a jas dosega ne sum imala seks so dechkoto no mislam deka toj malce ispushti od spermata dali e mozno da se preflri kaj mene i da sum bremenaa??? ne sum imala dosega seks mnogu sum zagrizena mi dojde i mi traeshe samo 2 denaa sho e chudno za mene
zdravo ,jas sum nova na forumot no redovno gi sledam vasite mislenja... Imam edno prasanje do site poiskusni zeni....Trebase da dobiam na 9,imam redoven ciklus na 28 dena.Pred 2 dena napraviv test za bremenost i i izleze negativen,simptomi imam nekoi, mnogu mi se gadi,i veke edna nedela imam bolki i mi se cini deka sekoj moment ke dobiam no testot mi izleze negativen....ne znam kolku ima sansi testov da ne bil tocen ili mozebi bilo prerano da kaze....inaku ne mozam da pocekam da doznavam dali sum bremena ili ne zasto sakam mnoguuuu edno bebe,i ako sum trudna bi bila presrekna....pozdrav do site majki....
Ima sansi testot da ne e tocen ustvari hormonot Hgc da ne e dovolno visok za da se pojavi na testot ili ako si ovulirala pokasno.Zemi nov test (razlicen ako mozis )i probaj pak.Jas koga bev bremena samo edna nedela po zacnuvanjeto se osekav iscrpena preumorna a kog rebase da mi dojdi gradite premnogu me bolea i stomakot mislev sekoj moment ke mi dojdi ama ne mi dojde Se nadevam deka ke go dobies posakuvanot rezultat naredniot pat koga pravis test
deneska bev na ginekolog,i me pregleda na eho,mi rece do petok da pocekam i pak na kontrola da idam zasto e premnogu rano da se primetuva nesto.....da pocekam do petok....
ZDRAVO NA SITE JAS SUM NOV CLEN I BI SAKALA DA SLUSNAM NEKOLKU MISLENJA VO VRSKA SO MOJOT PROBLEM: POSLEDNO IMAV CIKLUS OD 25 DO 30 AVGUST. OKOLU 5 SEPTEMVRI ZABELEZAV DEKA CUVSTVUVAM BOLKA I ZGOLEMENI I TVRDI GRADI, POTOA CESTO ODENJE VO WC; A I MI SE ZGOLEMI APETITOT... VEDNAS SLEDNIOT DEN NA 6 SEPTEMVRI NAPRAVIV TEST MEGUTOA IZLEZE DEKE E NEGATIVEN. SI POMISLIV DEKA E RANO, PA POCEKEV DA POMINI USTE EDNA NEDELA, I VO TAA NEDELA GI IMAV ISTITE SIMPTOMI I MI SE POJAVI USTE NEKOJA TAPA BOLKA VO DOLNIOT DEL NA STOMAKOT KAKO PRED DA DOBIVAM CIKLUS MEGUTOA NE TOLKU JAKA. DENES 14 SEPTEMVRI NAPRAVIV POVTORNO TEST I POVTORNO NEGATIVEN, A SIMPTOMITE SE POVTORNO ISTITE. STO MISLITE ZA MOJOT PROBLEM DALI E RANO ILI? SLEDNIOT CIKLUS TREBA DA GO DOBIJAM PO PRAVILO OKOLU 20, 21 SEPTEMVRI, BIDEJKI DO SEGA IMAM MNOGU REDOVNI CIKLUSI NA SEKOI 25 DO 28 DENA ODNAPRED BLAGODARAM NA SEKOE VASE MISLENJE POZDRAV
Тест се прави после една недела одкако ти доцни за да имаш точни резултати, значи ако треба да ти дојде на 20-21,09,2010 + 7 дена значи прави го после 28,09 а до тогаш не ти преостанува ништо освен да чекаш.
Mislam deka seuste ti e rano treba da pocekas uste....mene istoto mi se sluci plus mi zakasni,trebase da dobiam na 9 avgust a dobiv deneska i bas se zacoravav zasto mislev deka bremena sum vise,no deneska ups koga stanav.......treba uste da pocekas....pozdrav
Zdravo devojki lele ova cekanjevo po malku "ubiva" ama moram da cekam za sleden test bidejki od nekoi vasi mislenja slusnav deka e mozebi rano i mozebi testot e lazno negativen. Inaku vo brak sum edna godina megutoa do sega ne sme se obiduvale da ostanam bremena..od ednostavna pricina ajde ima vreme da pouzivame uste malku. znaci ako sum bremena ke bide iznenaduvanje koga ne ocekuvas togas.....megutoa mora da pocekam uhhhhhhhhh... pozdarv
здраво...сакам да прашам нештоо се надевам ќе ми помогните... со дечко ми немаме секс и не сум сеуштее скинатаа мегутоа имавме интимни допирии од предсемената течност му остана малкуу на раката и пофторно ме допирашее на вагината се плашам дали можно е да се случи нешто?? имам големи болкии во долниот дел од стомакотт и половната ме болии.. за да ми дојде е сеуште раноо.. ве молам кажете ми дали е можно да сум трудна? знам дека е малце глупаво прашањето ама се плашамм и не сум башш нешто најдобро информирана и заборавив да кажам треба да ми дојде на 4ти или 5ти
zdravo Marija....jas mislam deka od ova sto go opisa ne mozi da bidis bremena. sansite od predspermalna tecnost plus bez sex se 0,000001% da bides bremena....a tie bolki sto gi cuvstvuvas se ili predmenstrualeni bolki vo stomakot ili pak od psihata...znaci od sto premnogu mislis na toa....ednostavno ne misli na toa.... poz
Zdravo na site jas sum nova tuka i sakam mnogu da ve pofalam bas ste super..sakam mal sovet od vas ...posledno mi dojde na 30 juli,a so decko mi imame nezastiten odnos celo vreme ..na 16 septemvri pocnaa mnogu da me bolat jajnicite kako so noz da me seci nekoj doli pocnav da se prepotuvam i naednas ladna pot me obli pritisocite mi se zbluzija i prokrvariv..a sekoja moja menstruacija bila tocna den ili dva najmnogu da mi kasnelo a mi traela i do 7 8 dena, pomalku nikogas, a ovaj pat samo 3 dena .prviot den koga me bolese mnogu stomakot bese pocrveno a drugite dva dena kafeno ...dali na nekoja od vas vi se slucilo ova??? ve molam za sovet mnogu me bolat jajnicite ne znam sto da pravam i se custvuvam mnogu cudno vo toj del na stomakot..ve molam za sovet nemam so kogo da zboruvam ...fala vi odnapred
Мислам дека треба да одиш на доктр...можно е да си имала и спонтан, да не те плашам. Може само да погодуваме на форумов. Се најдобро...
стварно не знам што да ти кажам ... најубаво е да направиш тест за бременост или да одиш на гинеколог .... затоа што во почетокот на бременост многу жени прокрваруваат ама по малце така ... сега ... има нешто од што се плашиш ??? да не свршил во тебе ??? ако нема ништо тогаш да не имаш некоја инфекција или нешто слично ... поздрав до тебе .
Еве неколку страни за идните и сегашни мамичките (па cacaa може ќе ти завршат работа и овие) http://www.bebemagazin.mk/ http://www.roda.hr/ http://www.bebac.com/