Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    duso pocekaj ne samo dva tuku tri neka bidat ti drzime sreka i raduvanje i zurka do besvest i ti ja pustam cela sreka na ovoj svet :party: :party:

2. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    лелее и јас бројам денови до 13...градиве ми се тврди и ме болат а па некогас нисто мекии и велам не бе нема ништо ова ;( стомаков така така ме боли не викам не ма нз страв ми е лелееееееее аууу ;(

3. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    mariatim so ne si naprais tesce za bremenost zemi si sabajle cler blue i izraduvaj si se a posle veruvaj koga ke si gi vidis dvete crtki ke zaboravis na bolkite :D :*

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    ooo дај бозе поздрави и честитки на тв ке пуштам само да бидее ;(

5. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Епа женски,еве ме и мене да си кажам дека и мене треба да ми дојде утре а градите чудо овој месец не ме болат како предхотните месеци да неможам да се допрам,а стомакот како за добивање ама трае неколку секунди и толку немам ниту кафено,апсолутно ништо за сега,па недај боже на денот на веридбата да ми дојде :@ :punch: Не се надевам многу за бебушка,али ајде сепак крајот ке каже се...поздравче,ве читкам и ви посакувам на сите позитивни резултати и 2 цртки поскоро да ни се појават :* :*

На LolitasLola и elena.mak им се допаѓа ова.
  6. zajak4e

zajak4e Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    vaka sakam da prasam mi kasni veke edna nedela dali e mozno da sum bremena a sex ne sum imala bez zastita

7. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ако не се скинал кондомот не си

8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Очајно ми треба помош од вас... Веќе неколку дена осеќам ненормални болки во долниот дел од стомакот, напишав веќе некаде по темиве, и градите ми се ненормално осетливи и болни. Денес пак имам типични болки за добивање комбинирани со претходните болки, и ненормално ми се лоши. Докторката не ми е тука, на некаква конвенција отишла, поим немам, и стварно ми е многу чудно. Утре би требало да не добијам, ич незнам што да правам. Препорачајте ми некој добар гинеколог ако не да отидам таму, незнам ниеден друг овен неа отсекогаш таму одам. Толку многу ме боли, да дури како подвиткана сум, и ме жежи како лутење некое, никогаш не сум осетила нешто вакво. Страв ме фаќа, ако е некаков симптом за бременост ОК, ама ако не е, којзнае што чудо се овие болки. Читав мислења претходни од темава, никаде не се сретнав со вакво нешто. ;(

9. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Еленка, стом е различно од другите месеци тогас веројатно си бремена драга:) леле дај Бозе :clap: сите да се радуваме, сакам да тои се оствари сонот, заслузувас и доста чекање бесе! оно и да си бремена нема да ти поминат болките од самото тоа сто ќе дознаес, единствено од радост ако заборавис на се :rofl: но мозеби е подобро да одис кај некоја лекарка да те види, во случај да си бремена да успее, да не се случува несто сто нетреба недај бозе! а да видис кај таа Вероника сто била Гул кај неа, ја фали и ете и она не и е матична а одма ист ден и заказала! види сто ќе направис па писи ни да не темислиме....ајде израдувај не :inlove:

10. mnogu

mnogu Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    zdr na sitee feminki :* nova sum na forumot i moeto prasanje do vas e .... vaka veke 3 meseci probuvame so prtnerot da imame baby no dva pati do sega pravev test i bese negativen :( . znaci sega posledn pat menst imav na 19 JANUARI i mi traese 5 dena ,imam simptomi kako dva dena mi se gadese se osekam umorno i bradavicite imaat malku pokafeava boja od predhodno i denes napraviv test mi pokaza negativen. isto taka 3 dena imam nekakov iscetok kafeav rozev i kako ligava tecnost e , treba da dobijam najdocna do 15.ve molam za sovet sto mislite vie dali e mozno da sum bremena? testot go pravev posle rucek den dali toa so mi pokaza negativen e mozno da bide i netocen? vi blagodaram odnapred VE SAKAM :*

11. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Елена ајде денес пиши дека ке имаш бебче,ептен си ми сомнителна,тоа ќе да е...а тест направи или ќе чекаш прво да ти касни?А да ти кажам добри симптоми си имаш за да си направиш тест еден ден пред терминот за циклусот,ако си,сигурно ке ти покаже,ти посакувам да се израдуваш :!: :*

12. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Не правам тест, ќе одам кај друг гинеколог, закажав веќе вечерва па ќе ви пишам "колку е саат"! :) Страв ми е да не е нешто зезнато, а инаку за дали сум бремена или не, тренирана сум веќе...

13. mnogu

mnogu Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Ajde izraduvaj ne eli pa zdravje site so cekame da si nacekame na nasi glaviii uf jas duri nemozam da spijam od so samo na toa mislam samo citam po forumot jadamm i odam vo wc

14. hana30

hana30 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    15

ова не се знаци на бременост,ме загризува тоа што имаш болки,или да не станува збор за вонматерична бременост,најубаво оди и провери се

15. zajak4e

zajak4e Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    ne e bil skinat kondomo ama mi kasni veke edna nedela zato sumnjam da ne sum bremena a iako so kondom sekogas svrsuva nadvor od mene i neznam so e rabota nedela vreme kasnenje e mnogu
    od sto moze da bide ako ne sum bremena

16. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Jas uste po zbuneta izlegov od ordinacijata.... Nema vidliva bremenost, iako endometriumot mi e 1,8 prilicno e zadebelen. Vo sabota pak treba da odam, pod uslov da ne dobijam utre. Imam eden kup golemi jajce kletki, si cekaat na red siromaskite. Matkata mi e srcevidna, neznam kako nikoj do sega ne videl, krvotokot e odlicen, se si e super samo bebe ne se znae dali ima. Poveke mi licese deka saka da me utesi pa mi rece pak da odam. Na monitorot imase edna prekrasna tocka od zenata pred mene, so 3 dena docnenje. Sovrsenstvo. Neznam dali sum razocarana, tazna, besna ili sto mi e, ama mi ide da puknam od placenje! :'(

Izvinete za latinica, od mobilen pisuvam.

17. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ели, ти пишав и во порака, кога сите тие работи ти ги видела, ако има бременост ке се видеше барем кесичката, сигурно на вагинално те гледаше? зашто на абдоменално нема да се види сеуште е мало. Ти стискам палци да си бременка :*

18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Ме изнагледа на долго и на широко, и вагинално и секако. Нема ништо, ама можно е според неа да сум останала покасно, па ако не добијам во сабота ќе одам пак. Ехото и е првокласно, едно од најдобрите во градов, се си е супер, само јас не чинам. Ми треба пауза малку од целово ова чекање, стварно столчена се осеќам. А нема шанси да речам ќе паузирам, си се знам. Ќе преспијам и ќе ми помине сресиштево! ;)

19. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

elenka дај Боже да си бременка и да не израдуваш и нас...пуштам ооогромна среќичкааа да стигне до тебе :* :inlove:

20. zajak4e

zajak4e Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    ke mi kaze li nekoj zaso mi kasne a ne e svrsil u mene so moze da bide dali e mozno da sum bremena ili nekoe poremetuvanje e