Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Strelec i jas vo momentov imam takov sekret ama kaj mene e obratna situacijata jas treba da dobijam no nemam dobieno uste veke mi kasni 8 dena deneska pravev test negativen i ne znam sto e rabotava od sto moze da e kafeastiot sekret. Moj sovet e da si otides utre na finekolog da te pregleda pa mozebi i mene ke mi pomognes od sto bi mozelo da bide. Pozdravce i te ocekuvam utre da mi kazes. :*

2. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    како сте девојки... еве ме мене, решив да превземам нешто, сошто немам се уште позитивни резултати за бременост... само што ми заврши, пред да добијам бев на генеколог, ми направија пап тест, и ми рекоа кога ке ми заврши да ми земат бриз за микробиологија, да нема некоја бактерија, па ке правам проодност на канали, ако е се во ред ке пробам да одам на инсеминација, ако има некоја од вас вакво искуство нека пише...инаку м ми правеше спермограм и е во ред, и јас правев хормонски испитувања во ред се, немам полицистични јајници, редовно добивам, а сепак резултати нема....

На gjul му/ѝ се допаѓа ова.
  3. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Волшебна,немој да се секираш. И јас имав супер резултати,и на хормони и на брисеви, на маж ми спермограмот беше одличен па две години неможев да забременам. Таман почнав да размислувам за инсеминација, останав бремена. Дај боже и кај тебе така да биде. Колку време пробувате?

4. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Srcki mene uste mi nema dojdeno eve veke 9 den mi kasni pravev test pred 2 den izleze negativen i ne znam sega na sto da mislam dali sum bremena ili pak mi e od cistive. Napisav prethodno deka imav kafeas iscedok veke go nemam i ne znam sega sto da pravam. Pozz :*

5. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Хмммм....можеби си останала ама покасно па не покажува на тестот,9 дена ти касни си имала кафеаво а сега веќе немаш,баш занимливо...а некои симптоми како за идење имаш ли? Ти посакувам од срце да си бремена :!:

6. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Па градите не ме болат понекогас имам болка долу под стомакот еве преска како да ме пецкасе на десната страна осекам повеке апетит :). Си го осекам некако стомакот Чудно кога ке се свиткам некогас ме заболува или сега ми е подуен бидејки усте немам добиено. Леле дај бозе да сум бремена страв ми е веке да купувам тестови пак да не се разоцарам.Сега пак имам бел исцедок како бело пранње сто е не знам сто би мозело да знаци тоа. :*

7. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Рибичке онда јас те советувам да си посетиш гинеколог ако ти е страв да си купуваш тест,може и ќе те израдува може ке се види на ехото нешто малечко :lol: Ако нема здравје наредните месеци се пред нас,ме зачуди стварно тоа со кафеното а сега пак ти е бело....Ајде ти држам среќа ;) :rock:

8. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Лале24 знаци на мене требасе да ми дојде на 15 овој месец не ми дојде и после некој ден ми се појави тој кафеаст исцедок но еднас или двапати кога бев во в-це и се избрисав имасе и крв и си викам готово пробило и си ставив влоска кога станав утредента немасе нисто и ете усте ми нема дојдено. Па јас имам термин некаде поЧетоко на февруари за кај гинеколог бидејки јас не зивема во МК и не мозам бас кога сакам да одам се е со термини. Дај бозе да се израдувам. Јас имам и проблем со полицистиЧни јаници па си викам да не е од нив да ми касни.

9. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Си имала кафено измешано со крв,може ти е имплантациско крварење...освен ако не поминале повеќе од 5-6 дена,затоа што тоа се појавува 5-6 дена од зачнувањето,а кај некои може и да не се појави,дај боже кај тебе да било тоа па да ни соопштиш тука убави вести...и издржи еве го февруари зад врата,уште 5-6 дена,само позитивно.... :* :!:

10. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Eпа да и јас сум Читала дека тоа е имплантацицко крварење па затоа и направив тест но бесе негативен. Ние со мм водевме љубов пред две недели и после 3 или 4 ден ми се појави тој исцедок.

