Најраните симптоми на бременост се исти како и за добивање. Симптомите се јавуваат кога естрогенот се искачува, Естрогенот се искачува и кога добиваш тој нагло паѓа, додека во бременоста тој постојано се искачува па затоа во почетокот, симптомите делуваат исто.
srce i jas sum kako tebe , znaci dvete cekame , jas treba da dobijam na 7-8 , daj boze i dvete da sme pozdravce
Не можам ништо да претпоставувам, бидејќи незнам дали си имала со заштита или без. Ако сте имале кондом немаш никаква причина за паника. Внимавај, кога ти се плодни денови обавезно користи кондом. Болки во грбот и ненаспаност на секој можат да му се случат на секој.
UbavkaBube --da vo pravo si sekoj e vo razli4na situacija vo zivotot za koja sto samo samo li4nosta si znae sto kako..megutoa toa bese samo moe mislenje sepak devojkata sama neka si odlu4i pozz
...devojki, utrovo pravev test imi izlegoa dvete linii no onaa kaj t e bleda, kazete mi dali bi znacelo deka sum bremena...a mi e veke 30-ti den? da pocekam den dva i da go povtoram testot, ili na ginekolog direkno? pozdravce
Mene simptomite mi bea bolki vo gradite (kako pred dobivanje) bolki vo dolniot del na stomakot (isto kako pred dobivanje) i glavobolka
Мене нон стоп ми се гади и повраќа, а не повраќам само по себе, само ако ставам два прста во уста, и тоа киселини....Градите ме наболуваат кога легнувам да спијам на стомак, а и многу поосетливи ми се на допир.Последниве неколку денови ме фаќа и депресија, паника.Исто проблем ми е и дишењето. Како да ми недостига кислород и ме стегаат градите.Едвај чекам да појдам на првата контрола кога треба да го слушнам срценцето.
Epa vaka.. sakam da postavam nekolku prasanja 1) Kolku najmalku sperma treba da vleze vo vaginata za vreme na seks za da dojde do bremenost? 2) Dali za vreme na seksot maskoto moze da oseti deka svrsil? 3) Koi se simptomite na bremenost? 4) Dali posle nekoe vreme od seksok ako ti kasni menstruacijata znaci deka si bremena(primer mojov slu4aj) 5) Ako kondomot e mokor posle seksot i izvaden dali toa znaci deka za vreme na seksot maskata licnost svrsila? Odnapred blagodaram
Epa vaka.. sakam da postavam nekolku prasanja 1) Kolku najmalku sperma treba da vleze vo vaginata za vreme na seks za da dojde do bremenost? 2) Dali za vreme na seksot maskoto moze da oseti deka svrsil? 3) Koi se simptomite na bremenost? 4) Dali posle nekoe vreme od seksok ako ti kasni menstruacijata znaci deka si bremena(primer mojov slu4aj) 5) Ako kondomot e mokor posle seksot i izvaden dali toa znaci deka za vreme na seksot maskata licnost svrsila? Odnapred blagodaram
1. За бременост треба да влезе поголема количина сперма во вагината, она убаво да прсне за потоа само неколку сперматозоиди да влезат во матката и да продолжат кон јајниците (кога спермалната течност е во поголем број, притисокот ги поттурнува тие неколку да влезат низ цитраксот кој е всушност многу тесен за да прими поголема количина). Ако толку не си среќник, доволна е и една капка, но тоа ретко, многу ретко се случува, шансите се 1 во 1000. 2. Секако дека да. Неговиот оргазам е проследен со исфрлање на спермалната течност. Некогаш, но ретко се случува да добие дечкото оргазам, а да не испушти спермална течност, но тоа најчесто се случува кога веќе претходно свршил 2-3 пати. 3. Ги има насекаде по сите сајтови. Напиши на гугл симптоми на бременост, ќе ти ги даде основните. Впрочем, различно е кај секоја жена. Некои жени воопшто немаат симптоми до 3 месец, дури можат и менструација нормално да си добиваат. Најчести се доцнењето на менструацијата, болки во градите, отечени гради, потемнети дојки на градите, често мокрење, гадење, вртоглавици...Но не се случуваат сите наеднаш. 4. Не. Нормалнен циклусен период е од 23 до 36 дена. Ако си имала пред брзо време прв пат однос, може и од тоа да ти касни, бидејќи настануваат некои промени во организмот. Мене на пример,кога имав прв пат ми каснеше повеќе од 20 дена. 5. Кондомот треба да е надворешно мокар, бидејќи си го намокрила ти со твојата вагинална течност. Ако кондомот бил правилно ставен, би требало во тоа како топче што е на врвот да има бело-тоа е неговата сперма и знакот дека свршил. *МОЈ СОВЕТ: Немој да бараш симптоми на бременост во твојот организам. Менструацијата може да касни од многу други причини: промена на клима, стрес, пиење некои антибиотици... Ако си ги бараш симптомите во тебе, може да ти се случи хипохондрија, т.е. да мислиш дека си бремена, а да не си, да ти се причинуваат сите симптоми, а всушност тоа да нема врска. Поздрав!
^И морам да и пишам на Koritsaki, иако тука не е местото да има прекрасен и најубав период додека малото и расте во стомакот! Ептен се пренежнеав на долу сликата со ембрионот во местото за личен потпис!
Aha . . ok fala mn i uste nesto..zaboraviv uste nesto .. za kolku NAJMALKU vreme moze da svrsi na maskoto?
Зависи..При неговиот прв сексуален однос може да сврши дури за помалку од минута...Инаку сите различно-за 10 минути, за 5, за 15, за половина час...Тоа не може точно да се одреди. Машкото може денес да сврши на пример за 30 минути, а утре за 2 минути...Различно е тоа кај секого. Дури и за една личност не е секогаш исто.
A ме интересира по колку време се забежуваат најрано првите симптоми? Недела или две? ??? Или различно???