Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Многу ми е жал за тебе Ѓул, но немој да мислиш веќе на тоа.
    Можеби сеуште не е погодното време за да се случи чудо и за нас.
    господ ги знае своите работи, ти смири се и немој никако да дозвлиш тоа да те уништи психички.
    Знам јас пред две недели толку се надевав и кога ми рече дека не сум успеала да го задржим имплатацијата ми беше верувај ми уште потешко отколку да не знаев ич за тоа.
    На почетокот се обвинував себеси за тоа но пота сфатив дека јас немам толку моќ.
    Сега треба да ми почнат плодните денови и се спремам све природно без кломифен и без ништо да се обидувам и да чекам.
    Поздрав за тебе и за сите други кои се во исчекување ;)

2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Од синоќа, пак промена кај мене... Сега имам сецкање во долниот дел од стомакот, ама јако! Нешто како менструални болки, ама само на сец, и толку. За некое време пак. Кога лежам немам проблем, а на работа и кога седам ме сецка. Немам шанси да седам дома, незнам ич што чудо е ова... Оваа глупавава докторка ко да ја немам, морам да ја сменам ама под итно! Редовна сум со утрогестанот, фолната, магнезиумот, се што ми е препорачано се пијам. И добро се осеќам, како никогаш до сега, имам и енергија и елан, концентрација на максимум, подвижна сум, се ми е супер освен ова чудо... Веќе стварно ми доаѓа преку глава, незнам ни што да мислам ни што да правам! :worried:

На LolitasLola му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Еленкааа...ајде стискаме палци да се случи твоето чудо :clap: лелее дај Бозе да успеес :inlove:
    Слими и Гул, мора да се бориме и оставете надезта да ве води како и сите нас, ќе успееме еден ден сите, сигурна сум! А за тебе Гул, знам дека ти е теско, но обиди се да не пагас во депресија, на сите ни е теско верувај, сто да каземе ние со по неколку обиди со вестачко оплодување и сите неуспесни, со по десет години повозрасни од тебе, па ете сеусте се бориме! ајде речи си во себе дека ќе бидес наскоро мама и тоа нека те поттикне да бидес упорна! Впрочем направи простор и за позитивна енергија кон твојот маз, а не секогас да очајувас и да му влевас негативна енергија! пак ќе речам , знам дека е теско, но покази му на твојот маз дека си храбра, не се предавас пред очајот и неуспехот , заедно сте во се и вели му дека ќе успеете! Верувај ми поминав низ истото сто и сега ти, бев во огромна депресија, и премногу негативна, и еден ден една зена ме поучи истотво сто сега ти го писувам, дека не смеам да си дозволам да бидам постојано негативна према мојот маз, имам убав брак и медју другото мора да се борам и да се одрзи хармонијата на убавиот брак, а со негативноста тоа е невозмозно! Само ти го пренесувам тоа, како сугестија, а твое е дали мпзес или сакас да го прифатис мојот совет! Девојки на сите ви посакувам се најубаво :inlove:

На lale24 и slimy им се допаѓа ова.
  4. Crnka88

Crnka88 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Фала на информацијата,а што е прогестерон и би требало да ми даде докторката ако треба м?

5. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Опаааа :D јас се трудам да не се оптоварувам со оваа тема, па затоа ме нема на форумов! и оп еден куп новости! Еленче ми мириса не бебче! :dance: Лелеее ајде ајде одвај чекам да си видиш две цртки па ако не за себе, овој месец да се радувам за тебе! :*

На LolitasLola, elena.mak и Lori-30 им се допаѓа ова.
  6. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    реков нема да пишам нема да се укл..ама не мозам треба на 13 14 да не ми дојде е сега градиве час ми се тврди и ме болат час мн меки (брадавиците не) имам секој ден болка во долниот дел од стомакот и позади грбот дури нз дали бубрег ме боли или др а ме буди наутро болка во стомаков како стегнат како згрчен вчера имав бел исцедок ама малку и така како влазна се осекам...сега дека со виното со ренот па имам надез ама незнам страв ми е сто милсите има шанси????????? ;(

