И мене ми доцни, прв пат во животот, веќе 4 дена, но не знам уште не сум купила тест, исто имам трема , а имам симптоми за добивање, ме болат јајниците, градите и се осеќам отечена целата, промена на расположение... Е сега може ли овие симптоми и да се симптоми на бременост, а ако сум бремена кога ќе се изгубат? Не можам да се поднесам самата веќе ваква, може навистина и ќе ми дојде не знам, имам и некој исцедок малку потемен, како пред добивање, ама ме мачи тоа што досега циклусот ми бил секогаш пократок од 28 дена никогаш подолг.
SkarletOHara не знам што да ти кажам. Ни мене нема ми доцнето толку долго. Само бројам и пребројувам, да не сум згрешила во пресметките, но не. И мене секогаш ми доаѓа на 28-от ден. Додуша, имавме еден многу стресен период изминативе 2-3 месеца, па се случи еднаш да ми доцни 2 дена (но тогаш немаше сомнеж за бебе- не ни беше до тоа), а еднаш ми дојде 2 дена порано, па потоа на 28-от ден и сега еве повторно (денес ми е 31 ден ) ми доцни. А тест правев еден вчера - негативен, еден утрово - повторно негативен. Останува да си чекам или да ми дојде или ако не ми дојде до понеделник - тест и на лекар. Инаку симптомите ми се менуваат. Ту имам чувство дека ќе добијам, ту ништо не чувствувам, ту имам некое пулсирање кратко во некој јајник или во долен дел од стомак - навистина не знам . И јас се чувствувам многу подуена, дури и прстите на рацеве ко да ми се отечени. Ќе чекаме. Ти посакувам многу среќа!
Здраво девојки? Можеби не е овде местото да прашам за ова но овде вие сте најактивни и ги праќате тие работи. Одамна некоја феминка напишала линк за инсталација на календар за овулација за андроид телефоните дали може да ми напишете линкот како беше? Поздрав
Пред да ми задоцни ги имав истите симптоми како за добивање. Буквално истите. Јајниците ме болеа многу, градите исто така, расположението ми се менуваше и сл. По ништо не можеше да се примети дека сум бремена (зборувам за пред да ми доцни). Значи немојте да се ослонувате на тие симптоми дека се само за добивање, може и друго да значат. За сигурно почекајте да ви задоцни и правете тест.
Slimi на Google Play напиши menstrual calendar или my calendar. Навистина се добри и точни. Јас ги користам за следење на овулација и запишувам менструација.
Слими и јас го имам истиот,на play store барај се вика my calendar како тетратка е розева со бело цветче,интересно е а и доста добар е.Поздрав
Luge mi treba vasa pomosh....do deneska trebase da dobijam no seuste nemam..pred okolu edna nedela za malku ke se onesvestev,eve veke dva dena mi se povraka kako na grlo da mi e...noze race nisto ne me drzat sekoj mig mi se spie dovolno mi e da pospijam 10 casa i da bidam spremna za cel den da go pominam spiev 11 casa no sepak povtorno mi se spie...vcera gi gledav simptomite nekoj od niv se...prethodnite denovi osekam ke me zdoboli i znam prv den postojano me boli i si velev denes utre ke dobijam veke nekolku pati no seuste nemam..koga bev so deckomi osetiv kako da sum dobila no koga proveriv imase 3 crveni tocki i neznam drugoto bese taka zoltenikavo prozirno...ve molam nekoj poiskusen ako nekoj go pominal ova da mi pomogne
Па сто не направис тест, да видис дали си бремена, ние нисто не моземе да ти каземе...а со тест ке знаес на сто си
na edna strana procitav deka do denot koga znaeme deka treba da dobieme ako pravime test moze da izleze netocen neznam dali da pocekam uste nekoj den ili da go napravam
Мозес слободно да направис тест , нормално треба 14дена да поминат од односот, но мозе ке ти показе и порано, само цртата ке бидê побледа! а имас и тестови кои показуваат мн порано само се поскапи мислам! ако имас тест, издрзи да не мокрис два три саати и направи го, ако не утре сабајле со прва урина и нормално израдувај не
cesto mokram mozam da kazam na pola saat odam do wc a testot nemam sega tuka no sabajle ke go napravam
па какви се шансите за забременување?ја вчера ја примив и денес имам чудни болки во стомакот,дали тоа е нормално....
луѓе што значи ако на цртата за тест е црвена а цртата за control е малку покажана не толку црвена ама пак малку се покажува
Значи дека има рана бременост, најверојатно. Ќе треба да го повториш тестот за некој ден, или за недела дена, и тогаш би требало да биде појасна втората линија. Можеш исто и преку крв да испиташ дали има бременост.