Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Pa npravi uste eden test stom ne ti doadja, ama sabajle napravi go i ke ja resis dilemata, niosto ne gubis samo moze da se izraduvas i sekako da si olesnis koga ke znaes na sto si! pozdrav

2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Бравоооооо!!!!!!!!!!!!! Со среќа мила, да си слушнеш најубава вест на гинеколог денес, и да си имаш најубава бременост! Чувај се, и само позитивно! Нема лоши мисли! :*

3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Девојки да ве прасам иако и јас ви го писував лекот, денес добив и планирам да го направам лекот, но прочитав некоја имасе написано дека се вари, а тоа сега немозам да го најдам, па се збунив! треба ли виното и ренот да се вари или мозе само да се наренда ренот и да одстојува додека помине циклусот!

4. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво девојки,

Едвај собрав храброст да напишам.Вчера како што ви кажав цел ден немав се до 8 часот навечер кога ми почна крварењето.Му се јавив на гинекологот ми рече дека матката ја исфрлила имплатацијата сега и јас не знам што точно да верувам.Ама многу ми беше тешко навистина верува дека овој месец успеав.Се намачам за џабе и пијам кломифен хормони уште потешко ми е од тие после.
    кога нејќе не бидува колку и да се трудам јас.
    Вчера цел ден плачев а денеска со нови сили гледам напред само.
    Еве утре треба да одам на контрола пак па ќе видиме што ќе ми препорачи за овој месец.

Поздрав до сите и ви благодарам за подршката ;)

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Оооо Слими драга, бас ми е зал! и јас мислев дека овој месец успеа, но ете....сто и да казам теско е, и знам дека ниеден збор немозе да ја избрисе твојата мака, но ке помине верувај, ке се исплачес и ке се совземес и со нови сили напред! Навистина немозам да описам колку ми е зал....ајде сите заедно сме посилни, и јас добив утрово и после ке го направам лекот и ни останува само да бидеме упорни додека не успееме! а да пробас ти сепак со тој лек, па по колку мозес по толку и пиј го кога ке мозес, ете и Иленче исто на почетокот, го пиела кога стигнала не редовно и мозеби и тебе ке ти помогне барем малку, знам дека имас чувствителен зелудник но ако мозес пробај барем! ке успееме Слими не се нервирај, двете цртки нема да ни побегнат :rock: :*

6. marelkaa

marelkaa Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo devojki

..dali mozi preku obicno ispituvanje na krv da se doznae dali sum bremena ?

7. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Не знам Лори не можам да помешам терапија се плашам да земам алкоол и таблети.
    Еве сега пак ќе почнам во петиот ден со терапија не знам дали можат да се помешат заедно и тоа ме плаши да не направам уште поголема штета.
    Здравје кога Господ ќе посака тогаш ќе биде, еве овој пат успеав само 3 дена да го задржам не можев повеќе.

поздрав и ти посакувам многу успех и тебе ;)

8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ке биде Слими, само е битно да имаме волја да се бориме и истраеме! Инаку и јас ке примам и терапија и во исто време лекот, се распрасав и рекоа тоа е мала количина алкохол и немозе да смета, но тоа е само совет, сепак ти си знаес за себе! поздравче :*

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Преку обично неможе (само седиментацијата ке ти биде повисока). За тест за бременост мора да се нагласи бидејќи тогаш се прави испитување на bHCG хормонот кој се лачи само кога си бремена.

Slimy мн. мн. ми е жал за тебе, но не се откажувај, се ќе се среди. Само напред и ти посакувам што поскоро да ги видиш двете цртки.

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. marelkaa

marelkaa Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    da ve prasam dali mozi pri obicna proverka na krv da se doznae deka sum bremena ?

11. trajkovskae

trajkovskae Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    здраво на сите би ве замолила да ми дадете некаков одговор последна менструација имав на 31ви декмеври а секогаш менст.циклус ми трае од 24-28 дена и редовно ми доаѓа во тој период а сега ми доцни 2 дна вчера направив тест негативен беше,со дечко ми имаме незаштитени односи но не свршувал во мене со сигурност,во голема паника сум и под стрес,ве молам дајте некакво мислење дали е можно да сум бремена??

