Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Женски да ве прашам нешто...дали она имплатациско крварење мора да се појави?Денес ми е 7ми ден од односот што мислам дека го погодивме кога бев во најплодни денови (16 ден од менс.) затоа што баш тогаш имав згуснат исцедок... па си велам ај да пробаме,којзнае може ке се фати...е сега се запрашав дали мора да се појави она крварење од вгнездувањето на плодот затоа што сеуште јас немам забележано ништо....Поправете ме ако мислењето не ми е на место ;) :* :$

2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Мислам дека не е фиксно. Првиот пат кога забременив немав никакво крварењем ниту розевкаво, ич! Кај мајка ми за мене немала, а за брат ми да. Мислам дека кај сите е различно... ;)

3. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    I kaj mene nemase implan.krvarenje,se si bese najnormalno,samo sto imav bolki vo stomakot i kicmata.Jas si mislev ke mi dojde,duri i se istrcav,si kupiv vloski :clap:

4. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Како сте феминки? :) Среќна нова година и на сите ви посакувам оваа 2013 да се израдувате со бебуши :D
    Јас почнав да јадам смокви, прочитав овде некаде дека помогнало! Па ќе видиме кај мене што ќе се случи... Сакав да ве прашам , ова е веќе 5 месец што пробуваме ама не бива! Е сега, од кога почнавме да имаме незаштитен секс, после ’’ чинот“ мене ме боли стомакот! Некако како да ми е тешко после однос! Сега ми се плодни денови и еве веќе 3 дена имам болки на деснава страна од стомаков! :^) Првите месеци ми кажаа дека нормално е да боли стомак, затоа што организмот не е навикнат... Ама поминаа веќе 5 месеци и после секој однос имам болки! Да одам со повреме на гинеколог или нормално е да се има такви болки?? Ве поздравувам сите :*

5. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    И јас јадам смокви..веке 15 ден па ке видиме и пијам секој ден чај од брусница убав бил ми рекоа

6. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    што дејсто имаат смоквите дај помагајте оваа луда моја свекрва ке помисли свашта дека сеуште немам бебче и има ли некој рецепт на природна база :rofl: :rofl: :rofl: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

7. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    незнам за дејството аама мене ми рекоа да јадам 40 дена по една смоква сува наутро на гладно со едно зрно бибер внатре и зедов да пробам..не губам ништо

8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Женски, јас дефинитивно овулирам денес, и исцедок, и ми тежи стомакот, и таква сум никаква како секој месец :lol: Посакајте ми среќа овој пат да е конечен и да си ги видам цртките толку посакувани и очекувани... Уффф, вие сте ми најголема поддршка за да не приплакувам нон стоп! :D Ве гушкам сите! :hug:

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    Ајде годинава тргна убаво дај боже сите да успеееме ајде :inlove:

На butterfly.mk и elena.mak им се допаѓа ова.
  10. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ајде Елена, ти ја пустаме целата среќа, ти стискаме палци и побргу да паднес на газето од радост кога ќе ги видис двете цртки :D навиваме за тебе :clap: само ти опусти се и не мисли многу на бебе, оно само ќе си дојде кога ќе види дека ќе му свртиме грб, кога најмалку ќе се надеваме и очекуваме! само позитивно и со верба во Бог. Кога би требало да дознаес? се најубаво од срце :inlove:

11. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Еееее, има време...19-20 некаде, сега сум во плодни денови, да не речам во припреми. Ке биде Господ кога ке сака, не се тревожам, само се надевам, нормален, жив човек сум! :)

12. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    Елена и јас ти пуштам среќа :hug:

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Епа стом ти се плодни денови, опустете се, пустете си музика, пијте си винце и водете си љубов, а на бебе не ни помислувајте, така оно само ќе си дојде и ќе ве изненади ;) само напред :clap:

На elena.mak и lale24 им се допаѓа ова.
  14. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Здраво женски....јас веке осекам мала и кратка болка во стомакот како и секогаш пред да добијам исто и градите многу ме болат....има уште некој ден до 12 па ке видиме тогаш....поздрав :*

15. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Лаленце, еден совет од мене, знам дека неизвесноста убива, но пробај да бидес опустена и да не мислис многу на тоа овие денови! најди начин како да си го исполнис времето и кога ке ти закасни...даааај Бозе...да си ги видис двете долгоочекувани цртки :clap: Мојот поранесен гинеколог еднас ми рече, некогас и преголемата зелба за бебе мозе да биде пречка! мозеби и тоа е насиот проблем, сметам дека треба да бидеме поопустени, и јас следниот пат ќе се обидам да не мислам, да не мечтаам, да не бројам денови, мозеби и ќе успее така ;) ти посакувам од срце да прочитаме добри вести од тебе овој пат и како и неколкуте феминки така и на тебе годинава да ти започне убаво и незаборавно :inlove:

16. stefaneli

stefaneli Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    17
    Zdravo dragi feminki ako moze vase misenje od vaseto iskustvo ako imala nekoja slicno na moeto,trebase da dobijam pred 4 dena no se uste mi docni,pravev test preku urina izleze negativno denes vo remedika napraviv preku krv i pak izleze negativno,imam bolki vo stmakot se custvuvam malaksano kako da treba da dobijam a se uste nisto od dobivanjeto,gradite ne me bolat voopsto,inaku nikogas do sega mi nema docneto,dali e mono da se raboti za bremenost a za testovite da e rano da se raboti za docna bremenost pa da mi se pokazat negativno,inaku i telesnata temperatura mi e 37,2,pozdrav do site sto sakaat da se bremeni.

17. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Верувај Лори дека многу се трудам да не мислам на тоа,ама некако не ми оди од рака и изгледа дека тоа ке да е најголемата причина.Но ке се потрудам да не обрнувам многу внимание на ова веке ако се случи нека се случи спонтано...Сепак вреди се да пробаме за да добиеме едно мало богатство,кое ке не прави наксрекни на целиот свет.... :* :inlove:

18. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Незнам каков ефект имаат смоквите искрено да ти кажам ама што му знаеш... :) Јас ги чував 2 дена во маслиново масло на светлина, и секое утро на гладно прво по 3 зрна бибер пијам и јас и мм, а потоа јас по една смоква! :)
    А тоа што имам болки во стомакот, знае некој од што може да или?? Да одам на гинеколог со време или нема потреба да се плашам?? Поздрав :inlove:

19. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    А да не си настината?

20. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Па не баш... Денес некако грлото ме гребе,ама ништо страшно :) Ми е малку чудно зошто откако ми заврши 12 дена немавме односи, и одма после однос почнаа болките! :^)