Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. irena22

irena22 Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Neznam iskrajno nekako i stomakot me boli i kako poduen mi se cini mi e, a so beloto pranje so taka mnogu mi teci?

2. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    или си во оволуција или си настината друго нема ;)

3. irena22

irena22 Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    a mozno e beloto praenje da znaci nekoja infekcija? Primer kandida?

4. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
  5. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    Лале не се откажувај пред време се додека не ти дојде има шанси да не ти дојде ;) Нели мора да бидеме оптимистични.
    Еве и јас сега на работа доаѓам и одам до тоалет и гледам бело прање и тоа густо, а утре треба да (НЕ) добијам. Каков знак е ова???????? А и вчера со снегов прилично измрзнав во нозете, па може да биде од тоа или што е? Ако знаете кажете :call:

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.667
    banance напиша:ЗДРАВО НА СИТЕ.
    ТРЕБАШЕ ДА ДОБИЈАМ НЕКАДЕ ОКОЛУ 20 ОКТОВМВРИ НО МИ КАСНЕШ 12 ДЕНА,НАПРАВИВ 2 ТЕСТА SURE CHEK
    И ДВАТА ИСПАДНАА НЕГАТИВНИ И ДОБИВ НА 2 НОЕВМРИ.
    СЕГА НЕ МИ Е ДОЈДЕНО УШТЕ МИ КАСНИ ПОВТОРНО 8 ДЕНА ПА САКАВ ДА ПРАШАМ ДАЛИ ИМА ШАНСИ ДА СУМ БРЕМЕНА УШТЕ ПРВИОТ ПАТ КО МИ КАСНЕШЕ 12 ДЕНА ИЛИ НЕМА ШАНСИ?
    ИНАКУ ТОГАС ИМАВ ОБИЛНА МЕНСТРУАЦИЈА И ДЕНТА ПРЕД ДА ДОБИЈАМ ИМАВ СЕКСУАЛЕН ОДНОС СО ПАРТНЕРОТ ПА УТРИНАТА ДОБИВ.СЕГА НЕМАМ НИКАКВИ СИМПТОМИ А ГРАДИВЕ МЕ БОЛАТ МНОГУ И ИМАМ РАЗДУЕН СТОМАК И ИМАМ БОЛКИ И ВО ПОЛОВИНАТА.

А зашто двапати прашуваш (имаш направено 2 различни профила и 2 исти прашања :| ) веќе ти имам одговорено (сега не требаше да ти одговорам пак зашто гледам дека си ми го прескокнала одговорот а те цитирав :!: )

Значи ако веке ти започнал циклусот и тестовите претходно негативни не си бремена , точка , крај на ова прашае.
    А сега кога веке си имала пак односи можно е , почекај некое време нека ти касни па пак направи тест (најубаво преку крв) или посети гинеколог

7. irena22

irena22 Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    ne go napisav pak jas tuku nekoja druga go ima kopirano i pako go ima postirano

8. irena22

irena22 Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Eve slika dali ima nekoj sto razbira doktorski da mi kazi so znaci ova vo mokracata ?

Прикачени фајлови:

9. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    8 до10 леукоцити, бактерии и епител

10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    eве ме и мене со мала пауза.. се трудам да не сум секој ден овде, да не мислам на тоа, да сум поопуштена, ама редовно на 2-3 дена ги читам постовите и гледам кои се новите трудници...инаку добив на 24 ноември, и бидејки добивам на 26 дена, барем последните неколку месеци, очекувам да добијам околу 20ти..веќе не знам ниту кога ми се плодните денови, а и не сме секојдневно заедно со мми...оставив на господ, ако не биде ништо, по новогодишните празници почнувам со сериозни испитувања... со среќа на новите трудници, останатите да се надеваме дека новата 2013 ќе ни биде поплодна

11. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    девојки мене денеска ми беше денот да (НЕ) добијам и еве уште го немаааа :D не ме држеше ,место и купив еден тест сега и го направив има една јасно црвена линија и уште една многу бледа линија едвај се гледа, ама се гледа :lol: :lol: :lol:незнам како да реагирам далаи да плачам или да се смејам помагајтееееееееееее :rofl: :rofl:

На lale24, elena.mak и HeidiDiWalt им се допаѓа ова.
  12. irena22

irena22 Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    jas mislam da pocekas us eden den i da napravis pak test za bremenost oti 90% spored ova so se gleda mozno e da si bremena a inace imase neznastite odnos?

13. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    Честито идна мамичке. Како што ќе поминува времето со зголемување на нивото на хормонот и таа втора линија ке станува се појасно видлива. Лесна бременост и се најдобро :clap:

14. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Многу ми е мило за тебе ти честитам ;)
    Ако пак сакаш да се осигуриш направи еден тест во лабораторија преку крв или оди на гинеколог ќе ти потврди.

поздрав :inlove:

15. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    честитки....ајде нека е на добро, а и јас мислам да направис утре усте еден тест да бидес сигурна или оди преку крв провери, ајде стискаме палци за 100% позитивен резултат :inlove:

На Shekjer му/ѝ се допаѓа ова.
  16. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515

Уф шубо :D Се сетив мене како ми беше кога го направив тестот, во истава фрка се наоѓав :)
    Честитки и имај најлесна бременост!!!

17. love4ever

love4ever Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    37
    Честитки, лесна бременост и се најдобро :)

18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Смеј се мила, колку те држи глас!!! Провери си и преку крв за да се осигураш 100%, и удри на смеење наредни 9 месеци, додека не си го земеш ангелчето во раце! После смеј се уште повеќе... :rofl: Имај најубава и најлесна бременост! :*

19. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    За жал се вбројувам меѓу оние жени што не можат да се потпрат на задоцнет месечен циклус како симптом No.1! |( добивам на 35 дена а и плус понекогаш ми касни и на крај ништо ;(

20. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Белцвет, честито бременост, тоа е тоа, штом ти се појавила втората цртка тестот е позитивен,нема тука утка...Со среќа и со лесно