Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Честитки Скарлет!!! Ти посакувам најубава бременост! :*

2. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Честитки и од мене Скарлет! Ти посакувам лесна бременост! :*

3. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    devojki zdravo kako ste eve me i mene dve nedeli posle spontaniot eve skoro 7 fdena se osikam cudno se zeludnik me boli pa op stomak pa mi se vrti mi se maci odvreme na vreme i zabite me vrtat so znam so mi e
    sega inaku go cekam ciklusot na 5 ili 6 mart da mi dojdi i si vikam kakvi se ovija simptomi eve dodeka vi pisuvam custvuvam kiselina i klokotenje na zrevata dali mozi da smetam deka postojat sansi za bremenost zasto denes za prv pat mi se slosi od mangjickata so ja praev denes prvo ubo mi mirisase dodeka ja praev ama na krajot mi se slosi ama ne me tera da povratam so e najcudno i od sabajle me bolese glava ,,,,pisete mi koi se naj simptomi i posle kolku dena od zacnuvanjeto se pojaavuvaat pozzzzz

4. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Дали преголемата чувствителност, здраво плачење на небитни (?) работи може да се вброи како симптом? Изминатава недела плачам за се‘ и сешто, премногу сум емотивна и чувствувам мала болка во јајниците.
    3-4 недели има откако имав незаштитен однос а треба да ми дојде за недела дена.

5. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    Може, може и јас бев таква на почетокот од бременоста плачка а и чувствував болка во јајниците напрај си едно тестче за да бидеш сигурана и ако е посакувано ти ја држам цела среќичка да си видиш две цртки поздравче :*

На Springy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.338
    Допаѓања:
    148.164
    ѓул мене прв знак за бременоста ми беа воспалените непца.иако ја очекував,тоа и не мислев дека е некој знак.покасно негде по форумите прочитав дека и тоа мозе да биде предзнак на бременост.со срека ако е тоа.но мој совет да почекас барем 2-3 циклуси најмалку да поминат,сепак абортусот е шок за матката и за организмот,малку да се сталожат хормоните треба да се даде време.поминав низ истото знам.со лесно и храбро во секој случај.

7. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    i mene me vrtat zabite hehe stvarno i se si mislam deka ke mi puknat ama so znam so e kako e
    odvreme navreme me zaboluva dolu nisko i mi se maci koga kako vo denot so znam na so da mislam i mi se pojavuva toj bel sluz i bel talog i me vrti kicmata ama so znam ke pocekam do sledniot ciklus vo icekuvanje sum treba na 5 ili 6 marta da mi dojdi pa ke vidime kako rekol bog taka ke bidi i nekako neam apetit za jadenje se dodeka ne go probam ne jadam mnogu sekako pa ke vidime sea znam deka e sok so imav spontan zatoa sum vo plan da odam na lekar a sea ne sum vo moznost se selime i nekako se sum kako vozbudena pa ke cekam pozzzzzzz :*

8. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    јупи скарлет имај соврсена бременост и само без нервоза поздравце и бакнезце од мене .. :*

9. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Честитки Скарлет О Хара имај прекрасна бременост. :* :*

10. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво Девојки,

Реков дека нема да се жалам веќе и нема да пишувам за тажни работи но пак вие подобро ме разбирате.
    Ми касни менструацијата веќе 3 дена требаше на 25 да добијам но ништо сеуште.
    Овој месец не се замарав многу со плодните денови зашто тие денови пиев антибиотици макропен за синусите и нексиум за желудникот.Можно ли е од тие да ми касни менструацијата?
    Веќе една недела многу сум нервозна ама буквално не можам ниту да дишам слободно, исто така ме боли и стомакот многу како да сум веќе со менструација ама ништо сеуште.
    Дали бо можело ова да значи некој симптом дали некоја од вас има такво искуство зашто не сакам да се разочарам уште овој месец со негативниот тест. ;(
    поздрав :inlove:

11. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Слими, секако мораш да направиш тест... Сама кажуваш дека не си внимавала многу на плодни денови, значи многу и да не се надеваш. Оттргни си ја мислата утре сабајле со тестот, да откачиш една работа. Дај Боже да е позитивен, ама најмногу што мрзам е да влијаам врз нечие расположение освен ако не е од негативно кон позитивно, ама секако морам да ти посакам две цртки. ;) Инаку секако дека може да е од лековите, си му направила стрес на организмот. Јас сум во иста ситуација овој месец, ама јуначки се борам само со парацетамол. До кога ќе издржам, незнам... За жив грев сум, и кашлам, и нос ми тече, и се ме боли. Само храбро Слими, и без разочарување! :*

12. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Јас веќе имам пишано за моите симптоми кога требаше да добијам. Значи исто исто како ПМС. Со истите болки во јајниците и се исто. И јас како тебе пиев антибиотици и милион други работи бидејќи бев болна 9 дена со 40 температура. Не ми се верува дека од антибиотици може да касни. Чим ти касни 3 дена време е за тест :) Стискам палци! Пиши!

13. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Леле многу ме охрабривте девојки.

Ви благодарам навистина ми требаше некој да ми дава подршка.
    го имам тестот ги чувам дома ама немам храброст да го направам, па здравје ако не добијам ќе го направам.
    Ветрушка молим те кажи ми дали и твоите симптоми беа вакви?
    Веќе 2 дена ме боли стомакот понекогаш многу и јас мислам еве готово земам со себе улошката и право во вц но гледам ништо.
    Левиот јајник ме боли многу понекогаш не е дека е нешто необично од другите месеци све исто како треба да добијам освен што ми касни.
    Не знам се плашам и да се надевам веќе 2 години со исто озмачување секој месец.
    Се надевам дека ќе се израдуваме и ние дека ќе биде крај и за нашата мака веќе :( .

14. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Слими, мора да направис тест и да ја расчистис дилемата, вака само ќе се измачувас со мислење....мора да показе тестот стом ти касни три дена! лелеее дај Бозе да се израдувас, Господ нека ти помогне и нека стави крај на твоите измачувања, редно е да се радуваме, затоа ти ја посакувам целата среќа да видис две цртки :inlove: те чекаме да не известис и да се радуваме :*

На AloneM и slimy им се допаѓа ова.
  15. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Да, мене десниот ме болеше. Дури и навечер ме штрекнуваше и како да ми се ширеше болката од јајникот десно па накај средина. Тоа цела недела пред датата за добивање и плус неколку дена откако почна да ми касни. Ама буквално како секој момент да ќе добијам. Имав и нерасположение онака како што знам да бидам нервозна и пред да добијам. Ајде оди прави тест!!! :)

16. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    5.393
    Секогаш се фаќа кога најмалку очекуваш. И ние така со мм пиев апчиња за ешерихија коли дури и матичната докторка ми рече да не правиме тој месец затоа што ете пијам апчиња. Ти се верува еднаш само ми сврши надвор а секој следен пат си го правевме. Првин се мислевме ајде да не па да да и како да не баш ете тој месец ќе ни се фати. И оп мене ми касни два дена и нормално викаш од апчињата е но срце јуначко право тест си направив и се израдував. Ете неочекувано стана очекувано ;) Така да ајде прави тест дај боже да славиме ;)

На Vetruska и slimy им се допаѓа ова.
  17. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    еве ме и мене стварно незнам сто да мислам повеќе зашто ако мислам на тоа-"зашто ми касни?",знам дека ќе се разочарам и се си вртам низ главава некои глупости и си наоѓам работа низ дома само да не мислам на тоа,али ипак немам скоро никакви симптоми-од време на време ме подболнува месето,имам тврда столица :tmi: се ме тера да уздригнувам ме болат по малку градите и по цеел ден ми се спие па ми се плаче,а и да не заборавам и се живо и диво ме нервира :lol: а на 19 требаше да добијам и докторот ме виде на ехо на 20 и ми кажа дека нема ништо матката била голема како за овулација спремна ама овулацијата била ехехе од кога и ми кажа да одам на преглед на 7 март ако во случај не добијам цул ме господ :wasntme: само несакам да се подрадувам пред време зашто се обратно ми се дешавало и така...инаку тест немам во близина од никаде да купам треба 20км да одам со кола во град па да земам затоа си ќутам и си траам дома хихи :D

18. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    cestitki za bremenkata imaj lesna i najubaava bremenost :rofl: :inlove:

19. kiki101

kiki101 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Раните симптоми на бременост се скоро и слични пмс, но еве неколку, оние девојки кои имат секогаш точна менструација по закаснувањето од 2 3 дена веќе почнуват да паничат некои нормално со причина а други не.
    Први симптоми на бременост можат да бидат зачестено мокрење,промена на бојата на мокрачата, можно е да имат некоја мачнина на сабалје, да почни да им се лоши од јаки мириси,да немат апетит и слично, но не значи и дека ако некоја ги има овие симптоми дека стварно е бремена.
    Како и да е, ако ви касни менструацијата а сте имале ризичен однос тој месец ( туку спаѓаат и паровите кои имат однос без заштита, и практикуват “вадење“ пред да сврши, која метода за жал и не е многу сигурна од лично искуство ви кажувам сето ова) одма земете тест во аптека и доколку се посомневате во сигурноста на тестот,закажете што е можно побрзо на гинеколог.
    Се надевам на некои ќе им помогни овај совет.

На Springy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Слими душо, ајде кажи ни што бидна? Те мислам да ти кажам право, знам колку корне од нервоза исчекувањето... :*