Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Елена,
    Немој никако да направиш тест без да ти касни менструацијата зашто не покажува бременост и да постоји еве јас чекам да ми касни некој ден требаше да добијам најкасно денеска, па да направим тест здравје ако можам ќе почекам до сабота.
    Ама ужасно се чуствувам имам болки, печење исто така како да ми отечено едната страна долу не знам се мачкам со канестен крема ама никако да ми помине.
    Дали некоја трудничка имала ваква ситуација?
    Поздрав ;)

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    во сабота треба да добијам,дали може да направам тест ден пред менструација? :inlove:

На strong-gril му/ѝ се допаѓа ова.
  3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Немој и ти ко мене! :rofl: Почекај за сигурно, бидејќи со секоја нервоза и вознемиреност знаеш дека секако не правиш добро. Јас знаев дека ќе излезе негативен, ептен направив фаст форвард, ама џабе е. Почекај до понеделник-вторник, што е сигурно, сигурно е. Ајде ќе си ги видиме сите цртките, голем е Господ! :*

4. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    јас не добив денес... утре ми е 28 ден, и не се надевам многу... ама ајде со господ напред,се спремаме за вселување во нов дом, па да се надеваме дека ќе стигне и приновата

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    ее никогас не се знае, мозеби тројца ке се вселите:)) почекај и ете ти прилика да не те измачува чекањето, засто си резервирана со друго:) ви посакувам дом полн со дечиња :*

На volsebna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. strong-gril

strong-gril Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Доколку би ме послушала можеш слободно бидејќи и јас го направив ден пред да добијам и си добив позитивен резултат

7. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    дај боже лори, и ти да се израдуваш овој месец, успешно да биде инвитрото, па заедно да чекаме да станеме мајки... овој месец не знам ни дали ги фативме плодните денови, зошто неможам крајот да му најдам, 2-3 месеци ми доага на 26 ден, 2-3 на 28... а и искрено мрзе ме веќе да пресметувам... кога сака господ тогаш ќе биде

8. belisima88

belisima88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    105
    Со среќичка феминки на сите што чекате две цртки да даде дедо боже сите да не израдува :inlove: ..!!!Е мене ми доцни веке 6 дена ми е страв да правам тест да не се разочарам пак,симтоми незнам имам благи болки во долниот дел на стомакот,градите ептен ме болат се надевам овој пат ке се израдуваме :inlove: ме измачува ова чекањево ама еве немам храброст.позз4е :*

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Ааааа Белисима, ти си печена....... Ама незнам што чекаш...тестот сигурно ќе ти покаже позитивен резултат. Па ти како што си тргнала,кога ќе отидеш на гинеколог и полот ќе може да ти го кажат. :lol:
    Симптомите ти се супер, тие се, истите и јас ги имав.
    Ајде прави тест, не си го стегај организмот со непотребни мисли, го нервираш и бебето така. Олесни си ја работата, направи тест, израдувај се, и таа среќа и бебето да ја осети.
    Ајде,те чекаме за славење.................. :dance: :dance: :dance:

На belisima88 и belcvet им се допаѓа ова.
  10. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    За да не се измачувас, Силк убаво ти писала, направи си тест и ке знаес на сто си, веќе доволно ти касни за да ти показе точно, веројатно си:)) ајде па писи ни да не израдувас, те чекаме:)) :inlove:

На belisima88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Ајде Белисима, дај ни уште еден повод за славење!!! :party: :dance: :rock:

12. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Волшебна со среќа во новиот дом и со едно ново бебенце сега....белки ке се израдуваш за нова година...ти држам срекичка :*
    Зошто да не Слими...баш ке се радувам ако вам ви успее,кога веке кај мене немаше ништо и овој месец...останувам да видам дали Јануари ке ме израдува :) :*

13. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво девојки,

Што има ново кај вас дали некоја има убава вест?Јас денеска направив тест и излезе како и секогаш без промена Негативен.Не знам многу се надевав овој месец дека ќе успеам зашто примав и кломифен за стимулација ама еве не бидна.
    Тоа не зависи од мене веќе, тоа сепак е Божја волја.
    Многу тешко ми спадна овој месец немам ниту желба ниту волја за ништо денеска, се уморив од ова борба веќе година и пол ;( ;(

