Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. ilia

ilia Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    За жал ми дојде овој месец, имавме односи во плодни денови но тоа е тоа.. :(

2. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    Да прекинатиот однос не е сигурба заштита и јас со мојот дечко, сега свршеник се "заштитувавме" на овој начин речиси 7 години и еве после толку време :!: бидна останав бремена сепак ова бепче е посакувано затоа што веќе имавме желба и двајцата да станеме родители :lol: и сега ќе бидам мамичка затоа доколку некој не се чувствува спремен за бебе нека се пази на посигурен начин ;)

3. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    девојки ве моламмммм за совет, веќе ми касни 2 дена, направив тест за бременост ден пред да треба да добијам и беше негативен...еве купив уште еден си велам овој утре од сабајле да го направам иако пишува во било кое време на денот....речиси сите симптоми на бременост ги имам посебно гадењето е во текот на целиот ден а овие два дена и чувствувам вртоглавица, ме боли половината а и од време на време чувствувам и посилна болка во стомакот....има ли некој со слично искуство, би покажало ли утре наутро на тестот доколку веќе сум бремена....фалааааааа :*

4. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ако си бремена утре сабајле кога ке направис тест ке ги видис двете цртки, ако не тогас не си бремена! сигурно дека тоцно ке ти показе, потребни се 14дена од односот :inlove: за да ти даде резултат еден тест! нека ти биде како сакас:)

5. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    lori-30 фала ти многуууу, едвај чекам да дојде утре, искрено немавме планирано сега бебенце ама ако веќе сум секако ќе си го родам само оваа неизвеснот ме уништува, ем ги имам сите симптоми ем ги имам и предменструалниве болки и си викам ајде веќе да знам на што сум......ќе ве известам утреее на што сум :* :*

6. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Жал ми е ти посакувам среќа за наредниот месец... ;)

На ilia му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ти држам среќичка за позитивен тест,ајде израдувај се... :inlove:

На natatasa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6

ти благодарам душо, доколку биде позитивен лелеее животов премногу ќе ми се смени, но да не избрзувам со заклучоци се ќе се знае утреее.. :* :*

На lale24 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. razocaranaODse

razocaranaODse Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    10

Ти посакувам многу среќа за да си ѓи видиш 2 цтрки утре изутрина ;) израдувај се ,и ако си бремена уживи мила те бакнувам и очекуаме утре позитивен одговор позз :*

10. natatasa

natatasa Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ve molam odgovorete mi, sto simptomi moralno e da se ima ako e veke 3 mesec od bremenost?

11. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Морални симптоми нема. Се е индивидуално и зависи од организмот.
    Ама, морално е да се прати својот циклус,евентуални незаштитени односи и секакви промени на своето тело и здравје.
    И да, при секакви невообичаени промени, морално е да се посети гинеколог.

12. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Се си зависи од организмот,кај некои од самиот почеток на бременоста има гадење,повраќање,мачнини...кај други истите можат да се појават покасно,а кај трети може и воопшто да ги нема или тие да бидат помалку изразени...

13. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    девојки јас го направив тестот и излезе негативен :( искрено мислам дека најверојатно не сум бремена бидејќи еден тест беше негативен а еве и овој откако ми касни и тој е негативен... :( а сигурно ми касни поради некоја друга причина, доколку не ми дојде уште некој ден па ќе си направам уште еден можеби тој ќе биде позитивен :) да ве прашам испитувањето на бременост преку крв можам ли во секоја лабараторија да го направам? :* :* :*

14. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Тоа ке ти биде најдобро,ке си знаеш на сигурно барем,преку крвта е најсигурна варијанта,почекај си уште 1-2 дена ако не ти дојде па направи си преку крв....и да имаш позитивни резултати.... поздрав ;)

15. ilia

ilia Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Фала многу Лале, еве 2 месеци се обидуваме но ништо, од идната недела ке одам на лекар да видам недај Боже да не е нешто не во ред. :(

п.с Честитки до сите нови мамички, имајте лесна бременост :)

16. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Лале , ти сто направи? писувас совети, но сто се слуцува со тебе? :) :*

17. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    хаха Лори работиме на случајот али сеуште незнам дали ке има посакувани резултати...денес ми е 11 ден од циклусот...и не се надевам толку....па да се разочарам,можеби пак нема да има ништо ама нема да се разочарувам уште од сега.....ти Лори до кај си?Поздрав!! :*

Ние пробуваме веќе 4 месеци и кај нас ништо...дај боже да се случи во брзо време...поздрав

18. Ocaen.angel-1

Ocaen.angel-1 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo ja sum nova na forumot ve sledam cesto inace 6-7 meseci kako se obiduvam da zabremenam nemozam ne znam sto e problemot imav nekoe vospalenie na jajnici ama sega ne bev kaj dva lekari edniot edno mi vika drugiot drugo.Vcera trebase da dobijam eve uste nisto gradite me bolat stomakot mi e poduen odvreme na vreme jajnicite imam kiselina zapek :worried: zemav test negativen dali treba da cekam rano e uste ili helpppppppppppp

[mod-kirilica:1gjgntfu][/mod-kirilica:1gjgntfu]

19. ilia

ilia Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ајде ДАЈ БОЖЕ двете да се израдуваме до нова година, реално 2 или 4 месеци не е многу но исчекувањето убива.. Ќе биде. :hug:

20. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Да се надеваме дека ке биде така,за нас и за сите што чекаат 2 цртки...поздрав :inlove: