Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. belisima88

belisima88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    105
    Почастувам elena.mak http://lifethroughmy4eyes.files.wordpre ... cher-1.jpg Фала ти многу на честтките ти држам срекичка да си ги видиш двете цртки наредниот месец и да се израдуваш и ти и slimy и lale24 и сите феминки што чекаат две цртки :*
    Фала ви slimy и lale24 и вам на честитките :*

Фала ти многу silk на честитките и убавите зборови,ти посакувам се најдобро и тебе поз4е :* :*

На lale24, silk и elena.mak им се допаѓа ова.
  2. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Белисима, еве ме и мене да ти честитам за двете цртки, сега узивај во бременоста и имај лесна бременост :inlove:
    а за Слими, многу ми е зал, но сепак мозеби тестот е лазен, а и да не е лазен морас да бидес упорна, не смеес да се отказувас, патот до успехот знае да биде трнлив, но во во секое лосо има и добро, битен е фактот сто постои успехот!!! Ке биде еден ден, ние сме со тебе да те бодриме , исплачи се и со нови сили и поголема надез следниот пат! мозеби двете цртки се на само чекор од тебе :$ Кебидес мамичка наскоро, верувам во тоа, и ти и сите сто чекаме! и јас се пласам од мојот резултат но сто е тука е, ние насето го правиме, останатото е во Бозји раце, а Господ е голем и милостив и еден ден ке не благослови со бебиња :) се надевам тој ден ќе биде набргу за сите сто чекаме! поздрав :inlove:

На belisima88 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Честитки за новата мамичка :clap: белисима имај убава и лесна бременост :party: :party: :party:

4. belisima88

belisima88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    105
    Фала Lori те чекаме и тебе со убава вест ти стискам палци!!! :*
    Фала zazarsko ти посакувам се најдобро и тебе.!!!поз4е :*

5. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    честитки и од мене belisima88 имај лесна бременост :* :hug:

6. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Епа феминки мои и кај мене има ново, иако воопшто не се надевав дека пак ќе има. Јас сум малку трудничка, но во мојава ситуација тоа ми е проблем. Утре одам на доктор па ќе видиме до кај сум

На AIT, blond и Moira им се допаѓа ова.
  7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Cestitki :inlove:

8. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Ееее колку нови мамички :D Баш ми е мило за сите вас... Ви честитам од се срце! :D
    И јас пак се разочарав, веќе 4 месеци пробуваме и ништо :( Помогнете ми некако, советувајте ме нешто, кога, како, незнам ни јас веќе :( Се надевам 2013 ке ни донесе бебче на сите :) :hai: :hug:

9. belisima88

belisima88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    105
    Фала ти Dreem.Girl се најубавко и тебе :* :hug:

10. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Здраво јас сум нова на форумот. Сакам да и цеститиам на сите мајки со си ги видеа двете цртицки.Мозеби мојот проблем не се спага во оваа тема ама се надевам оти има некој сто ке ми помогне. Во брак сум 2 год пред 5 ипол месеци поцнаве да раб на слуцајот за бебе но нисто. Имам не редовва менстуација и пред некој ден бев на гениколог и ми каза дека видел цисти на јајниците и ми предлози два нацини за да ми ги снема првиот нацин е да пијам апцинја а другиот нацин е да одам на операција. Јас не зивеам во МК. ММ го праса докторот сто е подобро тој каза оти повеке гаранција има операцијата отколку со апцинја бидејки со операцијата ке ги снемало а со апцинја не е сигурен оти ке ги сенма. Па сега сум во дилема ми даде време да размислам до февруари сто ке правам. Дали има некој со ваков проблем ако има нека ми даде совет и нека ми помогне бидејки сакам да си имам бебенце :) Голем поздрав и ви благодарам многу :)

11. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    честитки имај лесна бременост :rock:

12. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Ve molam za sovet :) Pozdravce

13. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Јас лично не би подлегнувала на операција туку би се обидела со апчиња. Ако не бива, тогаш операција не бега.. Ама директно да одам на операција бидејќи „може да, може нема“ да има резултат од апчињата не би се согласила.

14. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Не докторо не каза дека нема да има резултати ке има ама не е гарнација оти нема пак да се повторат. Тој каза дека со апЧињата мозело да се намалат но после извесно време дека пак мозело да се вратат по големина, а и со операцијата не викам оти не мозат да излезат пак но побрз е процесот за да ги снема и да мозам да останам бремена. Дали знаес несто за операција на полицистиЧни јајнци како ги пукаат цистите ?
    Би балгодарам многу на советот. :*

15. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    девојки можно ли е да си бремена а да си имала менструација? мислам облино крварење со болки за во периодот кога требало да имаш менструација. Имав односи минатиот месец на 18ти не ми беа плодни денови не свршил дечко ми во мене користевме кондом но претходно некоја секунда пенетрираше во мене без кондом (1 партија да навестам) после 10 дена од односот добив имав обилно крварење некои 7-8 дена и болки. Од тогаш не сум имала односи а еве сеа треба да добијам и ми касни 2 дена а и ме болат градите и јајниците како пред менструација ама и на моменти ми е некако мачно не со некој нагон на повраќање трчање во вц ама онака. Знам дека прашањево ми е малце бесмислено ама почнав да паничам па да прашам. п.с не сум направла тест пошто некој имаше пишано дека пред менструација ако има траги во крв во мокрачата може да биде лажно позитивен. Веее молам за одговор :$

16. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52

Ni.na можно е да си бремена! Ако веќе ти касни, најдобро е да си направиш тест, ќе си бидеш сигурна! Имаш симптоми на бременост, но не мора да значи дека си бремена! Ајде па извести не ако има некоја новост! :D поздрав :*

17. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    па знам дека не е можно ама пусти страв :) сакав утре да купам тест ама прочитав низ темиве дека ако си пред менструација можело тестот да биде лажно позитивен поради знаци на крв во мокрачата неам поим колку е точно ама ако излезе така ке доживеам нервен слом за без причина па затоа незнам што да правам. :worried:

18. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Извини, изгледа не те разбрав! Кога треба да добиеш? Ако ти касни два дена, утре слободно направи си тест за да се смириш! :) Тестот покажува точен резултат и еден ден по каснењето на менструацијата! Затоа немој да се измачуваш и наутро направи си го тестот ;)

19. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    не ми касни нешто многу денес ми е 30ти ден а добивам од 29- 34 секогаш различно. ама не сум имала односи од минатиот месец на 18ти а од тогаш веќе еднаш добив обилно 7 дена ми треше како и нормално. ама пошто ме мачат малце симптомиве се прашував дали има шанси за такво нешто или џабе се потресувам :^)

20. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Значи немој да се потресуваш :) Јас пак мислам дека најверојатно не си бремена, ама за посигурно или утре направи си тест или оди на гинеколог. :) Како и да е, смири се, немој да бидеш напната затоа што и тоа влијае на циклусот! И ако веќе си бремена, можам да ти кажам само блазесити :D зошто јас тоа го посакувам веќе 4 месеци и немам резултати. :( Поздрав до тебе и без нервози ;) :*