Jas bi ti predlozila nekja od privatnite blnici...Sistina, Remedika ili nekoja slicna koi se strucni vo taa oblast, posto vie vo dzavite bolnici da mi izvinis stvarno ne se seriozni i si igraat so zivtite na lugeto.Ne misli na lso pred vreme zata st denes medicinata e tolku napredna so sto se resavaat uste kakvi ne problemi, akamo li slucaj kako tvojot i mojot ...i jas kga ke se vratam planiram prvo sto ke napravam da odam vo nekoja privatna klinika.Mene trojca razlicni dktori mi kazaa razlicna dijagnza, taka da i piev Jasmin apcinja ali gi prekinav.Tebe ova prv pat ti se ima sluceno da neti dojdi 2 meseci? Posto ako tie ti rekle deka se od poodamna tie simptomi trebal da ti se javuvaat i prethdn...pozz i ne misli na loso i nikako ne ja gubi verbata kako sto se trudam i jas da ne go napravam toa.
pa prv pat mi se ima slu4enoo tolku vreme da ne dobijam ke vidime so ke bide..ali sepak ke vidam bas sinoka si mislev da odam na dr mesto da vidam so ke mi kazat...ne smeam da izgubam nadezz barem do sega za nisto ne sum se otkazala nema ni sega za nesto sto mi e tolku bitno i sto go sakam se nadevam i na nas ke ni bide dobro i na site ostanati koi si imaat problemii
abe bez gajle kolku parovi nemale ili se lecele pa sega imaat decina ke vidis deka po nekolku meseci nema i da se sekavas na ovaa rabota pa neli ''nadesta posledna umira'' i da ne mislis postojano na istata rabota kako se vika pusti go umot na pasene bez navreda i srekno pozdrav
ЗДРАВО,ИМАМ ЕДЕН ПРОБЛЕМ..ИМАВ НЕЗАШТИТЕН ОДНОС ЗА ВРЕМЕ НА ПЛОДНИ ДЕНОВИ,НО СО НАДВОРЕШНА ЕЈАКУЛАЦИЈА 100%..СЕГА ИМАМ НЕКОИ СОМНЕЖИ БИДЕЈЌИ МАЛКУ МИ СЕ ЗГОЛЕМИЈА И ОТЕКОА ГРАДИТЕ,ИМАМ БОЛКИ ВО КИЧМАТА И ПОВРЕМЕНИ БОЛКИ ВО ЛЕВИОТ ЈАЈНИК..ИСТО ТАКА ОД ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ИМАМ БЛАГИ ГРЧЕВИ ВО НОЗЕТЕ И РАЦЕТЕ.ИНАКУ ПОМИНАА ОКОЛУ 7-8 ДЕНА ОД НЕЗАШТИТЕНИОТ ОДНОС И ЗА ЕДНА НЕДЕЛА БИ ТРЕБАЛО ДА ДОБИЈАМ.МНОГУ МИ Е СТРАВ ДА НЕ СУМ БРЕМЕНА ОД ПРЕДСЕМЕНАТА ТЕЧНОСТ,ПЛАНИРАВ ДА КУПАМ ТЕСТ НО РЕШИВ ДА ПОЧЕКАМ УШТЕ НЕКОЈ ДЕН ЗА ДА ВИДАМ ДАЛИ ЌЕ ДОБИЈАМ.МОЖНО ЛИ Е НАВИСТИНА ДА СУМ БРЕМЕНА ИЛИ СИТЕ ОВИЕ СИМПТОМИ МИ СЕ РЕЗУЛТАТ НА ПСИХАТА?
па незнам зашто обично 3 дена пред менструација имам симптоми сега некако рано е за тоа ..ама сепак ке се надевам дека е се во ред
Абе јес да си трефнала плоден ден (според тоа што кажуваш) али....верувај психата многу работи..имаш симптоми на добивање, а мислиш дека е од бременост..Ехее, јас дури мислев и стомак ми расте, тоест не мислев бев убедена, па ми се повракаше, па ми се лошеше од миризби, абе глумица прва класа....А тоа за рацете и бутовите..погледни го времево мутаво..а верувај сите сме со реуми, јас ко инвалид се осекам. Уживај си, ако те плаши купи утре тест, и те чекаме да кажеш...Ке видиш у право сум, па ке јадам милка , а ако не сум ке бидам кума... Малце се трудам да т еорасположам
Бидете сигурни дека психата убива...те тера да се чувствуваш онака како што сакаш. И јас имав симптоми, кои можеби од сугестија си ги наметнував... навистина е измачување да чекаш да добиеш, а додека добиеш си правиш триста филмови, дури и бебто го осеќаш како се оформува...глупости...не сакам да разочарувам ама така е...еве јас веќе не размислувам за тоа, си тече животот преокупирана сум со други работи и баш би скокала од радост кога наеднаш ќе ја дознаам таа информација. Уживајте, да се остане бремена и не е толку едноставно , од прва шо би се рекло...не се замарајте...јас додека ги читав симптомиве на форумов ги здобив веднаш откога прочитав за нив. Поруцек одам на генеколог за да си направам пап, за да знам каква почва ќе има семето ајде поздравче
со среќа Малинче,се ќе биде Јас несакам да сум зашто имам 18 години ама сега како си посееш така ке си ожнееш се надевам дека е од психата и едвај чекам да добијам за да ми олесни малку пошо ми се уништи животот чекајќи..поз до тебе и пиши што си направила
А што ако ги чуствуваш симптомите на добивање а сепак не добиеш.Јас веке 15 дена ги чуствувам а немам добиено и ми касни 15 дена..?????????
stom ti kasni 15 dena kristii treba da si napravis test ili da pojdes na ginikolog pod itnoo pa kazii so napravi pozz
Поздрав, Нешто чудно ми се случува, градите ме болат уште од средина на циклус, и сеуште, а денес ми е 32 ден од циклус, а немам уште добиено, само од завчера сосема малку кафеаво и денес така по малку? Знае да ми касни секогаш, утре правам тест па ќе видиме Дали некому вака му било?
Кога бев помала, мене ми се случуваше вака, секој 3 или 4 месец, сеуште не ми беше стабилизиран циклусот. Менструацијата нормално доаѓа во периодот од 21-35 ден од циклусот, така што тоа што се случува со тебе и не е толку страшно. Штом се повторува, веројатно ќе треба уште некое време да ти се стабилизира. А ако сметаш дека постои можност да си бремена, тогаш дефинитивно направи си тест.
Фала ти за одговорот, макар што јас не сум толку млада имам 32 год и со мм долго време се обидуваме за бебе, сите испитувања се ок, циклусот некогаш е редовен некогаш не ама прв пат вака имам кафеав исцедок како да ми завршува менструација а не е ни почната Фала ти уште еднаш, поздрав
Исто таков исцедок може да има и при всадувањето на оплодената јајце клетка во матката. Ама не ти доцни многу, почекај уште некој ден, па направи тест. За сигурно, можеш да одиш на гинеколог. И нема зошто