Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Ocaen.angel-1

Ocaen.angel-1 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ок сега се надевам добро е очекувам одговор на прашањето ве молам иначе уште не ми дојде се плашам да земам уште еден тест да не излезе негативен

2. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    најдобро ке биде да го решиш проблемот со тоа еден лекар вели едно друг друго значи јас сватиф дека ти имаш некаков проблем здраствен па затоа најдобро најди асален гинеколог да знаеш точно дали е се во ред кај тебе па потоа правете бебе

3. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    душо немој да се разочаруваш, кога најмалку очекуваш тогаш ќе се случи, јас мислам дека треба да си одиш на уште некој подобар гинеколог и да си направиш една убава детална проверка, можеби и немаш проблем само ете не се фатило ;) сите од нас сме се разочарале кога едвај чекаме да го направиме тестот и оп излегол негативен ама не треба да губиме надеж, еве види колку мамички барале совет или кажале дека тестот е негативен ама сега ќе си имаат бебенцеееее :* :* :* :* се ќе биде верувајј.....

а до сите идни мамичкии имајте лесна бременост и честитки од срце, премногу с радувам кога ќе прочитам дека тестот на некоја од вас е позитивеннн :* :* :* :*

4. Ocaen.angel-1

Ocaen.angel-1 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    баш кога се надеваш ништо ми дојде уфффф пред еден месец бев на гинеколог имав некои цисти мали ми даде таблети ги пиев и ме гледасе на ехо немасе нисто чиста бев не знам повеке многу сум разочарана

5. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Баш ми е жал што ти дојде,не се секирај ке биде,само биди упорна и не мисли многу на причини зошто не се фаќа,ке се фати кога ке сака тоа не кога ние сакаме,ете и кај мене е исто...поздрав и ти посакувам многу среќа за наредниот пат ;) :)

6. belki

belki Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    izgubiv nevinost posle toa dobiv 3tiot den mi pomina ... sega mi kasnat 3 dena dali sum bremena i dali mozam da stanam bremena od per pat

7. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Здраво на сите :) И јас како скоро сите вас се обидувам да забременам веке 3 месеци. Знам дека не се многу 3 месеци, но некако немозам да дочекам :) Имам редовна менструација на 28 дена! Имав односи на 11-ти овој месец, точно на мојата овулација. А исто имав и симптоми на бременост, како често мокрење, болки во долниот дел од стомакот ( посебно на вечер, не можев да спијам) и болки во градите. Пред да ми дојде менструација обично имам болки само во стомакот и ми се појавуваат акни на лицето. Болки во градите никогаш сум немала. Овој месец се надевав дека сум бремена поради тие симптоми ама еве денеска добив менструација. :( Точно на датумот, ни еден ден не ми закасни. Дали е можно да сум бремена? Поздрав до сите :*

8. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Има и такви случаеви,кога и во бременост менструацијата да доаѓа редовно мислам до 3ти месец од бременоста ама тие се ретки случаеви колку што знам....ако толку мислиш дека сепак си бремена ,направи си тест... ;)

9. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Направив тест пред 3 дена и испадна негативен многу нормално. Го направив рано, 13 дена после незаштитениот однос, и 3 дена пред циклусот. Незнам можеби од преголема желба да имам бебе и се ми се причинува хехе Сепак ти благодарам за одговорот, а ако случајно нешто се смени, ќе ви се пофалам...

И секако, им посакувам на сите други како мене, што поскоро да се израдуваат

10. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    девојки имам едно прашање. Имав односи со дечко ми пред точно една недела користевме кондом и како дополнителна превентива не сврши во мене, но претходно да речам од пола саат однос 1 мин пенетрираше во мене без кондом, градите ме болат уште за време на односота еве сега малце повеќе и имам тапа болка во јајниците овие 2 дена. Денес ми е 28 ден од цуклусот добивам на 32 вообичаено па сакам да прашам дали има шанси да сум забременила од таа предсемеена течност или за џабе се потресувам, пошто стварно не ми е бременост во план :sweat:

11. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Штом пенетрирал во тебе има шанси да си бремена. Но зависи кој ден од циклус ти бил. Ако не е во плодни денови помали се шансите. Штом добиваш на 32 дена отприлика плодни денови ти се од 16-20 ден од циклус. Види ти израчунај.

12. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    а големи ли се шансите за тоа? бидејќи читав пред предсеметната течност се лачи пред да сврши а и има сперматозоиди ако претходно ејакулирал а во овој случај немаше нешто такво??

13. kri-krii

kri-krii Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo na site...jas sum nova na forumot i ke ve molam za mislenje...:( imav nezastiten idnos so mojat decko i imav nekoj simptomi na bremenos kako so se bolki na bradavicite koi traea okolu 2 dena i pred okolu 2 nedeli imav slabo krvarenje pri mojot odnos so deckoto...ve molam za mislenje :* :*

14. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    луге јас пак добив... и тоа на 26 ден, веке незнам што да мислам.. ;( сакам да ја прашам лори30 какви испитувања треба да направиме јас и маж ми за инсеминација? да почнам со испитувањата, па по празниците да пробаме и со тоа... и каде се прави и дали е бесплатно? благодарам

15. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    волшебна многу ми е жал но не се разочарувај :( и мене исто какао тебе ми иде на 26 до 28 дена . Колку време пробувате со сопругот? дали си била на гинеколог да направиш некои основни испитувања? еве и јас сум како тебе веќе некои 7 месеци пробуваме со мм, не не бива. Јас вчера си закажав на гинеколог и ќе одам да направам основни испитувања, па ќе видам како ќе биде па ако треба и мм ќе направи спермограм да видиме каква е ситуацијата за да знаеме што да правиме понатаму. Многу добро те разбирам како се чуствуваш, но мое мислење е дека ако веќе не сте се провериле, првен тоа направете го, за инсеминација мислам дека ти е многу рано, тоа е мое мислење. Ајде главата горе ќе бид есе како што треба :inlove: насмевка те молам :* :*

16. kri-krii

kri-krii Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    mi kasni veke tri dena neznam sto da pravam...ve molam za pobrz odgovor dokolku nekoj znae...blagodaram

17. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Laura87 ги имав и јас сите симптоми на бременост гадење,киселини,во последно време се ми се спиеше е само немав болки во градите и со тоа мислев дека сум бремена кога станав сабајле бев подготвена да правам тест на првата мокрача но видов дека веке е доцна ;( а имам пријателка на која и дојде првиот ден а наредниот ден немаше ништо,отиде на доктор и и кажаа дека е бремена...незнам и јас веке што да мислам :(

18. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

oдма земи си тест ....сигурно си бремена ке добиеш суперрр вестии.ајде стискам палци :*

19. Savannah

Savannah Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    14
    веднаш неможеш да забележиш ти доцни менструацијата,ти се гади,повраќаш,ти се врти.

20. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ја дури сега го видов ова прасање за мене ,но сто да ти одговорам...три неуспесни инсеминации, веке цркнав од чекање! но тоа незначи дека нема да успее кај вас! ја сега ке правам инвитро, и сум на раб да полудам колку немам зивци! не го знам васиот проблем, и не сум лекар но имам доста прочитано и мозам да ти дадам совет околу вестачко оплодување! сто те интересира прасај ме во лични пораки, :inlove: