Елена.мак што направи? Требаше да отидеш на контрола колку што разбрав. Ти кажаа ли нешто? Се надевам дека си бремена и дека се е ОК! Поздрав! Инаку, јас си ги имам симптомите како за добивање, па изгледа ништо и овој пат . Здравје. Имавме доста стресен период, се надевам сега ќе биде подобро. Со нови сили во нови походи .
Пишав во Поддршка за сите што сакаат да забременат, ништо овој месец. Не добивам од утрогестанот, можело и тоа. Сега чекам да добијам, па со нови сили напред. Фала ти што помисли на мене, се надевам дека ти се лажни симптомите и дека ќе се порадуваш, а ако не пак, наредниот месц заедно!
Имам едно прашање до сите што биле трудни: Дали од кога ќе утврдите дека сте бремени, мислам на рана бременост, ви поминуваат симтомите што уствари ги имате пред да добиете! Пред се мислам на симтоми од пмс, како што се емоционална осетливост, промена на расположението, напнатост, нетрпеливост, избувливост! Мене веќе ми касни 7 дена( ама не ме чуди затоа што ми касни и по 10-13 дена некогаш) е сега до пред три дена ги имав сите овие симтоми на пмс што обично ги имам секогаш, само што некогаш се поинтензивни, некогаш послаби! Градите обично секогаш ми се осетливи многу ,овојпат ич, а и сета напнатост што ја осеќав претходно во стомакот скоро 7-8 дена, овие три дена ја немам освен желба за храна, немам други симптоми! Па ме интересира дали и се случило на некоја трудница да ги изгуби симптомите па да открие дека е бремена?! Пуштете уште малку повеќе надеж, таму кај што ја има многу
LoOnyD а да направиш тест? И од пеколот да се преселиш во рајот? (Смени локација. ) Мене нешто ми се случува. Ми доцни дури еден ден . Имав многу стресен период изминативе неколку месеци, па ми се случуваше или да ми доцни 2 дена, а еднаш и ми дојде 2 дена порано. Па сега не знам. Дали е ова резултат на стрес или на љубов? Ќе почекам уште некој ден, ако не добијам - ќе купам тест. Инаку ги имам сите симптоми како пред добивање, со тоа што освен нормалното (подуеност во стомакот, чувството на притисок и „жежење“ во јајниците и матката, понекогаш чувствувам и некакви мали струички (но не во долниот дел на стомакот- туку насекаде, и во јајниците, па дури и во бубрезите). Ќе видиме.
девојки ај ве молам за одговор,ми касни веке подолго време(2месеца) не е ова вака првпат се случувало понекогаш,пред 1недела бев да си направам анализа на крв да си ја проверам крвта,а исто давав и мокрача...е прашањето ми е дали преку крвта и мокрачата може да се утврди бременост(пошто ги земав резултатите и се ми е во ред дали сум бремена не ми кажаа такво нешто т.е коа ми земаа крв јас не спомнав за бременост туку само да си ја проверам крвта... дали чим ништо не ми кажаа не сум останала бремена или пак кога бев требаше да нагласам дека и за бременост да видат преку крвта и мокрачата?ве молам кој знае да ми одговори фала
Си требала да нагласиш. Без барање не прават таква анализа. А ти се сомневаш на бременост и до сега не си направила тест?
