Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Barbie18

Barbie18 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki , jas sum nova na sajtot i mnogu mi treba vasata pomos... So decko mi imavme nezastiten odnos na 13 den od mesecniot ciklus,toj ejakulirase malce vo mene.Posle 4-5 dena mi se pojavi bolka vo gradite koja veke trae 4 den, a epten e rano za da mi dojde ,obicno mesecniot ciklus mi e od 30 do 35 dena.Od vreme na vreme mi se pojavuvaat i bolki vo stomakot i grbot , ne znam dali ima nekoa moznost da sum bremena :/

2. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Mozes vo laboratorija da napravis test preku krv i toa e najtocno treba najmalku 10 dena da pominat od rizicniot odnos za da ti pokaze.

pozdrav

3. Barbie18

Barbie18 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    A dali moze tolku rano da se pokazat simptomite ://

4. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Абре Елена некогас така успевас да ме насмеес, незнам...секоја чест :Dимам впечаток дека си некоја откачена, позитивна девојка или зеничка, мислам позитивно немој погресно да сватис :rock: :*
    За Слими: немој да се измачувас , доволно чекасе и треба да знаес на сто си, тоа ти е ко лутрија или добивас или губис, сите сто сме тука низ иста мака поминуваме, и знам дека ти е мн теско но ајде со тебе сме ние, Господ исто така , сите сме посилни, ке се бодриме до кога не успееме и тоа е зивотот! одвај чекав да дојдам дома, да се уклучам, да видам дали има новост кај тебе, и се додека навистина немас причина немој да дозволувас разочарувањето да те надвладее! покази му дека си посилна од него,мозеби и нема простор за него, мозеби не си ни свесна дека треба да се радувас :!: :inlove: ајде една насмевка и ти ја пустаме сета срека деновиве да се израдувас! направи си утре тест и те чекаме да ни писес, сто е тука е, нема бегање, надевај се на добро, мозеби си и успеала! За Мириам-мислам дека бесе:) низ сето тоа залазување со симптоми растеме, учиме, и јас мн пати бев ко тебе, си замислувам симптоми, си правам филмови, бремена сум, де ова де она, а оноооо....не ни мозам да бидам бремена :angel: уствари мозам али потеско по природен пат! сега научив да бидам опустена и на симптоми мн да не помислувам, засто сето тоа знае да биде сугестија и заблуда, едноставно кога ке сака да биде ке биде и ние не сме помоќни од волјата Госпдова! инаку и јас планирам да го пијам лекот со вино и рен, ајде и вие, па ке видиме колку е точна ефикасноста! Мада ја верувам, од примерот на Иленче!Сите следниот месец да си видиме по две цртки, а за 3-4месеци и по две три бебиња во насите стомаци :lol: поздрав :inlove:

На lale24, slimy, volsebna и 3 други им се допаѓа ова.
  5. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    и јас ми се чини дека ке го пробам лекот со рен, немам што да изгубам, сега ми останува да направам хцг, да видам дали имам проодни канали, и да пробаме со инсеминација, незнам дали се чека многу, лори30 ако можеш те мозам да ми кажеш како оди цела процедура...ќе почекам и овој месец, ако ми дојде, а веќе не се сомневам во тоа ;( одиме, нема фајда ако седам и чекам, а во мегувреме може да го направам и лекот со рен, ма да треба да прочитам низ форумов како точно се прави... тоа е тоа, некои ја имаат таа среќа да забременат од прва, некои ќе се помачат, важно сите да успееме да станеме мајки, па целта ги оправдуба средтсвата, нели :) поздрав на сите

6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ке ти писам се во лична порака, само почекај неколку минутки:)

На volsebna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Се немам уклучено од денот кога добив! Како сте ми девојки? :) Јас да ви кажам, саботата си добив, АМА не како и секогаш! :?: Значи обично прв и втор ден имам онака нормално, не обилно ама имам! Трет ден исто имам ама не како првите два дена... Четврти ден имам ама онака скрос малку! Е сега, овој пат првиот ден воопшто не беше како и секогаш! Имав како да ми е трет ден... вториот ден имав исто како да ми е трет ден... третиот ден скоро па ич! И четвртиот ден ништо! долниов дел од стомаков, уште ме боли! Градиве престанаа да ме болат, ама ме чуди што имав таква необична менструација, а и уште си имам болки во стомаков! Во понеделник ќе одам да видам што уствари се случува со мене, зошто си правам филмови дека можееебббииии сум бремена :) ( Дај Боже ) :D
    Позз :inlove: :*

8. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    ти благодарам Лори за твоите зборови,

Но навистина немам храброст веќе да направам тест.Се плашам од уште едно разочарување.
    Ќе почекам овој пат повеќе, ако не добијам во наредните денови.
    Не знам веќе не сакам лажна надеж во мене зашто после ми е уште потешко да се помирам со реалноста.
    Се трудам да не губам надеж ама навистина е тешко.

Поздрав ;)

9. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Dobro Slimi, koga ke bides spremna togas napravi testce i pisi ni zasto nie sme so tebe i te mislime! Sto i da e imaj na um deka uspehot e blizu do tebe ako ne sega nekoj sleden mesec sigurno, no od srce posakuvam da slusneme dobra vest denovive od tebe, a i ete vcera ne si dobila, denes pak nisto...hehehe ne se znae, bidi silna :*

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    идни мамички....неколку кратки прашања...
    јас сум во 8 недела од бременоста, инаку втора бременост.....поточно трета бидејки лани во декември имав спонтан во 8 мата недела...:(
    ..прашањето се однесува на тоа, дали е возможно уште во оваа недела да ми се познава мешето (што не беше случај со првото детенце)...и дали е нормално да имаш гасови, страшно надуван и тврд стомак особено во нокните часови?.....
    ве молам за одговор....поздрав и убава бременост...

11. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    zatoa dali ti ke ti se poznava meseti li ne, e individualno a zavisi i od gradbata na teloto! kaj koleska mi duri vo petti mesec odednas i bukna stomaceto a dotogas nisto ne i se poznavase, znaci zavisi

12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.337
    Допаѓања:
    148.147
    здраво феминки!редовно ве следам ама ретко се вклуцувам во дискусија,мозеби не сум билаdirektno засегната.
    .сега ми трба консултација со вас .ми доцни 6 дена( а инаку ми е редовна28. со исклуцок на минатиот месец кога ми задоцни 3-4 )кога е најдобро да се направи тест за бременост?дали да поцекам усте некој ден?инаку освен отецени гради немам др.симптоми за менстр.а богами вредно работевме на слуцајот второ дете :) :) ве поздравувам

13. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    па да речеме дека веднаш е вистинското време :D земај тест направи го и информирајне :!:

14. andys

andys Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    zdravo ja sum nova naforumot i jago imam istiot problem skoro 1 godine nemozam da zabremenam bev na lekar nema nikakva infekcija bakterija nisto si kupiv ren i cekam da mi dojde ama mi kasni 6 dena daj boze da ne dojde ic a strav mi e da pravam test i koga se dvizam koga rabota osekam kako bolka vo stomak kako za dobivanje "S"S"S

15. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Андус ај направи си тест или проверка на гинеколог па потоа работи,не ти касни малку

16. andys

andys Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    бев на лекар 23 а тогас ми каснесе само 1ден и докторката рече рано е сеусте на ехо вагинално ме гледасе и пап тест правев ако не ми дојде до кај 1 ми рече да правам тест као работат јајнниците супер десниот повеке создава јајце клетки левиот е позаспан ама нисто не е тоа се менуваат они нон стоп а чисти ми се и јајниците и матката немам нисто од бактерии цисти и пап тестот е добар

17. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Да така ми беше и на мене покасно настанала овулацијата па ми рече да поминам за 3 недели и оп зрнце грашак :lol: а и јасно беше веќе скоро месец ми доцнеше а и симтомите се појавија.Се најубаво и позз се надевам и ти ќе си видиш зрнце

18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.337
    Допаѓања:
    148.147
    andys i jas nekako nemam hrabrost da napravam test .si velam aj da pocekam uste nekoj den ama koza ne me drzi.iako simptomi za menstruacija nemam nikakvi.poveke me plasat denovite odnosno nedelite sto sledat oti za prvoto prokrvariv vo 6ta nedela a vo septemvri 2011 imav spontan vo 9ta.uste ne sum sigurna deka sum trudna a se plasam od spontan gluposti zivi ama toa ti e psihata.vaka barem mi olesnuva koga ke spodelam.pozdrav

19. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    E srcki i jas sum vo istata dilema i mene eve mi kasni 12 dena pred 6 den napraviv test bese negativen i sega me e strav da pravam uste eden za da ne bide pak so istiot rezultat :(

20. andys

andys Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    i ja nemam nikakvi simptomi povrakanje gadenje osven sto me boli stomak i od vreme na vreme jajnicite ne znam se plasam da ne e negativen testot uste edno razocaruvanje