7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мариатим, да се надеваме дека ќе видис две цртки и ти посакувам од срце успех :inlove: Стрпи се усте малку, знам дека е теско, и во сето е убаво сто си позитивна до целта:))кази ми како го поднесувас лекот? и по колку пиес? ја сите ве убедував да изрдзите а сега и мене ми е теско, толку ми се гади, лелее одвај го пијам, еве денес 4ти ден!!!! ја пијам по 4-5голтки максимум и кога ќе се напијам ми гори дусата и целиот пат каде поминал лекот...уффффф...но се за бебе:) :inlove:

8. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    Никако и јас смрди мн лути ама јас наутро по една чашка од ракија и со сила ма ете мора дај бозе да видам две цртки само на тоа мислам не сакам ама ете паметот таму ме води ;(

9. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    devojki mene nesto cudno mi se slucuva nikogas ne mi bilo vaka ,,,neli pred dva dena vi pisav deka mi dojde ama samo togas se pokaza menstruacijata ama retka i malku posle toa se pojavija nekolku temno kafeavi damki na vloskata i se taka si tera uste od vtornikot navecer se do sega mi e taka nee menstruacija tuku sekogas koga ke odam vo toalet i koga ke se izbrisam zasirena krv i toa kafena imam i ponekogas se e kafeno znaci ne e menstruacija denes osikam bolki vo dolniot del i se glavata me boli i mi se cini kako da ke mi dojde ama nisto nema samo toj kafen mal iscedok i zasirenata krv dali imal nekoj vakov slucaj ,,,ve molam pomos :sweat:

10. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Ѓул веднаш закажи оди направи едно ехо кај гинекологот да ти објасни подобро.
    Зашто твојот случај не е обичен имаше направено и инсиминација.
    Не паничи не е ништо страшно но подобро да се осигураш оди на преглед.

Поздрав ;)

11. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    eve slimi zakazav vo ginekomedika pregled cekamda mi se javat za da mi potvrdat za termin inaku kaj mojatamaticna ne mi se odi netacna e zimi se ,,inaku grozno se osikam imam strasni bolki dolu tapi bolki kako da ke jurne voda od cesma ama nema nisto kako nest da mi se zapusilo vnatretaka se osikam ke odam da vidam so e rabotava lele boze cuvaj me od losi iskustva ....

12. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    devojki a smeam li da pravam test kako sto e shure check test za brememnost vo vakva situacija koga go imam po malku aa ve molam pisete i ako znaete kolku e clear blue testot

13. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Гул драга ти писав во др тема , ќе видис, а сега читам и тука....мој совет ти е да ја сменис твојата матична! незнам како и кога си била кај неа, за време пред и околу инсеминацијата кој те гледал, и кој ти го водел случајот, бо сметам дека ова сто ти се случило е крајно не одговорно од страна на лекарите, тебе никој не мозе да те обвини бидејки не си стручно лице а и прва бременост ти! навистина ми е зал сто ти се случува вака! исплачи се, ќе ти помине и од следниот месец нова надез, ќе успеес сигурна сум! стом еднас биднало ќе бидне пак, не му ја мисли! те гускам и пробај да се смирис :*

14. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    И усте несто мила, ја правев ѕтри инсеминации, и пред секоја ми земаа крв за да видат преку него кога е моментот! зарем тебе не ти зедоа крв пред инсеминацијата, мозеле преку него да видат! незнам, незнам сто да казам но многу сум изненадена од твојата ситуација, како мозело?????!!!!!

15. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    ma ne lori ne mi zemaa krv nisto ne mi zemaa samo otidov vo drzavna zenava mi merese folikuli i mi kaza direkno na iseminacija i otidof zavrsiv i si otidov doma bev samo kaj doktorkava koga se preladiv ama jas mislam ona e kriva dr veronika mi kaza deka trebala da mi dade vaginaleti utrogestan koi bile za zadrzuvanje na plododt a ona mi kaza deka nemalo potreba e toa mi e krivo abe ke puknam mi se cini sea da sum vo red bi iotisla doma da ti kazam ne se razocaruvam ke bidam jaka i od sega ke gledam na kogo se doveruvam da me gleda :* :*

16. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Гул смири се, нисто немозес да вратис од она сто биднало, но ете и сама си свесна и веќе не иди кај било кој лекар! еве како изгледа една моја инсеминација! Бев кај докторот 12 или 13ден од циклус, ми измери фоликули, и ми земаа крв! ми дадоа Прегнил и ми се јавија на тел попладнето да ми казат дали да ја промам или не! Во случај да треба маз ми требасе да ме боцка, но кај мене не требасе ниеднас за ниедна инсеминација! и идев обицно два дена после тоа, засто они преку крвта гледаа кога е моментот! бев ми вбризгаа обработена сперма и станав и си дојдов дома, и без никаква друга терапија! е сега не успеа ниедна од трите , ама ја мислаù дека тоа е поради лосиот квалитет! а како на тебе само така незнам! па тоа мозеби и намерно го прават за да мозат да земаат повеќе пари! но да се во наса коза да осетат само малку од насата болка, дали тогас би правеле така! мозеби и гресам, извинете сите, но навистина сум исфрустрирана од она сто читам, и дека морало 4инсеминации па дури тогас инвитро, аман бре лудје па ако не иде не иде, сто да се некој измачува со 4!!!
    Гул, пак ќе ти казам, ке УСПЕЕС! не гризи се, видис дека во секое лосо има и добро, си мозела да забременис по природен пат:) значи не постои пречка...ке мозес пак во некој од следните месеци, само опусти се и водете љубов почесто :inlove:

17. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    и јас викам така ..ке успеам ке бидам храбра еве докторкава со има приватна ординација стварно се зазема за мене и ми вели верувајми дека ке средиме се и ке поцнеме од таблетки за да се смири организмот малце од овој стрес и губиток па ке поцнеме со лекарства за по природен пат да останис бремена и за да го задрзис плодот и да се надеваме дека ке успееме знаес лори верувај сите вие сто сте на фемина ми влевате надез во срце ве прегрнувамм сите и ви ветувам дека ке се борам со се на светов и верувам дека ке дојде момент кога ке се смеам не само јас и сите ние сто сме во исцекуванје за насите златниии две цртки кои ке се дадени од господ ..поздравцее

На Lori-30 и MacenceEna им се допаѓа ова.
  18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Znaci Gjul, neznam sto da iskomentiram! Nemam zborovi za nekoj tolku nesovesen... Kako mozat be, dusata kaj ke im odi! ;( Mnogu mi e zal, ama ajde mladi sme, ke bidne. Ke ti davaat utrogestan i ke bide se vo red mnogu naskoro! Samo ne se razocaruvaj, ete si najde sega dobra doktorka, ke bide se vo red ke se raduvame tuka za tebe site! Strasno be, se iznaplakav znam sto e da sakas i cekas, i celata energija vo toa da ja vlozuvas i kolku boli razocaruvanjeto. Site tuka mnogu dobro znaeme sto znaci borba za bebe i renovi, i hormoni, I vitamini, i takvi od kamila ako treba ke jademe samo za da zacneme, pa posle ke se treseme za da rodime i se po red. Da ja prijavis uste utre, kokoska edna, da ne gi trgala nasive maki? ;(

Izvinete za latinicata, od mobilen pisuvam...

19. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Женски, јас или сум бремена, или ми расте чудовиштето од Осми патник ми расте во стомак, и Сигурни Вивер ќе треба на помош да ја викнам... :rofl: Градите ми се толку напнати и осетливи, два броја ми се поголеми што никогаш не ми се такви, стомакот ми е напнат и камен тврд, со остри повремени болки, дури и ми се гади од витамините што со месеци ги пијам... Не сум склона на замислување симптоми, ова стварно ми се случува и од памет ме вади, затоа што ако не дај Боже не сум бремена, којзнае што чудо е. :^)

20. vaznata1

vaznata1 Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    mene za 2 dena treba da mi dojde menstruacija i gi imam site simptomi posebno mnogu mi se spieeee mnogu pa cekam uste 2 dena i ke pravam test :D ajde drzete mi sreka da sum bremena :*

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.