Devojki vaka, dobiv na 4januari a imav odnos zastiten na 30 dekemvri, posle toa dobiv na 27 januari, e sega se nadevam e psiha nesto me udrilo vo glava nekako sum deziorentirana, stomakot mng mi e poduen nikogas ne mi bil takov, a mozhebi i zosto sum pred dobivanje(eve trebashe na 20ti da dobijam, ali ne dobiv) pa jadam mnogu, nekogash mi se gadi onaka... i celo vreme mislam na toa da ne sum bremena? mozhno li e ? jas ne veruvam :/ a inache napraviv test 2-3 nedeli posle odnosot i iskoci negativen pa jas se nadevam deka ne sum trudna aj utesete me nekako mada sve mislam deka e do psihava, poshto prviot odnos mi beshe nezastiten i valjda trauma od toa, ali od togash pominaa 6 meseci i sea neznam sto da pravam :/
Ако не добијам денес - утре сабајле правам тест. Купив два теста вчера, ќе чекам до утре (мажот ми така сакаше ). Испомешани ми се чувствата. Возбудена сум, но истовремено и многу исплашена. Ме фаќа паника. Имам чувство дека резултатот ќе биде позитивен. Така се чувствувам чудно. Симптоми немам никакви, освен што ме боли стомакот одвреме -навреме (како за пред добивање ), а и градите ме болат (исто како пред да добијам). Вчера имав и главоболка, а денес не. Единствено што ме копка е што вообичаено пред да добијам немам проблем со столицата, а сега имам . Имам трема како пред настап. Што ли ќе биде? А и ако биде, како ли ќе биде? Уффф. Напната сум.
Ајде земај едниот тест и прави го не си прави самата на себе непотебни тесто што би било кога би било прави го едниот денес едниот утре ајде пиши тук аза резултат чекаме
Ништо сега. На работа сум веќе. А и му ветив. Ќе се стрпам до утре сабајле. Утре ќе ви пишам. Поздрав!
Не ми каснеше многу,а се случувало и повеќе некогаш и кога ќе сум се понадевала дека нешто веќе има тогаш ќе ми дојдело.Ама пак затоа овај месец кога не ни помислив дека моше и да не ми дојде,се случи тоа што долго време сакав да се случи и тоа пропратено со целодневно гушкање на шољата .........е па нека ми е наздравје таква ми беше и првата бременост,а како што тргнало од почеток таква ќе ми биде и вторава ........и да не ми ни требаше ни тест да направам(и ако го направив за секој случај ) затоа што одма се сетив само што ќе ја здогледав шољата ..........е па сега ќе се читаме и повеќе во овие теми
Се убедивме да го направиме едниот тест и: ништо не знаеме. Спојлер Тестот е еден мал, кинески, катастрофален - Blue Dream. Па требало мокрача во чашка, ајде најдов една пластична за една употреба. Па требало да се потопи во мокрачата 3 секунди но да се внимава да не се помине една цртка MAX што пишува. Значи делот што се потопува е околу 1cm, можеби не е малку, но мене ми се тресеше раката! И на крај една јасно видлива црта, а дугата изгледа јас ја измислив, пошто сопругот ми рече: јас само една гледам ( и тоа со I told you so поглед). Утре сабајле ќе го правам другиот тест, ако и таму нема ништо, ќе си купам и трет!
ај утре здравје чекаме резултат и смири се малку не паничи ајде релакс еве ти еден и една за релакс Filiposka напиша: Не ми каснеше многу,а се случувало и повеќе некогаш и кога ќе сум се понадевала дека нешто веќе има тогаш ќе ми дојдело.Ама пак затоа овај месец кога не ни помислив дека моше и да не ми дојде,се случи тоа што долго време сакав да се случи и тоа пропратено со целодневно гушкање на шољата .........е па нека ми е наздравје таква ми беше и првата бременост,а како што тргнало од почеток таква ќе ми биде и вторава ........и да не ми ни требаше ни тест да направам(и ако го направив за секој случај ) затоа што одма се сетив само што ќе ја здогледав шољата ..........е па сега ќе се читаме и повеќе во овие теми со срека и со лесно филипоска
Ништо! Утрово го правев и вториот тест - негативен. Се уште немам добиено, но повторно почнав да чувствувам симптоми на добивање. Изгледа до психата ми е. Почнав да си измислувам симптоми и втори цртки. Ако не добијам до понеделник - ќе го повторам тестот и секако во понеделник или вторник - правец на гинеколог.
Ќе дојде денот кога сите ке се израдувате,и тогаш на овие денови само ќе се сеќавате,затоа опуштете се малку ЗАТОА ШТО ГОСПОД ЗАБАВУВА МОЗЕБИ;АМА ;НЕ ЗАБОРАВА