Ти благподарам многу сто си се потрудила се убаво да ми образлозис! Јас планирам само да го нарендам ренот 250гр без варенје, во една фласа бело вино и да го оставам да стои додека ми помине циклусов! поздрав
Леле девојки, цела вечер се бавтам со лекот! Циркус зив сум, прво немозев да најдам рен, па одвај најдов и тоа дебели корења, дојдов дома, почнав да рендам а оноооо љутииии аууууу, па зеедов во сецко го иситнив убаво и после немозев да го отворам виното па на крај го турнав чепот внатре и 750мл е, па го пресипав у пластична фласа и го ставив ренот внатре околу 200гр мозеби и помалку и коначно го ставив капачето, значи готово и сега ке го оставам 6-7 дена и ке го пијам само дали ке мозам којзнае, ем непијам никако вино, но ке си мислам на чувството мајка Писува на фласата дека е забрането за трудници, ја не сум ама мозеби ке бидам) и така се намачив цеееела вечер и морам да го споделам ова со вас ако имате корекции за мојот план писувајте да не направам некоја греска, воедно ке пијам и контрацепција и ке се спремама за моето инвитро , па сто ми даде Господ ,веќе стваарно не ми се чека,побудалев, поздрав
здраво девојки како сте ми немозев да ви писам овие два дена зас бев преладена многу фала мју на бога подобра сум сега само каслам како да имам асма навецер слабо спијам од касланјево и сабајле кога ке се наспија после глава ме боли осикам мали болку во долниот дел ниско како за добиванје инаку многу мокрам а не сум преладена и мокрацата ми мириса некако и се си викам ке ми дојде и не сум бремена денес ми е 10 ден од исеминацијата циклусот оној месец ми дојде на 6 сега на го цекам на 4 нели два дена поранува па се надевам дека нема да ми дојде дали секогас е вака кога е рана бременост мали болки во долниот дел боцканје и осетливи гради зас верувајте кога легнам да спијам се си вика леле се измокрив во кревет одам во веце и оп си моцкав таму а во кревет нема нисто зас така ми се цини lele duso si se iznamacola ama ke bide belki toa ke mu e lekot eve i jas si mislev dodeka ti go citav postot ako ne ostanam sea bremena i jas da si napravam od lekot
Како сте ми девојки? Леле Лори-30 Ти посакувам многу успех. дај Боже да успее тоа со ренот и виното па сите да го пробаме! Јас имам еден проблем... Јас си добив овој месец, ама некако чудно! И сеуште имам болки во долниот дел од стомакот Сабајлево правев тест, случајно да не има нешто! Ама беше негативен... ама болкиве не престануваат! Е сега, прашањето ми е , дали е можно да имам вонматерична бременост??? Многу се плашам да не е тоа, ама незнам дали тестот покажува таква бременост! Планирам во петок да одам на контрола, чудно ми е што уште имам болки! Се надевам не е ништо страшно! Само ве молам , кажете ми дали е можно тоа или да не се плашам на празно?!
Здраво Лаура, Да беше вонматерична бременост тестот ќе ти беше позитивен така, знам од една моја другарка. Ама подобро оди направи едно вагинално ехо. Поздрав
Јас традиционално да си прашам тука за се што ме интересира секој месец... Значи сега за прв пат од кога имам добиено имам болна овулација. Немам никаква инфекција, никаков проблем. Ме боли исто како менструални болки, но со многу послаб интензитет. Што чудо ќе беше ова? Докторката неможам да ја добијам...
Еленче, да не си преладена? Некогаш преладата може да резултира со болна овулација. Може да ти е од тоа, гледај нозете да ти се стално топли.
Истото и јас си го помислив, ама не сум воопшто! На работа носам оние работнички чевли, имаат ѓон од 3 прста, со хулахопки и чорапи. Дома никогаш не сум боса, и секогаш сум со папучи на нозе, па и спијам со чорапи, побогу... Се облекувам многу бидејќи сум зимурлива по природа. Често ме боцкаат јајниците кога овулирам и сум ко смачкана и раздразлива, сега не. Смачкана сум и плачка и пол, ама наместо да ме боцкаат јајниците мене ме боли и матката и се, цел стомак го осеќам како да ќе ми падне низ што би рекла Љубицаа - џозефинче... И пред некој месец ми тежеше стомакот, ама добив одма после тоа. Сега за се тоа е рано, по сите правила и прописи овулирам денес...