12. M.Donna

M.Donna Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    И мојот кафен исцедок беше лажен симптом на бременост :( иако немам уште добиено тестот покажа негативен резултат :(

Преку обична проверка не може :)

13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.337
    Допаѓања:
    148.148
    девојки жал ми е за негативните резултати без обесхрабруванје со божја волја ќе биде.само опуштено и смирено. ви пишувам ама јас не сум мирна закажав преглед за во четврток ама ќе пукнам до тогас.се чувствувам некако шупливо а и никакви симптоми немам што би укажувале на бременост.дали е можно да постои лажно позитвен тест?ама од др.страна оти немам менстр.?глупости изнаписав,а?ама таква сум паничарка :worried: :worried:

14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Направи си тест преку урина, ако ти показе негативен а сеуште не добиеш, направи си тест преку крв, и оди на гинеколог за да ја утврди причината зошто ти касни. А најглавното од се, кога не сакате дете, зошто побогу се впуштате во незаштитени односи??? Не е најдобра контрацепција излегување на време, туку кондоми или орална контрацепција. Берете памет, и консултирајте се со гинеколог за се што не ви е јасно... :(

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Worried и јас кога бев бремена (за жал тоа заврши во 10 недела со мртов плод)освен болка во половината не чувствував ама баш ништо. Така да без стресови, без нервози, ќе си отидеш во четврток на преглед и таму ке си видиш се. Те чекаме во четврток со резултати. :)

16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.337
    Допаѓања:
    148.148
    баш тоа и ме плаши,princess.исто вака ми беше и во претходната за жал неуспешна бременост.и сега само таму ми работи умот.пусто женско.блазеси им на мажите.ние треси се ако ти дошло оти тидошло ако не зошто не и пукај си во душата.

17. andys

andys Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    i jas uste ne dobiv imam bollki vo polovinata i stomakot kako da ke mi dojde najdov tuka test vo domasnn uslovi dali moze nekoja trudnica da go proba ida ni kaze vo urina se stava soda bikarbona i ako vrie trudna si daj probajte i pisite ni

18. M.Donna

M.Donna Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Нема врска тоа врие и кога не си бремена а може и воопшто да не врие :)

19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.337
    Допаѓања:
    148.148
    прв пат слусам за такво несто.земи си од аптека тест не се маци со такви непроверени неста.јас додуша ако прочита не му верувам ни на тестот од аптека .

20. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    јас го направив рецептот каде виното врие зошто немав време да го чекам да стои 7 дена зошто ми почнуваа плодните денови еве ги трите рецепти кои ги имав најдено на форумов:
    *1 За тие кои што веруваат во алтернативна медицина можеби ке му служи овај рецепт.Го имам запишано одамна ,на многу брачни парови им има помогнато,дури на последниот пар кој го запиша си имаат близначиња.Со добра волја и добра мисла на сите да ви помогне ж
    Бидејки сега е сезона на ренот можете лесно да го најдете
    1кг рен се мие и се ренда,се миксира во соковник и се става на оган да се вари со 1 литар вино (бело или црно) старо 3 години.Целата количина да се направи околу 750мл.Потоа му се додава уште 1 литар старо вино и се се меша и се собира во шише.Се пие после 7 миот ден од менструалниот циклус (7 дена откако ке заврши) Се пие по 1 филџан (100мл)наутро на гладно...Од кога ке почне да се пие се очекува на 12-тиот ден да се забремени.
    *2Lekot se pravi so tri litri staro belo vino i tri koreni od ren. Renot treba da bide so debelina na pokazalec vo dolzina od 10 do 12 cm. Vo eden litar vino se stava po eden izrendan koren od ren. Prvo se pravi 1/3 od dozata (eden litar vino so eden koren od ren) i se ostava da stoi edna nedela. Koga ke pocnite da go piete ja pravite vtorata doza koja ke bide podgotvena za pienje po edna nedela i taka po dve nedeli ja pravite i tretata doza. Dozata od eden litar treba da se ispie vo edna nedela, toa bi znacelo deka ke piete po eden pogolem fildzan od vinoto na den. Vazno e vinoto so ren da go piete nagladno, nautro.....
    *31л домашно црвено вино, старо 3 години и 400 гр рен, ренот се ренда ситно и се става во виното.....одвреме навреме го промешував .....во тие 7 дена после последниот ден од менструацијата на гладно си голтав по 2-3 цели зрна бибер ....и на 7 ден по менструација(кај мене тоа излезе на 14 ден од циклусот, бидејќи менструацијата ми трае 6 дена )..почнав да пијам по едно мало филџанче на гладно .....(го прецедував и го пиев само виното )........и така го пиев 12
    поздрав :*

На Laura87 и Lori-30 им се допаѓа ова.