Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    Vo ovoj glupiot Stip nikade go nema testot self clear ... vo zdraven dom preku krv ne ispituvale bremenost ... sakam na maz mi da mu kazam deka sum bremena utre kako poklonce za valentin ama sakam da znam so sigurnost ... moze pomos kako da go napravam toa

2. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Ako ne moze preku krv,moze preku urina.Jas taka utvrdiv za sigurno,testot od apteka mi pokazuvase epten slaba 2ra linija.Togas ginekologot me isprati da proveram preku urina,i pokaza pozitivni rezultati.Inaku i kaj nas ne ispituvat preku krv.

3. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    А sure check или и тој го нема нигде?

4. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

ima ama za nego moralo da minat 14 dena a toa e sabota mene mi se brza sakam da go pravam utre :)

5. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Vo ovoj glupiot Stip nikade go nema testot self clear ... vo zdraven dom preku krv ne ispituvale bremenost ... sakam na maz mi da mu kazam deka sum bremena utre kako poklonce za valentin ama sakam da znam so sigurnost ... moze pomos kako da go napravam toa[/quote]

А sure check или и тој го нема нигде?[/quote]

ima ama za nego moralo da minat 14 dena a toa e sabota mene mi se brza sakam da go pravam utre :)[/quote]
    чекај благица колку дена поминаа од ризичниот однос и дали ти касни

6. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Јас да не се подречам, пу пу пу да не чуе лукавиот, уште немам добиено... Ако даде Господ да не добијам до сабајле ќе правам тест. Прееска кога ставав утрогестан приметив дека сум неверојатно натечена внатре, да не речам дека одвај го ставив она малецконо топченце... :^) Што и да значи тоа... Поим немам дали и друг пат сум натекувала такапред добивање, никогаш не сум ставала тогаш вагиналети. Пуста надеж бе, какви сме жени!!! Што ти значел мајчински инстинкт, да ми зборел некој немало да му верувам... :)

На Laura87 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    ,,elence daj boze da e bebuska mora da e toa pravi si tesce pa izraduvaj ne pa da se zurkame na femina :party: :party:

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Епа Елена ти пуштам среќа да не добиеш и утре сабајле чекаме резултати од тестот. ;)

9. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ајде Еленче,сигурно има нешто кај тебе,не сакам да ти влевам надеж,ама така ми мириса,се крие нешто малечко во стомачето твое...израдувај не утре,обавезно да ни пишеш резултат од тестот :*

10. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Елена, и јас едвај чекам да видам дека си пишала за позитивен тест, леле нема да спијам вечерва, исто се чувствувам како за себе да очекувам :)
    Ајде да почне по една секоја недела барем да не израдува тука со позитивен тест :inlove:

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Тестот е негативен, а немам добиено. Стварно незнам што е ова чудо, ќе видам во сабота со докторката веќе страв ме фаќа! Ни тестови веќе правам ни ништо. Налет веќе од ова... :worried:

12. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ајде ајде срце, разведри се, расположи се!!!! Ќе биде се во ред :* Можеби болките ти се од друго, јас едно време имав многу јаки болки, докторите се чудеа што ми е, сакаа да ми прават операција на слепо црево така за секој случај, Бог да чува, за секој случај бе, ццц, па ме праќаа на гинеколог да не се можеби цисти на јајници, ни тоа не беше, да попуштев ќе се најдев во операциона сала бидејќи ми викаа дека незнам што ме боли, болката ми се рефлектирала на сите страни на стомакот, а мене ме болиииии, мислев камен ќе родам, и на крај излезе дека сум имала воспаление на бешиката од прехлада. А ова што уште не ти доаѓа, можеби малку ќе ти закасни, или од прелада, или од што се нервираш. Затоа опушти се, ќе биде се добро, ништо страшно не ти е срцка, а бебенце ќе дојде, ќе видиш, и тоа набрзо, само не се оптеретувај психички на таа тема. Ајде те гушкам силно, зедно сме низ овој трнелив пат кој на крај ќе се исплати со Божествени убавини!!! :hug: :* :inlove: :makeup:

13. vala

vala Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    imav sa mo eden den menstruacija drugiot den nemav pojke den porani imav nezastiten seks . dali e znak na brememnost ?

14. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Ти сакаш да си бремена? Гледам дека уште лани од април сте решиле да свршува во тебе дечкото..а од друга страна имаш после пишувано мислења дека ти е страв и проблем...?

15. zajak4e

zajak4e Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    vaka jas pak denes bev na genokolg ama go nemase samo sestrata bese mi proveri preku krv dali sum bremena ama ne sum a stomao mi se dua nenormalno a uste ne mi e doslo dali e znak na mestruacija

16. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Иначе мили мои, јас уште не добив... Болките ми се намалија на минимум, го немам веќе ни она жежење, градите ми се исто осетливи и напнати. Одвај чекам утре да одам кај докторката, па да видиме што е ова чудо. Никогаш не ми каснело 3 дена, освен минатиот пат кога бев бремена, а сега не ми се избрзува со тестовиве веќе затоа што ни самите незнаат дали се позитивни или негативни. Знаевте ли дека ако примате утрогестан (прогестерон) шансите за погрешен резултат се 50-50? Е јас вчера дознав. Затоа, ќе си седам мадро до утре, и ќе видиме што ќе ми каже докторката. :)

17. vala

vala Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    ne deka sakam ama ne sum ni protiv a porano imav bolki vo dolniot del na stomakot sosega gi nemam fala na gospod ama ova ne mi se imase deseno i mi e cudno samo eden den da dobijam a de imam posle a pretezno mi se 5 dena
    ne znam dali e nekoe poremetuvnie ili bremenost?

18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    ^^^ Чекај не те разбрав.Еден ден имаше крв,потоа не?Ако е така можно е да си бремена и да имаш ризик од спонтан.И одма на гинеколог!

Елена.мак-Ајде ти рековме сите дека е тоа :clap: И мене ми е точна секогаш,па кога каснеше само еден ден знаев дека тоа е тоа :)
    П.с. а каде прочита дека хормоните ја намалуваат точноста на тестот за бременост?

19. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Можно е да се работи за хормонско пореметување а може да се работи и за бременост додека не си купиш тест нема да знаеш ни тие а ни ние позд и трк по тест

20. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Ми кажа една докторка од клиника. Случајно бевме на исто место и се заправивме муабет, да не речам дека ја преплавив со прашања, и ми го кажа тоа. Проферорка е на медицина, ама ич неможам да и се сетам на презимето, Горица се вика. Па си викам сигурно знае, и ми дадо многу добро објаснување. Вика ако сакате да знаете дали сте бремени, чекајте 5 дена каснење и анализа преку крв е најсигурна, или анализа преку мокрача во лабораторија. Друго се е лажги со опашки, премногу фактори можат да го нарушат тестот. Исто ми кажа дека рокот на тестовите за бременост игра голема улога, односно ако се поминати повеќе од 6 месеци од производство се менуваат некои фасктори таму, не доразбрав... :D

На maleckataa му/ѝ се допаѓа ова.