11. kklimentina

kklimentina Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Seks

Ve molam da mi pomognete se razbira dokolku ima nekoj online :worried: Bi sakala da mi kazite od koga se pojavuvaat prvite simptomi na bremenost i koi se tie vi blagodaram :*:* :*

12. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    riba123 мозно е да си бремена ако досега ти нема толку каснето мозно е :) еве и јас веке 6 месец обидуванје и сега ми касни скоро 3 дена веЧер ке купам тест и утре сабајле здравје ке ве известам ајде и ти трк во аптека па мозеби заедно ке се радуваме :) :*

13. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Хелен ми има каснето и претходно не ми прв пат. Ама претходно мм не сврсувасе во мене и затоа сега не знам сто да мислам бремна сум или ми е од цистите. Па направив тест ми показа негативен здравје ке цекам до февруари па со Господ напред сто е тоа е. :)

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.952
    Допаѓања:
    123.541
    ^Riba,најлесно е да си направиш тест преку крв,резултати имаш од половина час до час,па потоа ако не си да си појдеш на гинеколог,да видиш до што е работата.Вака само ќе се нервираш дома,јас не би можела да седам и да чекам :(

15. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво девојки,

Како сте што има ново?
    Јас еве денекса треба да добијам, не знам сеуште немам добиено но многу ме боли долниот дел на стомакот јајниците кичмата веќе 90% сум сигурно и дека и овој месец безууспешно беше и терапијата со кломифен.Многу се надевав и се плашам да направам и тест.
    Ама овие денови не можам да јадам ништо многу киселина имам и многу ми се повраќа, исто така и грлото ме боли устата катастрофа ми е не знам се плашам да одам и на лекар за настинката да не ми дава апчиња се додека не сум сигурна на што сум.Дали некој имал вакво искуство дали можеби и ова е некаков симптом?
    Поздрав ;)

16. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Мене стално ми е така пред да добијам... На другаркиве и на мајка ми пак не. На крав ко ќе направиш еден сума-сумарум, секоја жена си е различна приказна со симптомите! Направи си тест утре, и не се мачи. Не смееш да се разочараш, нормално е да се надеваш и да се нервираш на не дај Боже неуспех, но после едно здраво плачење, врискање и псуење, бриши солзите и од ново! Барем правењето деца е задоволство! :lol: Ајде, мораме малку позитивноооо!!! :clap:

17. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Ти благодарам за подршката,

Но да ти кажам искрено веќе нема задоволство нон стоп под стрес, со хормонална терапија која е многу тешка не знам каде останала задоволството тука.
    Многу тешко не е лесно еве веќе 20 месеци се шетам по гинеколози и со терапија контрола на фоликуметрија триста чуда и сама не знам што ама веќе се уморив не знам немам веќе сила за идниот месец ќе престанам со секаква терапија така решив подобро.

поздрав

18. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    ке бидеее!!!!и јас slimy веке со тој дабростон и кломифен..не можам веке и јас ке земам рен и почнувам а инаку и ние на 3 ден од менструација имавме ... :$ и сега нз градиве ме болат ама некако и не на допир и вака кога седам осекам болка ама не се надевам прерано зашто секогаш така и да кивнам гледам да не е некој симптом !!!и сега што ке биде биде ако не ке пробам и со виното и ренот и после веке нз што да пробам :( лелеее а минатиот месец уфилмана јас симптоми имам па се занесувам ова ми се јаде она,,и зелка ми се пријаде така кај 22 часот и маж ми вели ке одам до кај соседине (имаа зелка во двор)и ке земам јас не велам прашај прво и тој гревче звони зелка бара срамотилаци и после кога ми дојде леле жал колку ми беше колку се понадева и он и сега што и да осекам каков и да е симптом(дај боже)вас ке ви кажам зашто жал ми беше мн сега се смее се зафркава ама не кажува како му било ;( тоа е верба само и ке успееме ситее знам веерувам :*

На silk и slimy им се допаѓа ова.
  19. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Да се надеваме дека така ќе биде.
    И ти исто така примаш кломифен за стимулација?
    и јас две месеци и многу ми е лошо од него ми се повраќа ми пада притисокот катастрофа.
    Да се надеваме дека ќе биде зашто се уморив веќе со ова борба.

Поздрав ;) :*

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    да и јас кломифен...и јас имам низок притисок катастрофа е а кафе не пијам и земам нешто солено да ми се покачи притисокот и заради тој кломифен и ред др ствари веке кај ниеден лекар не ми се оди ај пари со фрлам ај ама сите само истата терапија ти ја препишуваат и ако биде биде не се замараат а и па на мн лекари не се оди еден вака еден така само да погаѓаат што е..изгубив верба во нив секаква ама во себе и господ верувам дека ке биде па нема причина да не биде нели ;( ? сите да успееме дај боже сите :*

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.