Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Честитки до Cherry pie уживај си во бременоста :clap:

На cherry-pie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Честитки мила, уживај си ја бременоста! Оди на гиеколог а ти ја потврдат, и само напред! :*

3. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Zdravo,

Prvo im cestitam na novite trudnici imajte lesna bremenost.
    Na drugite nikako da se razocarite i da se otkazete od borbata.
    Eve jas vekje vtor mesec primav terapija za stimulacija na ovulacija so klomifen ovie denovi imam ovulacija folikulite mi bea mnogu dobri taka mi rece ginekologot koga bev vo kontrolla sega ostanuva da porabotime na slucajot i drugata e vekje bozja volja.
    Vi posakuvam na site da uspeete ova godina.

Pozdrav ;)

На lale24 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Па да го пробам и тој чај од невен имам слушнато дека е многу убав и помага за многу работи...малку ми олесна кога рече дека тоа немора да зачи дека имам цисти но најдобро за тоа ке ми каже гинеколог и планирам да одам по циклусот....Слими мила,навистина овој пат сакам да успееш и да бидеш горда трудница,верувам дека еден ден сите ќе бидеме...позитивно,без нервози одиме кон нашата цел,сите заедно сме за едно нешто за највредното :*

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Слимѕ и јас од срце ти посакувам да успеес, опусти се и потруди се да не мислис на бебе,ослободи се од тие мисли иако е теско, но така сансите за успех се поголеми, сто е твое ке си дојде, и како треба да биде ќе биде, само опустено и со ведри мисли во глава, и тргни се од форумов периодов, засто ако си тука само повеке ке мислис на тоа! Ти ја пустам целата срека да се усрекис најбрзо сто е мозно :*

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Mnogu vi blagodaram devojki isto se nadevam i za site vas deka kje uspeeme da go ostvarime nasiot son.
    Jas vekje se otrgnav od forumot ne citam sekoj den cela nedela ne sum bil online sakav da se odalecam od sve i idniot post da mi bide deka konecno gi vidov moite dve crtki.
    Nadezta posledna umira, kje se borime dodeka ne uspeeme vo toa.

Pozdrav i mnogu vi blagodaram za podrskata devojki, ;)

На Lori-30 и lale24 им се допаѓа ова.
  7. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Здраво девојки :* Лори-30 значи алал да ти е на позитивноста што ја имаш и ја шириш на форумов! :D Од се срце ти посакувам и тебе и на сите други нареден месец да се израдуваат! Јас се надевам дека овој месец бидна, зошто имам некои симптоми... стомаков више ме боли една недела уназад, завчера почнаа и градиве да ме болат... почесто одам во вц, и некако мнооогггууу ми се јаде! Сега на пример во моментов, ми се јаде, ми се плаче! :D Ама не јадам! На 17-18 треба да (НЕ) добијам, па држете ми среќа! :inlove: :*

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Епа како сто казувас, мислам на арно ќе да е :hai: Дај Бозе да си веќе бремена, а да незнаес..хехее ама сепак како сто викаат некои, тоа едноставно си се чувствува, па така и тебе те води тоа чувство! ајде усте неколку дена и ќе дознаеме сите:) инаку за мене да ви казам ја отрнав на чекање, сепак на моменти ме фаќа криза, но премногу се надевав и очекував со првата инсеминација и добив удар, после и со инвитрото, и пак БУМ, и сега едноставно сватив дека колку сакам нека се надевам, оно сепак ќе биде кога ќе сака да биде!!! И сега правам мала пауза и ќе почнам пак со боцкања и идења по болници, и сето тоа, но веќе научив да не се надевам 100посто, засто колку има санси за успех, толку има и за неуспех! немозам да го казам тоа како сто го чувствувам, но на тоа ме научи моето искуство, очајот и неуспехот, и ви посакувам на сите никогас да не го запознаете ова чувство, едноставно да немате простор за ова! Малку е заплеткано се ова сто го писувам, но морам некогас да се исказам а и ја самата најдобро се разбирам! но...тоа е зивотот, борба, чекорење кон целта, учење, отрнување, и сето тоа за на крај да стигнеме до радоста која е единствена сто ни ја исполнува дусата! Малку забегав, а? :tmi: :$ поздрав :inlove:

На Laura87 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Cherry pie честитки за бременоста, со лесно да си ја поминеш.
    Слими, ти посакувам овој пат да ти биде успешна терапијата и да вроди со најубавиот плод-БЕБЕНЦЕ.
    Лаура, убави симптоми си имаш, за некој ден и две цртки да си видиш.
    Лори, како што имаш ти убави и утешни зборови за сите, така и твоето срце што поскоро да се утеши со уште едно мало срценце внатре. :*

На cherry-pie, Laura87 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  10. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Бог си знае што треба и кога треба да се случи! Само верба и се ќе биде! Иначе овде сите забегуваме по малку, ама барем се тешиме една со друга... :) :*

11. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Јај прокрварев... Веќе неколку дена ми тежи стомакот ко за добивање, ама треба ше да не добијам на 19, а сега 5 дена порано... Ама не е класична менструација, туку само како точки! Касно е за имплантациско крварење, циклусот ми е при крај!!! Уффф, ќе се швркнам сега до сабота, освен ако стварно не добијам денес. А толку силно сум убедена дека се е во ред овој месец... :( :worried:

12. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Леле и мене ми се чини дека ќе пукне во секој момент... :^) Јас на 17, 18 треба да не добијам, немам прокрварено воопшто, ама незнам ете си правам филмови дека овој месец ќе биде! А да прашам, имплантациско крварење мора да има ако веќе постои бременост?? Или не мора да значи?? Радувај се на празнициве, не мисли нонстоп на тоа... Ако не овој месец, ќе биде нареден! :*

13. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Елена слично како кај мене јас добив 2 дена порано а пред да добијам 2 дена имав како бледо розево до сега секогаш пред да добијам имав кафено а сега розеникаво и многу се збунив знаев дека за имплантациско е касно и еве денес ми е 5 ден сеуште имам ама по малку,а предходно 5 ден веќе ми завршуваше,сепак моето беше менструациско крварење твоето дај боже да е имплантациско....поздравче чекаме 2 цртки :*
    ЛАУРА истото прашање го поставив и јас пред да добијам дали мора да постои имплантациско крварење,има неколку страни назад ако вратиш може да видиш,ми рекоа дека тоа немора да се појави..али сепак се си зависи од организмот можеби,не е кај сите исто...

14. marina123

marina123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Колку ви се случило да ви касни менструацијата, а сепак да добиете потоа т.е. да не сте бремени? Мене ми касни 5 дена не знам дали е време да паничам или да почекам уште малку... :)

15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    5.393
    па сама треба да знаеш дали има место за паника или не... доколку си имала ризичен однос тогаш напрај си тест, доколку не опушти се и уживај ќе добиеш

16. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Се слушнав со матичната, ми рече има милион причини зошто може да се појави малку крварење. Ми препорача да пијам плус магнезиум, оние кесички прашок што се раствораат во уста, дополнување на фолната и витамините. Се клукам исто како рудница, потполно истата терапија. Не се замарам, прееска прилично испаничив, повеќе се уплашив... Минативе месеци се си добивав на денот, редовна ми е менсруацијата, што е реткост при полицистични јајници, никогаш сум немала крварење или исцедок пред менструација како Лори, па затоа се изненадив. Еве брблам безвезе од што се испотресов безпотребно, божем ако паничам ќе помогнам... Ајде, ќе видиме на 19 на што сме, а до тогаш ќе се трудам да сум позитивна! ;)

17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Абе срц, несто си помесала со мене :?: не е битно, не се нервирај се ке се среди, а поготово стом имас редовна менструација тогас знаес поточно кога сто се случува во организмот!па нормално е некогас и да биде неовообичаено несто, но за тоа убаво ти казала матичната, постојат многу причини! без брига ;) :*

18. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Елена не е касно за имплантациско крварење. Јас кога останав бремена имав три дена како точки такви кафеави,и тоа трите дена пред да добијам. Пр.требаше да добијам на 20, а јас крвареење имав на 18,19 и 20-ти. После престана,почекав некој ден и направив тест кој беше позитивен.Така да рачунај и на таа опција. Пиј ги витамините,но мој совет ти е и еден тест утре да си направиш, па може ќе ти покаже резултат....А 19-ти еве каде е, и ќе си ги решиш сите дилеми. Пиши ни како си :*

19. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Ајдеее, јас наместо Лале сум пишала Лори, она во еден од претходните постови напиша дека редово така и се случувало, прилично бев збркана вчера. :lol: Тест не направив, ќе почекам уште некој ден, за да не си ја ставам чивијата безпотребно. Пијам витамини, се обидувам да се смирувам, уште да можев некој ден да не дојдам на работа, се ќе беше идеално, ама ај. Не вложувам многу надежи, иако повремено имам некое чудно чувство како за добивање, а повремено како некои голицави трпки почнуваат доле, и ми се движат до главата. Многу интересно, секој месец нешто различно... Ајде, што е Господ, никој не е! ;)

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  20. laddy

laddy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Девојки, направив тест претходната недела и беше позитивен.Бев веднаш и на д-р ама ми рече дека е мн рано да се види нешто и ми закажа за оваа недела. Ама мене ме плаши тоа што освен поспаност, повремени болки во половината и болни и отечени гради немам други симптоми, ни мачнини, ни болки во стомакот.А читам дека тоа се симптоми за шеста недела,почнувала да се шири матката.Знаете ли зошто, многу се плашам поради претходното искуство :(

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.