Хахаха јас сум некако изрод шо дури си мислам дека кога ке останам трудна нема да приметам дур не отидам на лекар бидејки секогаш кога ке треба да ми дојде јас добивам симптоми како да сум трудна хаха и дури и по месец два ми касни.Пред да ми дојде ми отекуаат градите , ми се гади , неможам да трпам мириси никакви тешко ми е многу ми се врти ми се лоши , грбот ме боли многу сум осетлива и коа кажам на некој што чувствуам сите ми викаат опааа тука има нешо хаха јас само се смеам ми викат како може со овие симптоми да си мртва ладна оди направи тест за бременост само се насмеам и вика хаха тоа е знак дека ке ми дојде за една недела така да НЕ ПАНИЧЕТЕ НЕКОГАШ КОГА НЕ СТЕ СИГУРНИ ДАЛИ КЕ ВИ ДОЈДЕ ИЛИ НЕ
Вака,не сум запознаена многу со фотумов,прв пат пишувам бидејќи ми треба помош и се надевам дека ќе ми помогнете,можеби ќе помислите дека сум глупа или сл.но суум многу исплашена ,требаше да ми дојде на 26,а денес е30..со дечко ми немам користено кондоми но никогаш се нема случено да сврши во мене (колку што знаеме и двајцата) од мал град сум и не смеам да идам до гиниколог ни во аптека,бидејќи ако идам цел град ќе дознае,исто така мајка ми и татко ми (што не смеат да дознаат под никој случај) и незнам што да правам немам никакви синтоми на пограќање..но незнам дали може да ми биде од стрес кога не ми дојде на 26,од тогаш само на доа мислам..ичи што мислите вие ? ви благодарам однапред
Ако не е свршил во тебе како што кажуваш нема потреба од паника како што споменав погоре се случува и по месец да ми касни и пак ми дојде
Е добро де секогаш има промени во оргнизмот,може ти е од стрес,прехлада итн. Прати некоја другарка да ти купи или дечкото само така ке бидеш сигурна освен гинеколог и тест друго чаре не постои. Друг пат користете кондом за да не доаѓа до вакви стресни ситуации
не ми претставуваше никака тешкотија (copy-paste) , сепак затоа сме тука да си помагаме и да се бодриме, инаку и јас го исплачив еднаш ренот додека го чистев и рендав инаку ми завршија плодните денови денес, со мажот ми вредно работевме на случајот ,оној ужас од лек сеуште го пијам,се трудам да не мислам на симптоми макар да тоа е многу посилно ,нервозна сум , солзите ми стојат на клепки , и додека да дојде 10 јас мислам дека нервно ќе оболам , се извинувам ако ширам негатина енергија ама си ветив дека ова е последно ако сега не успее повеќе не се трујам со никакви лекови што сака нека биде ќе оставам на бога
Потполно те разбирам, И јас така велам секој месец ова е крај нема веќе да преземам ништо но пак надежта последна умира. Еве овој месец решивме со докторот да паузирам од секакви лекови и да оставим све на Божји раце. Да се обидеме природно да забременим, се надевам дека ќе успееам зашто навистина веќе сум уморна од секакви зборови. Поздрав до тебе и немој да мислиш нон стоп на тоа
Зазарско и слими, знам дека е претеско и знам дека сто и да каземе, колку и да звучиме позитивно, знам дека во насите срца не е така се розево ко сто писуваме и се бодриме, но немаме избор! секој чевек во зивотот има борби и проблеми, нас судбината ни одредила ваков тип на проблем и ко и сите други така и ние мора да се бориме и да победиме! Затоа ајде не се отказувајте, секогас велете си ајде усте еднас, усте еднас и еден пат , некогас мора да успее, а тоа ќе биде кога најмалку ќе очекуваме и кога најмалку ке се надеваме! заедно сме посилни, главите горе и Господ не не заборавил, со нас е
sakam da prasam dali e normalno istekuvanje na spermata posle seksot i dali toa moze da e eden problem sto nemozam da ostanam bremena
не бе мила не истекува се тоа сто треба си останува внатре.еден сперматозоид е доволен за да настане бременост.опусти се не мисли ,не се опседнувај тоа па тоа кога најмалку ке ја оцекувас тогас ке дојде.узивај