Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Девојки, не чекајте! стом не успеало пола година , а васата зелба за бебе е голема, одете и направете испитувања, и не само вие туку и васите мази, и видете каде лези проблемот! јас така чекав и чекав, и добив удар кај сто најалку очекувавме, спермограмот :?: да бев паметна и тоа да го проверевме порано до сега мозеби и ке бев бремена, а не сега чекам и губам зивци! затоа ви го давам овој совет, не чекајте туку одете и проверете се сто мозете за да бидете подготвени за бебусче! немозам ни да описам колку лосо се чувствувам, од кога сум зачленета тука знаат многу феминки кои веке се во труднички муабети и им посакувам лесна бременост, а јас се усте очајувам на оваа тема! дусата ме боли! ви посакувам успех :inlove:

2. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Немој да очајуваш веќе Лори,

Гледај све напред и ќе се случи чудо и за нас.
    Јас убедена сум во тоа, Надежта последна умира ;)

3. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    Лори можеш ли да ми кажеш што испитувања треба да направи мм? на пример знам само спермограм ама незнам каде треба да се направи и колку чини? и друго што?

4. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Белцвет,

Спермограмот може да се направи во било која лабораторија, или приватно директно одите таму или државно со упут од гинекологот.
    Само пред спермограмот најмалку 3 дена не треба да имате односи и не повеќе од 5 дена.
    Чини околу 1000мкд.

поздрав ;)

5. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    фала слими :* че направиме секако спермограм :hai:

6. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    јас направив основни испитувања, се е во ред, направив хормонални испитувања на 3 ден, требаше и на 7 и 21 ден од циклусот, ама гинекологот ми рече дека е се како што треба и нема потреба, ама дефинитивно во брзо време ќе ги направам сите комплет, а мми не е правел спермограм, ама и тој ќе направи во најбрзо време... а пробуваме година ипол, но не сме нон стоп заедно...само викендите мислам дека и тоа е проблемот, што често на плодните денови не се гледаме, но летото 3 месеци бевме нон стоп заедно и пак не фати... ;( е сега по нова год конечно ќе живееме заедно, па ќе се утврди дали дефинитивно е тоа проблемот... со среќа на сите

7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Волсебна, зивеј со надез дека мозеби бргу ке ти се исполни сонот стом ке почнете заедно да зивеете.а тоа сто летово сте биле три месеци и не се фатило мозеби преголемата зелба било пречка! Многу е добро сто со тебе е се во ред, но не останувајте само на тоа, нека направи и мазот ти спермограм за секој случај! дај Бозе да е добар и тогас 100проценти немате пречка ;) јас исто чекам година ипол, и со мене е се во ред, но кога веке ми пукна филмот го направивме и спермограмот и сто да ти казам! но ке стискам палци кај вас се да биде добро и побргу две цртки да ви се насмеат :inlove:

8. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52

Не ми е јасно само зошто уствари се појавуваат такви симптоми кога не треба?! :?: Да не мислиш на тоа, незнам дали има некој таков што воопшто не мисли, ама... Ајде да се надеваме дека Новата година ќе ја пречекаме со бебче! :)

9. brmbrm

brmbrm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Трудници ,мамички ајде малку помош... на 9 дена после овулација можат ли да се почувствуваат симптоми како често мокрење, тврди и болни гради? најзагрижувачки од се е што од вчера ме клука десниот јајник.
    Денес правев еден тест ,self clear,кој би требало да е многу сензитивен и од 10mlU/ml, би требало да покаже по 7-8 дена од овулација (што не верувам) и испадна негативен, е сега уште нешто ме буни го правев и пред два дена и се разбира негативен но по неколку часа се појави уште една цртка многу бледа, што не е случај и со денешниов!
    ах Бог да чува од тестови за бременост :talk:

10. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Многу е рано да ти показе било кој тест! треба да поминат околу14дена од односот па дури тогас мозе да го сметас било кој тест за точен! тоа често мокрење мислам дека се јавува малку покасно а не првите недели од бременоста! единствено градите и болките во стомакот мозат да ти бидат некој показател за бременост! инаку тестот се смета за валиден првите минути, а ако се чека тогас се менува, како сто ти е случајот прво негативен а после неколку саати позитивен! Мила почекај усте некој ден, ти стискаме палци да ти се исполни сонот, ќе биде само трпение, поздрав :inlove:

11. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    ima li nekoj da me potsetti na simptomite za bremenost?

12. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Pa slicni se kako PMS: Oteceni i osetlivi gradi,napnatost vo stomakot,malaksanost,zelba za spienje,zacesteno mokrenje...

На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    имам симтоми, плус 3дена ми касни... многу сум гладна...

14. iva.1993

iva.1993 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво сакав да ве прашам?? Минатиот месец со партнерот имавме односи,во кои сакавме дете..Тоа се случи на 08.11.2012 се до тогаш добивав редовно менструација но овој месец ми доцни немам знаци за добивање, наспроти тоа имам големи мачнини,и напон за повраќање.Направив тест за бременост но добив негативен резлутат,но сепак нешто во мене ми вели дека сум бремена, а истовремено имам големи болки во пределот на јајниците,никогаш до сега не сум осетила толку страшни болки.Ве молам за совет.однапред ви благодарам...

15. iva.1993

iva.1993 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    ima li nekoj za mislenje ili sovet plis....

16. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    napravi uste eden test bi trebalo da pokaze ako si bremena, zasto dovolni se 14dena, a kaj tebe pominale 22! napravi go nautro so prva utrinka urina! ti stiskame palci:) :inlove:

На iva.1993 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. iva.1993

iva.1993 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Blagodaram mnogu se nadevam deka ke imam pozitivni rezlutati.. VI BLAGODARAM :*

18. leciii

leciii Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Mi treba pomosh imav seks so decko mi i toj svrshi vo mene a jas sum vo menstrualen ciklus.. moze li da zabremenam ili ne .. ne sakam da zabremenam

19. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    ми дојде... баш се понадевав дека ќе имам второ...

20. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Мали се шансите за забременување во циклус...