Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. babybu

babybu Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Луѓе ПОМОШШШШШ!!!

На 14 јули ми беше прв ден менструација,имав 6 дена после тоа, повторно добив по една недела.А секогаш имам редовни менструации ова ми е прв пат вакво нешто да ми се случи.Бев на гинеколог ми препиша Cyclo Progynova таблети да ги пијам 21 ден и требало да добијам откако ке ги испијам .Во мегувреме додека ги пиев првите 5 апчиња прокрварив па ми препорача д-от да земам дупла доза на ден.А мојот ужасен проблем е со вчера ми беше последното апче, а дечкото мој сврши во мене ;( Кажете ми дали има шанси да останам трудна, воопшто не го посакувам тоа сега или дали постои алтернатива дури е пресно некави апчиња за спречување на бременост..Ве молам за Помошшшшшшшшшш!!!!

2. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    postojat takvi apcinja po aptekite sto se pijat 24-72 casa posle odnosot i sprecuvaat bremenost... odi pobaraj nzi aptekite ama da znaes ne davaat segde bez recept ...so sreka
    i toj decko ti mozel da e malce povnimatelen koga znae kakva e rabotata.

3. babybu

babybu Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Fala mnogu za brziot odgovor , uste odma odam da vidam dali ke uspeam da najdam.A deckoto bogami za ova dobro ke si plati :)

4. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    Чекај малку не брзај!!! Незнам дали апчињата кои ги пиеш се контраиндицирани со овие за ден потоа. Мој совет е никако да не ги пиес без консултација со доктор! Оди прво веднаш на лекар, кажи дека си имала ризичен однос вчера, а дека си под терапија со Cyclo Progynova. Никако не ги пиј апчињата ден потоа на своја рака, никао во твојов случај!

5. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370

па тааа сигурно ке каже во аптека како стојат работите...и тие ке и помогнат.не е дете.... :^)

6. babybu

babybu Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Tuka sum uste ne sum zaminata sega se konsultirav drugarka mi sreka se vrati od odmor, taa e opsti doktor i ja objasnav cela moja situacija mi rece da ne se grizam zaludno, zato so toa bile kontraceptivni tableti i 100% nema da ostanam trudna..Sega ostanva da vidime sekoj organizam si e individualen, vlajda ne sum tolkav maler

7. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    Неможеш од прва да даваш такви совети, без да размислиш, се работи за хормонални апчиња и едните и другите. Можеш да советуваш дека постојат такви апчиња, но да се консултира, а не да советуваш да трча во аптека да ги зема без консултација и без рецепт. А дали е дете или не е ирелевантно, кога е човек во паника не размислува многу и се прифаќа нечиј совет веднаш, без многу размислување, затоа малку со поголема одговорност при давање на совењти на некој во таква ситуација!
    И да не пишуваме оф топик мислења. Добронамерен беше мојот коментар, незам зошто се најде прозвана!

8. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370

немав никаква намера да се карам само и пишав надевајќи се дека ке и помогнам... а кога ги купуваш тие апчиња во аптека нормално се консултираш сакала неќела па уште кога сакаш без рецепт... не ги даваат туку така ... и јас напрво видов колку е возрасна девојката па и дадов совет... сфатив дека не е неискусна и дека ќе се снајде.

9. sadbaby

sadbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    12
    zdravo na site . da ja spodelam mojata maka so vas, bidejki nemam so koj drug. mi docnese 9,10 dena bidejki bev pod stres mislev deka e od toa, no denes stanav zedov test rano,rano i gledam pozitiven !!!!!!! odma na ginekolog, i tamu test, pozitiven no na eho nemam nisto, ni traga od bremenost. sto znaci ova sega? dali ste imale vakov slucaj. mi rece doktorot za 5,7 dena da odam pak da proveram... lele nekam da sum bremenaaaaa

10. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.187
    Допаѓања:
    84.030
    lele ama sigurno si bremena istoto mi se sluci i mene napraviv test i mi pokaza pozitiven odam na genikolog i nema niso kako demek rano e uste treba vreme da pomini za da se gleda na exo i dojdi po 2 nedeli i odam po 2 nedeli i mi vika 2meseci si bremena pa zato ti vikam deka mozi i kaj tebe da e isti slucaj pa pisi ni koga za sigurno ke tocni rezultati i pa nisto strasno i da si srekno

11. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370

Леле извини вака што ке бидам директна ама тестовите за бременост кога се позитивни не грешат,може само негативен кога е да е згрешен,така да 99 проценти си бремена барем според мене колку јас што знам.

