zagrizena.bt ,риба и андис а зошто не направите испитуванје преку крв така ќе си бидите најсигурни, па што е тука е :geek:
ако не добијам денес оти се разбудив со згрцен стомак утрово,утре прво место сто ке го посетам пред работа ке биде лабораторија.
Јас не планирам да правам тест до поЧетокот на февруари бидејки имам термин кај гинекологот па сто биде нека биде само господ нека ни помогне и нека ни даде бебенца сите сто сме во исЧекување.
Ќе може ли некој од искусните да ми каже дали на почетокот на бременоста ЗАДОЛЖИТЕЛНО болат и отекуваат градите?
Ne mora da znaci kaj sekogo e razlicno kaj nekogo otekuvaat i bolat, kaj nekoj samo otekuvaat kaj nekoj samo bolat zanci vo globala kaj sekoj razlicno. Jas imam edna drugarka ona koga ostanala bremena pocnala da ja cesa kozata i na drugo da i mirisa taka ona mi kaza
Zdravo jas sum nova na forumov i mi treba vasa pomos.... Do sega si imav redoven ciklus na 28 dena posleden pat mi bese na 22.12,potoa so verenikot imavme odnosi vo plodnite denovi posle nedela dena od odnosot dobiv i imav samo tri dena i no nekako mi bese razlicno od drugite meseci i imav golemi bolki vo stomakot Sega neznam dali se toa siptomi na bremenost ili e redoven ciklus bidejki imav promena na klima Dali da napravam test ili da pocekam uste
Zdravo devojki, Mene deneska mi se sluci nesto cudno sabajle vo 4 casot me bolese stomakot imav nekolku kapki kafeavo i jas mislev deka toa e menstruacija dobiv. Se razocarav mnogu, no koga kje se razbudam pokasno nemama nisto. Trebase da dobijam vo 25, no ne dobiv. Potoa bev kaj ginekologot me pregleda vo eho mi rece deka mi e zdebelen endometriumot i deka ne moze da gleda nisto drugo, mi rece ako ne dobijam za dve dana do odam na kontrolla. Sega se zbuniv celata ne znam dali da se nadevam da se raduvam ili da prestanam so lazna nadez, uste potesko mi e so ova neizvesnost. Dali ima nekoja ovde so vakvo iskustvo neka mi kaze dali e mozno da sum bremena? Pozdrav
лелеее дај бозе да е тоа)срекна би била исто ко и за себе а зосто бе слимче не направис сабајле тест,па сигурно ке ти показе помина и повеке од доволно време....ајде види па писувај)
феминки мои здраво.морам да ја споделам со веста од која ми се стресија и раце и нозе.направив тест преку урина попладнево и позитивен е.цела сум возбудена и растреперена.усте гинеколоски да ми се потврди ке бидам помирна.ве поздравувам и на сите ви посакувам да ве снајде мојава срека.
Ееееее...ај со срека мила...хихиии....така се забременува бе луге, опустено и непланирано несто посебно Немој да се стресувас туку опусти се и радувај се, камо таа срека и нас да не снајде сто чекаме и се мачиме и се залудно! Но ајде, надезта последна умира! Узивај и радувај се
лори само малку да те исправам. скроз бесе планирано бебево ако даде господ да биде се во ред (оти пред година и пол имав спонтан и од тогас ми бесе страв да пробам пак)ке ми биде второ дете ,веке имам керка од 7год. само да ги истуркам без проблем првиве месеци.усте еднас ви посакувам остваруванје на зелбите за потомство.
Да да , зирнав во твоите последователни пораки јас се извинувам сто не сум упатена, но не има многу и немозам за сите да запомнам,но тоа не е вазно, вазно е да се радуваме за твојата радосна вест и немој да се окупирас со негативни мисли и да мислис премногу на она сто било, ова е нова бременост и немора да значи дека ке имас пак проблеми! мисли на добро а лосото заборави го, узивај
Честитки и од мене ти посакувам пре лесна бременос и се најубавко. Се надевам и кај мене да има несто ново ама ке видеме усте некоја недела кога ке идам на преглед бидејки несакам да правам тест.
фала ви за честитките .не се возбудувам премногу додека не видам на гинеколог дека се е во ред.тоа од утре.
Честитки,ти посакувам лесна и убава бременост За СЛИМИ....дај боже да не добиеш и ти вака исто да не израдуваш Можеш да си направиш тест,ама може да ти се сменило и од промена на климата,сепак ти посакувам да не е од климата и да си видиш 2 цртки
Честитки WORRIED.BT со срекичка и со лесно нека ти е!!! И јас денес си се израдував си го видов малечкото на ехо...!!!
Откако започнав да ги следам симптомите на бременост, луѓе побудалев Не знам дали вистински чувстувам нешто или само ми се причинува! Осеќам дека се опседнувам со посакуваната бременост, а тоа ми се чини не ми е баш најпаметно Имав спонтан пред неколку месеци и тогаш одма ги препознав симптмите, но отогаш наваму никако да видам две цртки на тестот... аман Инаку еве што ми се случи и не знам дали е смптом или не знам што Имав менструација 17 декември и требаше да добијам крајот на јануари (оти секогаш ми касни и овој период требаше да добијам) Арно ама, на 6 јануари имав темно кафеав исцедок, и траеше 5 дена! Никогаш не ми подранило, ама баш никогаш и ме збуни И тогаш правев тест и беше негативен! И? Да прам уште еден тест или џабе си фанатазирам?!?