или ке одиш во аптека и ке си земиш тест за бременост или ке одиш на преглед кај гинеколог а ние тука можиме да нагаѓаме само зошто ова зошто она значи тест или преглед
napraviv test za bremenost mi pokaza paknegativen. Ne mi e jasno gi imam site simptomi, uste nemam dobieno nikogas ne mi idelo na tocnata data sekogas 3 ili 4 dena porano neznam dali testovite se tocni najdocna 15 ke treba da dobijam. Neznam so da pravam dali da cekamposle 15 ili da si napravam krvna analiza?
Елена ти ли си? не те препознавам...секогас си весела во постовите а сега ти се приметува дека си збунета! но обиди се да останес смирена и позитивна, никогас не се знае, ти посакувам да си бремена и сите да се радуваме со тебе, рано е да се нервирас, а мозеби и ке скокас од срека, дај Бозе а правесе ли тест? од оние сто показуваат порано? ајде ке биде во ред опусти се усте некој ден ке знаес на сто си, поздравче мила
Си преспав, и уште по глупаво се осеќам. Си ги имам истите симптоми, ми го зголеми утрогестанот на 200 мг два пати на ден, и да си продолжам со останатите работи што ги пијам. Фала му на Господ немам уште добиено, па барем не ми беше утрински шок да ми почне така денот а стомакот ме корне од болење. Денес имам и прилично зголемен исцедок, веројатно од утрогестанот, како и да е не му придавам големо значење. Па и ова времево депресивно, одвај се натерав да станам сабајлево, паметов му вика на телото стани, телото одговара е како да не, и шипак му покажува онака лагано... Не давам што и да е да ми го скрши духот, имам поддршка од мажето, имам поддршка од вас тука, доста беше мрчење вчера, си се враќам во нормала. Ако не дај Боже добијам, ќе си ја повторам рутината секојмесечна - фризер, шопинг, саати во кујна готвејќи се и сешто, и пак од ново! Иако повеќе се надевам дека во сабота ќе ми потврдт бременост, без разлика што јасно си ја видов рамната линија на ендометриумот, а треба барем малку да е изместена за да се види било каква кесичка. Докторката најмногу се плашеше да не е пу, пу, пу вонматерична бременост, заради тоа печењето што го осеќам, ама среќа нема ништо. Ако добијам овој месец ми следат маките, хормонални испитувања, проодност на канали, спермограми и се останато, за да не промакне нешто, затоа што стварно многу време помина. Што биде нека биде, се си е во Божји раце! Ве гушкам сите што ме разведрувате и трпите овие неколку дена, и сама се нервирам себе колку сум невозможна за поднесување!
Елена, не сакам да те плашам, но симптомите што ги наброја многу наликуваат на вонматерична бременост. Една моја блиска особа неодамна имаше слични симптоми, се испостави дека е вонматерична бременост. Имаше одено и на преглед и се‘ но докторите не можеа ништо да видат. Кога конечно открија веќе беше многу доцна (плодот бил 4 недели) па мораше хируршки да биде отстранет и плодот и јајцеводот. Знам дека беше на лекар, но расчепкај на нет, најди што повеќе информации за рано откривање на вонматерична бременост и превземи си мерки. Искрено се надевам дека тоа не е случај кај тебе, но вреди да бидеш претпазлива. Те поздравувам и ти посакувам се‘ најдобро!
Елена тука сме за да си ги казуваме маките, да се храбриме и помагаме, и не мисли дека си невозмозна за поднесување! тогас сто треба сите ние други да мислиме?! опусти се, инаку приметив се вракас во нормала од вчера)ќе биде се во ред и ти посакувам да слуснес во сабота добра вест и да не морас да ги поминувас многубројните испитувања! се е во Бозји раце! се најубаво и писи ни ако има несто ново
Точно таму и ми беше мене стравот, исто и на докторката, па повеќе од 20 минути ме гледаше на ехо, затоа и пак ќе одам во сабота. Јајцеводите беа чисти, ама за секој случај и да добијам ќе ги провериме уште еднаш.
мене не ми се верува како се различни симптомите кај сите. јас сум шеста недела и многу ми се зголемени градите, не повраќам ама имам големо гадење поголем дел од денот. И што е многу интересно пред да останам трудна бев голем зависник од благо, а сега многу ми е мака на самата помисла на шеќер..
devojki a kolku treba da e endometrium zosto i mojo bese 1.7 miSLAM I DOKTORKATA MI KADZA DEKA SEGA KE PIJAM JASMIN I KE PRAVAM HORMONALNI ISPITUVANJA A DALI NEKOJ ZNAE KOLKU TREBA DA BIDE POZDRAV
eve me mene pak nesto da prasam denes napraviv test i bese negativen a uste ne mi e doslo so da napravam dali druk tes ili da cekam nekoe vreme