nedela mi dojde i mi traese isto kolku i sekogas no cuvstvuvam bolka vo gradite i imam cesto mokrenje, ne napraviv nikakov test za bremenost. Dali e voopsto mozno da sum bremena? :/
Честитки имај си лесна бременост и јас како тебе испаничена ама се надеваме се ке биде во ред ... Лале24, Лори30 и Слиму ви посакувам од се срце што поскоро да си се израдувате и вие со 2цртки
О душо многу ми е мило за тебе Имај лесна бременост, уживај и немој да се замараш со црни мисли веќе. Ти се исполни сонот, стана реалност. И ви благодарам на сите Лори, Лале, се надевам дека во скоро време и за нас ќе се случи чудо Јас верувам длабоко во тоа дека еден ден кога најмалку очекуваме имаме убаво изненадување чувано некаде и за нас.Јас треба да добијам во понеделник па после ќе видиме со терапија за стимулација на овулација не знам и јас што точно понатаму ми рече докторот. Многу среќа идниот месец и за нас Поздрав
Здраво мила, добредојде. Колку што знам тестот се прави после 14 ден од односот така да почекај уште малку. Ти посакувам да се израдуваш и да си ги видиш двете цртки на тестот. поз
имавме незаштитен однос и сега после неколку недели приметив мн ми е лошо од сабјле ме боли глвта одам на 5 минути до вц!но не ми сврши внатре го извади пред да сврши дали има шанса да сум трудна ?и многу сум нервозна последнава недела се ми смета
постои можност и да не си бремена затоа што ете кажа дека оваа недела треба да ти дојде а симптомите за бременост се слични со оние на ПМС така да шансите да си бремена се многу мали меѓутоа за најсигурно напрај си еден тест и ке си бидес помирна
и јас мислам дека треба да си направиш тест, иако доцнењето може од речиси се да биде, це го направиш и доколку си бремена секако одма ќе покаже затоа што веќе ти касни одредено времее....
девојки морам да ви кажам дека направив уште еден тест за бременост sure check пред половина час и испадна негативен, по датум утре треба да добијам, гадењето продолжи а денес за малку ќе се онесвестев, сега осеќам болки во половината а тие болки вообичаено што сум ги имала ден пред менструација не постојат....искрено не знам што да мислам можно ли е повторно прерано да сум го направила тестот или доколку сум бремена веќе би покажал??????
Дечки пред 4 дена имав незаштитен однос тогаш кога бев во плодни денови, шансите беа големи, но дечко ми не сврши во мене ... можно ли е да сум трудна? психата ме тепа, многу сум исплашена :/ ако може побрз одговор ..
шансите за да останеш бремена без да сврши во тебе се многу мали немој да те тепа психа јас веќе 6 години имам незаштитен секс и во плодни и во неплодни денови така да до сега не сум останала иако за нареден пат да знае доколку се сомневаш дека е можно да останеш бремена ќе си купиш од апчињата што се пијат во рок 48h после однос....уживај нема потреба од паника сигурно ќе си добиеш
Se e mozno,prekinatiot odnos ne e sigurna metoda za zastita.Kolku da e siguren decko ti deka go izvadil na vreme,sepak dovolno e edna kapka mikroskopska da mu se ispustila.Za da ne se grizis,napraj si test!
Најдобро ке ти биде да си направиш тест,а тоа што често мокриш може да си преладена,плус и ако не свршил во тебе неможе да си бремена...
denes mi 12ti den otkako imavme odnosi i gi nemam simptomite sto gi imav prethodno pred dva dena ve molam za pomos
SNEG а да почекаш ти уште 2-3 дена па направи си тест нека поминат 15 дена од односот,ајде дај боже да се фатило,ти држам среќа...поздравче и пиши што ќе направиш