12. sadbaby

sadbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    12
    vo opravo ste devojki, bremena sum, se pokaza denes, rana bremenost e, sega izleguva, lele dusicka mala, nesakam da go abortiram, ama primorana sum,,ufff ke puknam od maka :(

13. 30121990

30121990 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    лелеле немој да го абортираш....зосто гревце,,немојјјј

14. Unnaa

Unnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    40
    Леле се растажив диушиче мало.... Што и да решиш ти посакувам да си ја донесеш правилната одлука..

15. sadbaby

sadbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    12
    mislis jas sakam da go napravam toa... offff dusooo, da imav drug izbor, da mozese da bidi tatkoto soo mene... ke si go gledav no vaka... ne biduva

16. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Nemoj da go abortiras jas se obiduvam da imam skoro 5 6 meseci bebe no ne mozam .........ednostavno imam mn slu4aevi vo koi majkite se ostaveni sami na sebe pa go is4uvale se ke bide dobro toj sto ti go napravil i te ostavil ednostavno ne e na mesto 4ovekot ali veruvaj ek ti se vrati a ti zadrzi si go nemoj da go abortiras a i plus nedaj boze moze i od abortus da nastanat komplikacii pa nikad vo zivotot da ne mzoes da dopres tvoe bebe zatoa razmisli jas sepak ti vikam nemoj iako te svakam i znam vo kakva situacija si ;( se nadevam ek ja doneses najpravilnata odluka

17. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Девојки оваа недела имам зачестени односи -а ми се најплодните денови , денес кога станав имам многу болки во грбот и се чуствувам некако ненаспано, но и имам многу бело прање . Дали може да сум бремена ? Треба да ми дојди на кај 9-10 .Како да ја препознаам раната бременост? Ќе бидам најсреќна ако сум останата бремена :D

18. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Белото прање е нормална работа во плодните денови бидејќи имаш овулација. најрано што можеш да откриеш дали си бремена или не е после 4 дена од каснење на месечниот циклус.
    Поздрав

19. UbavkaBube

UbavkaBube Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    96

Јас мислам дека секој може да си кажува се` од свој аспект. Никој на никого не му е во кожата и не знае што и како!!! Така што секој си знае што и како во дадениот момент е најправилното решение (ако може да се каже најправилно) АМА некогаш и најболните работи можеби се најбезболното решение и единствениот излез од дадената ситуација. Што мислиме, девојката сака да абортира? Не сме и` во кожата, поим немаме каква е релацијата со дотичниот ,,татко,,....има ли самата приходи на егзистенција и на крајот на краиштата решила ли што и како сака од себе и од животот. Да, грешиме, направила грешка со забременувањето, но ПОДОБРО да направи уште една и да го абортира ако не гледа друг излез отколку да го задржи и понатака целиот живот да и` стане грешка и да и` отиде во некоја непосакувана насока. Бидејќи се си има свое....

п.с. Cindarella извини што само тебе те цитирав, но некако најспротивставено ми беше мислењето со твоето на темава...

20. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    zdravo devojki, imam edno prasanje, imav nezastiten odnos na najplodniot moj den, taka mi kaza doktorot bev na exo, i sakam da ostanam bremena, sega problemot mi e deka pomina nedela dena od togas, a ja cuvstvuvam nekoja tezina vo matkata kako koga treba da dobijam , dali e toa simptom na zabremenuvanje ili???? ve molam za odgovor ako znae nekoj :call: