Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Белцвет добро дојде во друштво имај лесна бременост.Леле кога ке се посетам на мојот тест за бременос смеа ме фаќа очи извадив гледајки ја втората црта едвај се гледаше хехе

2. viktori15

viktori15 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    здраво на сите дали некој може да ми ги каже првите знаци на бременост, јас правев инвитро и одма по емриотрансферот ме болат градите како за добивање дали има некој вакво искуство се плашам дека е лош знак дека е неуспешно

3. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Болат градите и те како ,така да не мисли одма на најлошото мене и стомакот ме болеше како за пред добивање ама не ми дојде,ајде со среќа па да частиш нешто блачко виртуелно тука на нет :* :*

4. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Девојки ви посакувам срека и две цртки,и јас сум пред трансфер и нормално малку испласена од резултатот сто ке биде! Кога правевте инвитро и кога треба да знаете резултат?поздрав :inlove:

5. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    добро утро на сите! Фала ви многу на сите :* за честитките , дај боже сите да си дочекате и тоа што побрзо! еве јас сабајлево правев уште еден тест и тој излезе позитивен :party: втората цртка е побледа но денес се познава многу повеќе од вчера и сеуште на можам да поверувам дека навистина сум бремена :dance:
    Ке си закажам на гинеколог за некој ден :inlove: ве гушкам и бакнувам сите поздравче :hai:

На love4ever, Lori-30 и silk им се допаѓа ова.
  6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Цеститки Бело цветче, значи сега моземе вистински да ти честитаме и да се радуваме заедно :inlove: колку убаво кога ке слусне човек вака убава вест....одамна немало на темава....ајде да бидес почеток на нов бран на трудници :!: Имај лесна и убава бременост :*

7. viktori15

viktori15 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    честитки бело цветче за двете цртки дај боже сите што чекаме да си до чекаме :) но те молам кажи ми какви ти беа првите симтоми јас пред два дена ми беше ембриотрансферот и одма ме болат градиве како за добивање се плашам

8. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    дај боже виктори! само не треба човек да губи надеж, треба силно да верува и ќе биде! :inlove: во врска со симптомите можам да ти кажам дека градиве и мене ме болат, и тоа мислам дека ми беше првиот сиптом, зачестено мокрење, и многу уморна се чуствувам неможам да се изнаспијам, засега толку за понатаму ќе видиме :lol:
    Те молам не се плаши еве болка во градите е симптом и за бременост! затоа опушти се, мисли позитивно и така и ќе биде ;)
    ти посакувам Дедо Мраз и тебе да ти донесе за нова година две цртки на тестот за бременост! :*

Дај боже да биде така Лори, па да повлечам нога за мнооогу трудници! ти посакувам викендов за тебе да биде многу срекен и успешен и ти во најбрзо време да не израдуваш со убави вести!

9. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ти благодарам , имај убава бременост :inlove:

10. Rozita.rozence

Rozita.rozence Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    moze li da mi pomognete vo dvoumenjeto??? poslednen pat dobiv na 24 noemvri (redoven ciklus i traenje),po zavrsuvanjeto na ciklusot samo 2 pati imavme odnosi so decko mi,poslednive 2-3 dena imav nekolku pati vo tekot na denot kako macnini vo zeludnikot,ama nisto poveke,neznam zosto ama mi se uvrte vo glava da ne sum trudna?? :( inaku uste ne sme pocnale da "rabotime na slucajot-BEBE" :)
    pozdrav i cestito za site sto ste trudnicki :*

11. viktori15

viktori15 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    ти благодарам белцвет и дај боже да е така и мене да ме израудува господ и дедо мраз да ми донесе две цртки и на сите што чекаат ми даде надеж и сега малку поинаку гледам,но незна како ќе ги доцекам наредните денови

На Rozita.rozence му/ѝ се допаѓа ова.
  12. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Те разбирам потполно и јас исто така чекам уште една недела за да дознам дали сме успееле овој месец, инаку јас овој месец примав и терапија за стимулација на овулација кломифен па ќе видиме дали ќе функционира дали ќе биде успешна.Година и пол чекам да се случи чудо и за мене.
    Да размислиме позитивно и да се надеваме дека ќе се изненадиме пред нова година ;)

Поздрав

13. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    ке биде Слими, ке се случи чудо и за тебе, и за виктори, и за лале и за ики и за сите други, заслузуваме и ние да бидеме срекни , доста чекавме, само позитивно и со верба во Господ, поздрав :inlove:

На lale24 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Белцвет бравооооо, и јас почнав да потстанувам од столов кога почнав да читам за твојата среќа :clap: прекрасно, фантастично, ти посакувам се најубаво, се најлесно и најслатко како мед и млеко да ти биде во бременоста!!! убавина Божја, мммм колку мило звучи тој збор :inlove: бебенце :inlove:

15. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    belcvet, честитки, се најдобро!!! Многу се израдував кога прочитав, со лесно да ти е бременоста... уживај во неа, уште еднаш честитки

16. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    :clap: :clap: :clap: БЕЛЦВЕТ ти честитам од срце...еве на мене и дојде синоќа..нема подароче за мене....знаев дека нема да биде ништо....уште еднаш ти честитам и со лесно да ти е! :*

17. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    ти благодарам Лаленце! ќе се случи и кај тебе сигурна сум, само без нервози.
    Еве јас сум пример дека кога човек најмалку очекува ,тогаш се случува. Минатиот месец само два пати имавме односи во плодните денови и тоа на почетокот и на крајот од плодните денови. Дури мислев дека има некој проблем бев на доктор, бидејќи имав огромни болки во стомахот, ама тоа да ти било од овулација. :lol: И воопшто не се надевав месецов, ама бидна. Ова го кажувам за да ве охрабрам дека сепак се случува, само без стрес, тоа според мене е најважно. И јас кога ќе добиев плачев, се нервирав, но сватив дека мора да се опуштам инаку потешко ќе биде. Те :hug: силноооооо.

На lale24 и silk им се допаѓа ова.
  18. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    од твоја уста во божји уши! само толку да посакам можам :D
    Ти благодарам мила, навистина најубавиот збор е бебенце :angel:

Ти благодарам волшебна! се надевам ќе уживам :inlove: И тебе се најдобро ти посакувам

Розита, мислам дека премногу е рано за симптоми гадење. Обично мачнините се јавуваат подоцна. Можеби имаш мачнини од друго. Сепак почекај да видиш дали ќе ти задоцни циклусот, па подоцна ќе мислиш :lol: поздравче :hai:

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    belcvet...се радувам :party: за тебе,те :hug: и ти посакувам лесна бременост

20. Rozita.rozence

Rozita.rozence Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    najubav belcvet,ti blagodaram za odgovorot :* i jas edvaj go cekam momentot koga ke imam bebence,samo sto nekako seuste ne sum spremna :( ama slednata godina se nadevam deka ke mi se sluci i mene najubavoto nesto.pozdrav do tebe i site sto se na forumov i vi posakuvam lesna bremenost.kiss i ubav den :*