Девојки, не чекајте! стом не успеало пола година , а васата зелба за бебе е голема, одете и направете испитувања, и не само вие туку и васите мази, и видете каде лези проблемот! јас така чекав и чекав, и добив удар кај сто најалку очекувавме, спермограмот да бев паметна и тоа да го проверевме порано до сега мозеби и ке бев бремена, а не сега чекам и губам зивци! затоа ви го давам овој совет, не чекајте туку одете и проверете се сто мозете за да бидете подготвени за бебусче! немозам ни да описам колку лосо се чувствувам, од кога сум зачленета тука знаат многу феминки кои веке се во труднички муабети и им посакувам лесна бременост, а јас се усте очајувам на оваа тема! дусата ме боли! ви посакувам успех
Немој да очајуваш веќе Лори, Гледај све напред и ќе се случи чудо и за нас. Јас убедена сум во тоа, Надежта последна умира
Лори можеш ли да ми кажеш што испитувања треба да направи мм? на пример знам само спермограм ама незнам каде треба да се направи и колку чини? и друго што?
Белцвет, Спермограмот може да се направи во било која лабораторија, или приватно директно одите таму или државно со упут од гинекологот. Само пред спермограмот најмалку 3 дена не треба да имате односи и не повеќе од 5 дена. Чини околу 1000мкд. поздрав
јас направив основни испитувања, се е во ред, направив хормонални испитувања на 3 ден, требаше и на 7 и 21 ден од циклусот, ама гинекологот ми рече дека е се како што треба и нема потреба, ама дефинитивно во брзо време ќе ги направам сите комплет, а мми не е правел спермограм, ама и тој ќе направи во најбрзо време... а пробуваме година ипол, но не сме нон стоп заедно...само викендите мислам дека и тоа е проблемот, што често на плодните денови не се гледаме, но летото 3 месеци бевме нон стоп заедно и пак не фати... е сега по нова год конечно ќе живееме заедно, па ќе се утврди дали дефинитивно е тоа проблемот... со среќа на сите
Волсебна, зивеј со надез дека мозеби бргу ке ти се исполни сонот стом ке почнете заедно да зивеете.а тоа сто летово сте биле три месеци и не се фатило мозеби преголемата зелба било пречка! Многу е добро сто со тебе е се во ред, но не останувајте само на тоа, нека направи и мазот ти спермограм за секој случај! дај Бозе да е добар и тогас 100проценти немате пречка јас исто чекам година ипол, и со мене е се во ред, но кога веке ми пукна филмот го направивме и спермограмот и сто да ти казам! но ке стискам палци кај вас се да биде добро и побргу две цртки да ви се насмеат
Не ми е јасно само зошто уствари се појавуваат такви симптоми кога не треба?! Да не мислиш на тоа, незнам дали има некој таков што воопшто не мисли, ама... Ајде да се надеваме дека Новата година ќе ја пречекаме со бебче!
Трудници ,мамички ајде малку помош... на 9 дена после овулација можат ли да се почувствуваат симптоми како често мокрење, тврди и болни гради? најзагрижувачки од се е што од вчера ме клука десниот јајник. Денес правев еден тест ,self clear,кој би требало да е многу сензитивен и од 10mlU/ml, би требало да покаже по 7-8 дена од овулација (што не верувам) и испадна негативен, е сега уште нешто ме буни го правев и пред два дена и се разбира негативен но по неколку часа се појави уште една цртка многу бледа, што не е случај и со денешниов! ах Бог да чува од тестови за бременост
Многу е рано да ти показе било кој тест! треба да поминат околу14дена од односот па дури тогас мозе да го сметас било кој тест за точен! тоа често мокрење мислам дека се јавува малку покасно а не првите недели од бременоста! единствено градите и болките во стомакот мозат да ти бидат некој показател за бременост! инаку тестот се смета за валиден првите минути, а ако се чека тогас се менува, како сто ти е случајот прво негативен а после неколку саати позитивен! Мила почекај усте некој ден, ти стискаме палци да ти се исполни сонот, ќе биде само трпение, поздрав
Pa slicni se kako PMS: Oteceni i osetlivi gradi,napnatost vo stomakot,malaksanost,zelba za spienje,zacesteno mokrenje...
Здраво сакав да ве прашам?? Минатиот месец со партнерот имавме односи,во кои сакавме дете..Тоа се случи на 08.11.2012 се до тогаш добивав редовно менструација но овој месец ми доцни немам знаци за добивање, наспроти тоа имам големи мачнини,и напон за повраќање.Направив тест за бременост но добив негативен резлутат,но сепак нешто во мене ми вели дека сум бремена, а истовремено имам големи болки во пределот на јајниците,никогаш до сега не сум осетила толку страшни болки.Ве молам за совет.однапред ви благодарам...
napravi uste eden test bi trebalo da pokaze ako si bremena, zasto dovolni se 14dena, a kaj tebe pominale 22! napravi go nautro so prva utrinka urina! ti stiskame palci
Mi treba pomosh imav seks so decko mi i toj svrshi vo mene a jas sum vo menstrualen ciklus.. moze li da zabremenam ili ne .. ne sakam da zabremenam