поздрав :(

14. belisima88

belisima88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    105
    Фала ви девојки на подршката чекањето се исплатеше утрово направив тест и испадна позитивен ги видов двете цртки и пресрекна сум :party: :inlove: ви посакувам се најдобро и на вас поз4е :*

На silk и elena.mak им се допаѓа ова.
  15. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Направи тест преку крв? Да не те лаже тестот преку урина? Доби ли? Извини што те бомбардирам со прашања, сакам само некако да ти олеснам... ;( Иако знам дека е тешко, ја имаш нашата поддршка до крај. Ќе се израдуваш со две цртки, тогаш кога Господ ќе сака, истото важи за сите нас. Кај мене нема ништо ново сеуште, чекам утре да не добијам, па ќе видиме што ќе даде Господ. Само позитивни мисли, и колку и да е тешко мораме да ја издржиме борбата за да добиеме дете во раце. Некој добива одма, некој треба да се помачи малку. Таков ни бил ксметот, и тоа е. Ќе биде, и кога ќе бидне нема да знаеме кај ни е главата од радост! Само позитивно, и те гушкам вака виртуелно! :*

Белисима, ти честитам! Имај прекрасна бременост, и ти посакувам најубаво бебенце!!! Дај сега почасти по едно виртуелно благце! :* :party: :dance: :rofl:

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Poslednata menstruacija mi bese vo 20 noemvri.
    Znaci jas bidejki imam policisticni jajnici nemam redovna menstruacija, ama ovoj mesec piev klomifen za stimulacija na ovulacija i mislam deka bi terbalo da mi se sredi i ciklusot barem ako nema bremenost.
    Nema da se setam dopolnitelno i po laboratori elena dovolni mi e edno razocaruvanje nejkam i drugo vekje.
    Izgleda i ova terapija ne bese uspesno ne znam vekje sto ponatamu, navistina se custvuvam bezizlez neznam sto drugo da napravam.Ne mozam da se pomiram so mojata sudbina ;(
    Cestitki i za tebe belisima i za site drugi ;)
    elena se nadevam deka ti kje uspees ovoj mesec ti posakuvam da se raduvas so dve crticki ;)

17. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Ќе биде, не се секирај! Несмееш да се помириш, затоа што нема со што да се помириш. Ќе добиеш бебенце!!! :*

18. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261

Се надевам дека нема да ми се налутиш што ти пишувам во лични пораки,ама мислев за вака побрзо да ја прочиташ поракава.
    Прочитав дека имаш и ти проблем со плодните денови,а тоа го имав и јас па би ти препорачала да пробаш со мерење на температурата(не знам дали имаш слушнато за ова) ама мене баш тоа ми помогна.
    Значи ја мериш температурата на телото(во анусот) секој ден после менструацијата и тоа ако можиш да запазиш да биде во исто време,сакаш запишувај ја сакаш не тоа си е на тебе.......е сега отприлика тем.ако се сечавам во обичните денови е некаде помеѓу 36.2-36.6 а кога ќе настапи овулација тогаш треба да биде 37 а може 37.2 и тогаш фрлајте се на работа :lol: и тоа три дена едноподруго.Ова мене ми го препорача гинекологот и од првата проба одма се фати ;) ........Се надевам дека нема да ми се налутиш уште еднаш да си кажам за поракава,ама сакав да го споделам ова со тебе,затоа што кај мене имаш успешен резултат,а искрено се надевам и кај тебе дека ќе е така.......па со среќа.

Edit:Не сакаше да ја прати во ЛП па затоа ти ја пуштив овдека

19. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Леле Белисима колку ми е мило што ти излезе тестот позитивен, јас знаев дека така ќе биде. Ти посакувам лесна и безгрижна бременост, па таму негде во септември и да си родиш здраво и право бебенце. :*

20. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Кај мене нема ништо Слими бидејки после неуспешниот обид како и секогаш....сеуште се работи на случајот па.... :D не сакам да кажувам веќе ништо....затоашто ми здосади да се надевам само а нема ни б од бебе.....Аман со тие негативни тестови веќе....ти посакувам да бил лажен резултат...и наредниот да биде со гоооолеми црвени цртки :* :* Белисима ти честитам за бебчето.....имај лесна бременост ;)